Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το πραγματικό του επάγγελμα, ο καρκίνος και η πλαστική επέμβαση στο πρόσωπό του

Όσα δεν γνωρίζετε για την ζωή του Ευάγγελος Αρδίτης από τις Ψυχοκόρες

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
ANT1/NDP
ANT1/NDP

“Δεν αγαπάω καθόλου τα γενέθλια και ειδικά στην ηλικία μου. Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτι στη ζωή μου, με εκνευρίζουν. Τι να πω; Άλλος ένας χρόνος κοντύτερα προς το τέλος; Στα 40 έπαθα υστερία. Εκείνο το βράδυ έσπασα το παράθυρο του μπάνιου από τα νεύρα μου” έχει πει σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Ευάγγελος Αρδίτης από τις “Ψυχοκόρες” έχει κλείσει τα 77 του χρόνια, αλλά παρόλα αυτά η νεανική του εμφάνιση και ψυχή, όπως και το πηγαίο χιούμορ του, τον κάνουν να δείχνει πολύ μικρότερος από όσο είναι.

Ο εγγονός της Κατίνας Παξινού με νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δεν άσκησε ποτέ την δικηγορία με την γιαγιά που είχε, η υποκριτική κυλούσε στο αίμα του και από μικρό παιδάκι μπερδευόταν στις κουίντες και στα πόδια των ηθοποιών, για να παρακολουθεί τις παραστάσεις της και να ξεπατικώνει τις ατάκες της από τους ρόλους που ερμήνευε, ενίοτε έκανε και τον υποβολέα στην γιαγιά του – αυτή ήταν μια μεγάλη του τρέλα - για να μαθαίνει τα λόγια της. Μόνο εκείνη άλλωστε του έδωσε την ευχή της όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, ο πατέρας του κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, τον προόριζε για να αναλάβει το εργοστάσιο οινοποιίας που είχε ή έστω ένα πιο “σοβαρό” επάγγελμα από αυτό της υποκριτικής.

Δήμητρα Στογιάννη-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
04-10-2008 Πρεμιέρα θέατρο Πειραιώς 131.Δήμητρα Στογιάννη-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Εν τούτοις, εκείνος έκανε το δικό του... Σπούδασε στην υποκριτική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και για τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και για τον ρόλο που έπαιξε η Κατίνα Παξινού στην απόφασή του αυτή έχει πει: «Ξεκίνησα με το ψώνιο να παίξω δράμα. Η ζωή με πήγε στην κωμωδία και μετά από τόσα χρόνια, ίσως μπορώ να παίξω και δράμα. Ίσως το ότι δεν ήθελα να συγκρίνομαι με την γιαγιά μου, την Κατίνα Παξινού με έσπρωξε ενδόμυχα στην κωμωδία». Σήμερα, έπειτα από διάφορους κωμικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει και έγραψαν καλλιτεχνική ιστορία, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην δραματική σειρά “Ψυχοκόρες”, ερμηνεύοντας τον ρόλο του σατανικού και δολοπλόκου Ευάγγελου Αρδίτη και γράφουν για αυτόν διθυραμβικές κριτικές.

Δείτε επίσης: Λουκία Πιστιόλα: Οι απώλειες ζωής, η οικονομική καταστροφή και ο κούκλος διάσημος γιος της

Ο γιος της Ιλεάνας Παξινού και του Λαλάκη Αντωνόπουλου, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Ο παππούς του Βλάσης ήταν ιδιοκτήτης της οινοποιίας Αχάια Κλάους, ενώ ο πατέρας του Λαλάκης είχε δική του οινοποιία. Παρόλα αυτά εκείνος μεγάλωσε σε ένα αστικό περιβάλλον, που όταν αργότερ χώρισαν οι γονείς του και ο πατέρας του έφυγε στην Γερμανία, άφησε πίσω την οικογένειά του χωρίς λεφτά. Ο νεαρός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος όμως, είχε την τύχη να έχει γιαγιά την Κατίνα Παξινού...

