Ψυχοκόρες - Χρήστος Μαλάκης: Ποιος είναι στην πραγματική ζωή ο βιαστής της Φρόσως - Το δύσκολο παρελθόν και το φλερτ στο διαδίκτυο

Έχει καρδιά μικρού παιδιού

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες - Χρήστος Μαλάκης: Ποιος είναι στην πραγματική ζωή ο βιαστής της Φρόσως - Το δύσκολο παρελθόν και το φλερτ στο διαδίκτυο

Η ανατριχιαστική σκηνή του άγριου βιασμού της Φρόσως Πολύζου, από τον Ηλία Νάτση στις “Ψυχοκόρες”, που σόκαρε τους τηλεθεατές το βράδυ της Τετάρτης 13/4 (δείτε την εδώ), έγινε πρώτο trend στο twitter προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες που “καταδίκασαν” τον Ηλία Νάτση ή κατά κόσμον Χρήστο Μαλάκη, ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν για ρεσιτάλ ερμηνείας των δυο ηθοποιών.

Την ομολογουμένως δύσκολη και απαιτητική σκηνή ίσως να μπορούσε να την ερμηνεύσει καλά και κάποιος άλλος ηθοποιός αντί για τον Μαλάκη, σαν τον Μαλάκη όμως κανείς...

Ο ραφηνιώτης πρωταγωνιστής αναμφισβήτητα κατέθεσε όλον του τον εαυτό, σε έναν από τους ωραιότερους ρόλους της καριέρας του, κλέβοντας τις εντυπώσεις των τηλεθεατών και έδωσε πράγματι τα ρέστα του, όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη...

Ο βιαστής της  Φρόσως στις Ψυχοκόρες

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες: Βάφει τα χέρια της με αίμα - Τον σπρώχνει επίτηδες από το άλογο και πεθαίνει ακαριαία

«Η προγιαγιά μου ήταν ψυχοκόρη και είχε πάει σε καλό σπίτι, που την άφησαν να φύγει όταν ερωτεύτηκε τον προπάππου μου», έχει πει ο Χρήστος Μαλάκης σε συνέντευξή του στο “I love ΣΟΥ ΚΟΥ”...Λίγους μήνες πριν σε μια θεατρική δουλειά που θα πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Φίλιππο Σοφιανό και την Ζέτα Δούκα ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, από την παραγωγή κάτι που του κόστισε σε χρόνο και χρήμα, αλλά γενικά εκείνος σε τέτοιες αναποδιές, δεν το έχει βάλει ποτέ κάτω, σηκώνει το κεφάλι και προχωρά μπροστά.

Σε μικρότερη ηλικία όταν ήταν στο δημοτικό, είχε δεχτεί πολλές φορές bullying για το επίθετό του από συμμαθητές του και το έπαιρνε στην πλάκα, πολλά χρόνια πριν όμως, όταν συνάδελφός του θέλοντας να τον πειράξει έκανε λογοπαίγνιο για αυτό, τον ενόχλησε πολύ.

Μερικοί τον μπερδεύουν φυσιογνωμικά και για την χροιά της φωνής του με τον Λεωνίδα Κακούρη και εκείνος χαμογελά... Όλα αυτά τα βρίσκει χαριτωμένα και αστεία, άλλωστε έχει περάσει πολλές φουρτούνες στην ζωή του μέχρι να κατασταλάξει σε αυτό το επάγγελμα.

Ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια να δουλεύει από μικρούς ρόλους, χωρίς καμία βοήθεια και έχει περάσει από διάφορες φάσεις στον εργασιακό του χώρο. Έχει κάνει και άλλες δουλειές για να επιβιώσει μέσα στα χρόνια, ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω αφού ανέκαθεν ο στόχος του ήταν η υποκριτική. «Μου έχει συμβεί να μην πληρωθώ ποτέ για παράσταση που έκανα, να μην πληρωθώ πρόβες, να παίξω σε παράσταση και να μην έχω υπογράψει τίποτα» έχει πει.

Τρία χρόνια πριν ο Χρήστος Μαλάκης έδινε το ίδιο ρεσιτάλ ηθοποιίας και έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους στο Διαφάνι, με τον ρόλο του αδίστακτου ασφαλίτη Ντούνια στις “Άγριες Μέλισσες” που αν και δεν ήταν πρωταγωνιστικός, παρόλα αυτά όλοι τον συζητούσαν. Πέντε φορές είχε περάσει από το κάστινγκ της σειράς μέχρι να τον πάρουν. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο YOU είχε δηλώσει ότι είχε παραξενευτεί που μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, για πρώτη φορά τον αναγνώριζαν στον δρόμο.