Μια συγγένεια που ήταν δίκοπο μαχαίρι για εκείνον, γιατί αντί να του ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα για δουλειά όταν τις χτυπούσε, μάλλον του τις έκλειναν κατάμουτρα, αφού ορισμένοι ήδη είχαν αμφισβητήσει το ταλέντο του και έλεγαν ότι έβρισκε δουλειές λόγω της γιαγιάς του. Τελειώνοντας την σχολή ο νεαρός Αλέξανδρος πέρασε από οντισιόν στον θίασο του Δημήτρη Χόρν, στο θέατρο “Διονύσια”, με σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου, για να παίξει έναν μικρό ρόλο ως πρωτοεμφανιζόμενος. Η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ, γιατί εκείνη την εποχή έπεσε η Χούντα και ο Καραμανλής λόγω της στενής του φιλικής σχέσης με τον Χόρν τον έκανε γενικό διευθυντή της ΕΡΤ.

Ο Δημήτρης Χόρν είχε νιώσει άσχημα, γιατί είχε αφήσει χωρίς δουλειά τον νεαρό Αντωνόπουλο και έχοντας αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, τον φώναξε στο γραφείο για να του προτείνει να εκφωνεί το πρώτο μεταχουντικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στα πλαίσια μιας καινοτόμας αλλαγής που ήθελε να κάνει και το δελτίο να μην το λένε δημοσιογράφοι, αλλά ηθοποιοί λόγω καλής άρθρωσης.

«Έγινα σταρ σε μια βραδιά, άλλαξε η ζωή μου» έχει πει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος σε συνέντευξή του αργότερα, καθώς έλεγε δελτίο σε μια εποχή που δεν υπήρχαν άλλα κανάλια, παρά μόνον τα κρατικά, και έτσι όλη η Ελλάδα τον έβλεπε... Ο γοητευτικός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ήταν ο πρώτος εκφωνητής δελτίου, που έστηνε το γυναικείο κοινό μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, όχι μόνον για να τον ακούσει, αλλά και για να τον δει. Η “πειραματική” περίοδος για εκείνον ως newscaster κράτησε... 17 χρόνια και ούτε και ο ίδιος δεν το πίστευε ότι θα έμενε τόσα πολλά, σε ένα επάγγελμα άσχετο από αυτό που λαχταρούσε...

Όταν ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος άρχισε να παίζει στο θέατρο, η Κατίνα Παξινού είχε ήδη πεθάνει, οπότε οι κακές γλώσσες δεν μπορούσαν να επικαλεστούν την μεγάλη πρωταγωνίστρια για μέσο, όσο για τον άντρα της γιαγιάς του, τον μεγάλο τραγωδό Αλέξη Μινωτή, οι σχέσεις τους ήταν κάκιστες και είχαν κηρύξει μεταξύ τους πόλεμο.

Ο ηθοποιός έχει πολλές φορές αναφερθεί στην σχέση τους και έχει πει συγκεκριμένα: «Δύσκολη περίπτωση, δύσκολη και είχαμε και πολύ κακό τέλος μεταξύ μας. Δεν ξέρω εάν τελικά τον συγχώρησα ποτέ. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω γιατί φτάσαμε σε ένα τόσο κακό τέλος και δεν τα κατάφερα ποτέ. Δεν πιστεύω ότι έφταιγα, δεν έκανα τίποτα, απλώς δεν ήμουν υποτακτικός του. Μήνυσα δυο φορές τον παππού μου, στο Ηρώδειο πιαστήκαμε στα χέρια και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Μια όταν με έδιωξε από το Εθνικό θέατρο και μια όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας».

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
26-03-2012 Kitchen Bar."Το αμάρτημα της μητρός μου".Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Πολλές φορές η Κατίνα Παξινού, στην σχέση του μικρού Αλέξανδρου και του Αλέξη Μινωτή, έπαιξε ρόλο πυροσβέστη. Ο εγγονός της, ήταν η μεγάλη της αδυναμία και δεν άφηνε κανέναν να της τον πειράξει... “Έλα έλα λείπει αυτός να σου φτιάξω παστίτσιο” του έλεγε και “αυτός” ήταν ο Μινωτής, που της έκανε συνεχώς δίαιτες, γιατί εκείνη έτρωγε πολύ και υπέφερε, επειδή εκείνος την ήθελε κομψή και αδύνατη, ενώ τον επαναστάτη εγγονό του δεν ήθελε να τον βλέπει και τόσο συχνά να μπαινοβγαίνει μέσα στο σπίτι ...

Η ζωή του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου ήταν πολύ ευτυχισμένη σε γενικές γραμμές, μέχρι που το 2019 πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας για την οποία είχε μιλήσει στον Δημήτρη Δανίκα. «Το 2019 έχω περάσει μια σοβαρότατη αρρώστια, έναν καρκίνο στον πνεύμονα, αλλά τον πέρασα πολύ καλά χάρη σε έναν εξαιρετικό γιατρό που έχω» είπε. Στο μεταξύ, επειδή από αυτή την αρρώστια είχε χάσει τον πατέρα του, την μητέρα του, την γιαγιά του και τον αδερφό του, είχε πιστέψει ότι θα ήταν πολύ δύσκολα και για εκείνον. Ωστόσο όλα πήγαν καλά.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος βέβαια έκτοτε άλλαξε τον τρόπο ζωής του ριζικά. Άρχισε να περπατάει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα, να τρώει πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας οτιδήποτε λιπαρό και τηγανητό και να προσέχει γενικότερα αρκετά την εμφάνισή του. Πρόσφατα εκείνος δεν δίστασε να μιλήσει για την βλεφαροπλαστική που έκανε προκειμένου να εξαφανίσει τις σακούλες κάτω από τα μάτια του, όπως και ότι αποφάσισε να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά του, αφήνοντάς τα στο φυσικό τους χρώμα, το λευκό.

Μάλιστα εκείνος σε συνέντευξή του στο περιοδικό YOU, έκανε το 2017 και την πρώτη του φωτογράφιση με κάτασπρα μαλλιά και μίλησε για ένα απίστευτο περιστατικό που του συνέβη στον δρόμο με την αστυνομία... «Τις προάλλες που γυρνούσα από την Επίδαυρο από ένα υπέροχο σπίτι, με σταμάτησε η Τροχαία για αλκοτέστ. Δεν με αναγνώρισαν και έγινα έξαλλος» είπε με το χαρακτηριστικό χιούμορ που έχει.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η αριστοκρατική καταγωγή, η σχέση του με την Μέριλιν Μονρό και η κρίση ηλικίας

Ήταν μόλις 11 ετών όταν συνάντησε και γοητεύτηκε από την Μαρία Κάλλας – σχεδόν την ερωτεύτηκε παράφορα επειδή εκείνη του έδωσε μια λευκή σοκολάτα - όταν ο παππούς του είχε συνεργαστεί μαζί της στην “Μήδεια” του Κερουμπίνι. Η μεγάλη σοπράνο, ήταν η αφορμή για να αγαπήσει εκείνος την όπερα και πολύ αργότερα να κάνει βιβλίο με αφορμή τις πέντε σύντομες μεταξύ τους συναντήσεις με τίτλο “Μην ενοχλείτε την Μις Κάλλας” περιγράφοντας σε αυτό την σχέση του μαζί της. Όμως δεν ήταν η μοναδική διάσημη με την οποία συναναστρεφόταν από μωρό.

Δείτε επίσης: Δήμητρα Ματσούκα: Οι 4 επώνυμοι άντρες που πέρασαν από την ζωή της - Το παρελθόν της και ο γάμος της με τον Πέτρο Κόκκαλη

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στο Λος Άντζελες, ήταν γείτονας με τον Γκάρι Κούπερ, τον Ζαν Ρενουάρ, την Μέριλιν Μονρό – και ποιον δεν είχε γνωρίσει χάρη στην Παξινού... «Στα πέντε μου που να καταλάβω τι ήταν η Μέριλιν Μονρό; Ούτε καταλάβαινα ούτε με ενδιέφερε. Έλεγα ότι είναι κάποιοι φίλοι της γιαγιάς και του παππού. Έχουμε κάτσει με τον Βισκόντι σε καφετέρια και έχουμε φάει παγωτό» έχει πει για την σχέση του και την γνωριμία του με τους έλληνες και διεθνείς σταρς.