«Μου έκανε εντύπωση ότι είμαι τόσα χρόνια ηθοποιός και μέχρι να παίξω στις Μέλισσες δεν με αναγνώριζε κανείς στον δρόμο, εκτός από κάποιους “ψαγμένους” θεατρόφιλους που είχε τύχει να με δουν στο θέατρο, άντε να με αναγνώριζε κάποιος που με έβλεπε σε κάποιο βιβλιοπωλείο. Ξαφνικά λοιπόν βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ωστικό κύμα. Ο κύριος Χαρίτος βέβαια με είχε προετοιμάσει από την αρχή λέγοντάς μου να προσέχω και ότι μπορεί να τα βρώ “μπαστούνια” με τον ρόλο που παίζω. Πραγματικά, άρχισε ο κόσμος ξαφνικά να μου μιλάει... Ήταν κάπως περίεργο όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ζωή σου μετά από τόσα χρόνια και δεν το χαίρεσαι τόσο πολύ γιατί η πρώτη λέξη που άκουγα να λένε όσοι με έβλεπαν ήταν “φασίστας”, “χουντικός”, “ασφαλίτης ποντικός»

Ο Ηλίας Μαλάκης ποτέ δεν καβάλησε καλάμι, ποτέ δεν φάνηκε να ξεφεύγει από τον στόχο του. Σεμνός και ταπεινός από την φύση του σαν άνθρωπος και χαρακτήρας, όταν υποδυόταν τον Καραγάτση στο θέατρο “Πορεία” και όλοι όσοι έβγαιναν από την παράσταση του έλεγαν ότι είναι φτυστός ο πεζογράφος, εκείνος τους χαμογελούσε με σκυμμένο κεφάλι. Θέλει αν μη τι άλλο ταλέντο και μαεστρία για να ταυτίζεται ένας ηθοποιός με τον ρόλο του και όπως φαίνεται ο Χρήστος Μαλάκης το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το κάνει αυτό με κάθε ήρωά του...

Πάντως γεγονός είναι ότι εάν υπήρχε βραβείο ερμηνείας στην τηλεόραση σίγουρα εκείνος θα είχε πάρει τον πρώτο για πολλούς ρόλους. «Όταν πρόκειται για μια ιστορική φυσιογνωμία όπως ο Καραγάτσης παίρνω πολλές φωτογραφίες του και τις μελετάω για να δω το βλέμμα του και -εάν υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο- να ακούσω την φωνή του. Στον Καραγάτση με τράβηξε το βλέμμα του και δούλεψα πάνω σε αυτό» έλεγε σε συνέντευξή του στο YOU.

Οι περισσότερες επιλογές του είναι σε ποιοτικές και αρκετά δύσκολες δουλειές, ο ίδιος παρόλα αυτά δεν κάνει εκπτώσεις και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να “φτηναίνει” όπως λέει τον τρόπο που δουλεύει.

Χρήστος Μαλάκης: Ο βιαστής από τις “Ψυχοκόρες” έχει καρδιά μικρού παιδιού

Του αρέσει να κάνει βόλτες στην θάλασσα στον ελεύθερο χρόνο του, να χαζεύει την περίφημη ταβέρνα “Βελανιδιά” της Ραφήνας που ανήκε στο παππού του Χρήστο Μαλάκη, να φέρνει παιδικές του εικόνες στο μυαλό και γενικότερα να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο για όλους περισσότερο όμως για την νεότερη γενιά. Την εποχή που ξέσπασε το #metoo μίλησε για τις δικές του εμπειρίες και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που είχαν συμβεί σε συναδέλφους του.

Ο Ηλίας Νάτση  από τις Ψυχοκόρες

Δείτε επίσης: Άννα Λουιζίδη: «Ο μπαμπάς όταν είδε τα πρώτα επεισόδια μου λέει...» - Τι αποκαλύπτει η τηλεοπτική Φρόσω από τις "Ψυχοκόρες"

«Ναι ξέραμε τι συμβαίνει, όχι με κάθε λεπτομέρεια, αλλά ξέραμε... Αυτά τα ονόματα δεν με άφησαν έκπληκτο. Ξέραμε για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις που είχαν συμβεί σε συναδέλφους και για τα οποία κατηγορούνται αυτοί οι κύριοι. Ιδιαίτερα για τον συγκεκριμένο κύριο με τις κακοποιητικές συμπεριφορές ξέραμε όλοι, αλλά δεν μιλούσε κανείς. Για φαντάσου ένας ηθοποιάκος που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του να έλεγε “αυτός ο άνθρωπος μου βιάζει την ψυχή”, θα ήταν ένας γραφικός ηθοποιός που θα έπεφτε σύρμα και δεν θα τον ξαναέπαιρνε κανείς στην δουλειά. Τρομοκρατία δηλαδή» έχει πει στο YOU.

Το ύψος του και γενικότερα το παρουσιαστικό του μπορεί να σε ξεγελάει, αλλά οι συνάδελφοί του γνωρίζουν ότι είναι το εντελώς αντίθετο, χαμηλών τόνων, με χιούμορ και πολύ ακριβοδίκαιος. Ο Χρήστος Μαλάκης έχει παραδεχτεί ότι περνώντας τα χρόνια απέκτησε την χαμένη αυτοπεποίθηση που δεν είχε στο παρελθόν, κρατώντας μέσα του ότι είχε κλειδωμένο και δεν το εξέφραζε ποτέ. Για να το καταπολεμήσει, έκανε πολύ σοβαρή δουλειά με τον εαυτό του, αποδέχτηκε τα λάθη του και άλλαξε συνήθειες και τρόπο ζωής, η ψυχοθεραπεία – όπως έχει πει - τον βοήθησε πολύ.

Για την προσωπική του ζωή δεν μιλάει σχεδόν ποτέ, θέλει γενικότερα ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι να ασχολούνται περισσότερο με την δουλειά του. Δέχεται όμως πολλά ερωτικά μηνύματα στο Instagram και από άντρες και από γυναίκες αλλά το ιντερνετικό φλέρτ δεν τον αγγίζει καν, «θέλω να βλέπω μάτια και να ακούω φωνή» έχει πει χαρακτηριστικά...