Η ζωή του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι πολύ γεμάτη από επιτυχίες στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ο ηθοποιός εκτός δουλειάς απολαμβάνει μέχρι το μεδούλι τις ελεύθερες ώρες στο σπίτι που έχει στην Επίδαυρο. Εκεί αγναντεύει από το μπαλκόνι του τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα μαζί με καλλιτεχνικές παρέες, κυρίως με το δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου με το οποίο συναναστρέφεται φιλικά, χαίρεται όμως και αγαπάει την μοναξιά και την ηρεμία που του προσφέρει το φυσικό περιβάλλον και περνάει πολλές ώρες διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας ατελείωτους περιπάτους.

Δέσποινα Βανδή-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
29-09-2019 Θέατρο Άλσος-Τέλος Παραστάσεων.Δέσποινα Βανδή-Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

Έχει δηλώσει απερίφραστα για την κρίση ηλικίας που έχει περάσει και που περνάει κάθε τόσο, καθώς και πόσο πολύ μισεί την ημέρα των γενεθλίων του, όταν το βιολογικό του ρολόι μεγαλώνει ακόμα έναν χρόνο... «Δεν αγαπάω καθόλου τα γενέθλια και ειδικά στην ηλικία μου. Δεν έχω κάνει ποτέ πάρτι στη ζωή μου, με εκνευρίζουν. Τι να πω; Άλλος ένας χρόνος κοντύτερα προς το τέλος; Στα 40 έπαθα υστερία. Εκείνο το βράδυ έσπασα το παράθυρο του μπάνιου από τα νεύρα μου», έχει πει για αυτό...

«Μετά από τόσα χρόνια γυρίζω σπίτι μου», έγραψε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, φανερά συγκινημένος πριν από 13 χρόνια στο βιβλίο των επισκεπτών, όταν επέστρεψε, σαν επισκέπτης αυτή την φορά, στον τόπο που μεγάλωσε και έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια, στους αμπελώνες στο Οινόκαστρο. Ο ηθοποιός επέλεξε να επισκεφτεί το συγκεκριμένο μέρος στην Πάτρα μαζί με τον Θανάση Παπαθανασίου και τον Μιχάλη Ρέππα για να ανεβάσουν το έργο “Να ζει κανείς ή να μη ζει”... Ξεναγήθηκαν στα ιστορικά κελάρια των προγόνων του, στην κάβα Δανιηλίδος, στους κήπους της βίλας, στο καθολικό εκκλησάκι Αγίας Άννης και κατέληξαν στο ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, όπου βρίσκεται ο προγονικός τάφος της οικογένειας Αντωνόπουλου.

Το κλίμα φορτίστηκε συγκινησιακά, όταν ο Πρόεδρος της Οινοποιίας ανέλαβε προσωπικά την ξενάγηση του ιδιαίτερου επισκέπτη και όταν ένας από τους παλαιότερους εργαζόμενους πλησίασε τον ηθοποιό και μαζί θυμήθηκαν πολλά περιστατικά μιας ανέμελης παιδικής ζωής στην αυλή του Οινοποιείου.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος-Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Amalias 36-Press Event για την σειρά του ΑΝΤ1 "Ψυχοκόρες" Αλέξανδρος Αντωνόπουλος-Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Γενικό συμπέρασμα, στο story της ζωής του, ο σκληρός και αδίστακτος Ευάγγελος Ροδίτης από τις “Ψυχοκόρες”, δεν κουμπώνει σε καμία περίπτωση στις μεγάλες ευαισθησίες του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, που είναι “μεγάλη ψυχούλα”, όπως λένε όσοι τον ξέρουν καλά και δεν κρατάει κακίες, όπως είναι και ένας εξαιρετικός ηθοποιός, κληρονομικό dna της αξέχαστης γιαγιάς του, που την κουβαλάει πάντα μέσα του...