Νίκη Λυμπεράκη: Οι δυο άντρες της ζωής της, η ψυχοθεραπεία μετά τον θάνατο που την στιγμάτισε και η μητρότητα

Ποια είναι η δημοσιογράφος που τα “άκουσε” από τον Καρβέλα

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Instagram/@nikilymperaki
Instagram/@nikilymperaki

Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA, ήταν ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο, που στήθηκε λόγω της ημέρας που προβλήθηκε η εκπομπή, προκειμένου να τρολάρει κάποιες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως δεν ήταν...

Μια live συνέντευξη που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα ΜΜΕ και στον κόσμο, λόγω της συμπεριφοράς του συνθέτη, που πρόσβαλλε, αερίστηκε (δείτε εδώ το απίστευτο βίντεο), απείλησε ότι θα φύγει, και - τέλος πάντων - έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να φέρει σε άβολη θέση την δημοσιογράφο και παρουσιάστρια... Ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Η Νίκη Λυμπεράκη φημίζεται για την ηρεμία της, την ψυχραιμία της και πάνω από όλα για την εμπειρία της να αντιμετωπίζει χωρίς εντάσεις, ακόμα και τις πιο... σκληροπυρηνικές συνεντεύξεις.

Δείτε επίσης: Νίκος Καρβέλας: Χείμαρρος κατά της Νίκης Λυμπεράκη - «Η συζήτηση μαζί σου είναι απογοητευτική», «Να με ακούς, θα ρωτάς μόλις τελειώσω»

Το X εκείνο το βράδυ που προβαλλόταν η “Μεγάλη εικόνα” πήρε φωτιά, οι περισσότεροι τουιτεράδες τάχθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο πλευρό της δημοσιογράφου, που έδειχνε “ήρεμη δύναμη” έτοιμη να εκραγεί...

«Μια αγκαλιά στην Νίκη Λυμπεράκη που προσπαθεί (μάταια) να κάνει συζήτηση με τον “ψαγμένο»... «Κουράγιο και υπομονή στην Λυμπεράκη. Καρβέλας είναι θα περάσει», «Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην ηρωίδα Νίκη Λυμπεράκη» και άλλα πολλά τέτοια μηνύματα, έστελναν οι τηλεθεατές μέσα από τα social στην δημοσιογράφο του Megaλου καναλιού που μέχρι το τέλος, παρέμεινε στην θέση της και ευχαρίστησε με συγκρατημένο χαμόγελο τον καλεσμένο της.

Η Νίκη Λυμπεράκη που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει το μοντέλο Barbie, είναι μια σεμνή και μετρημένη προσωπικότητα στον χώρο των media, που αποφεύγει να δίνει συχνά συνεντεύξεις γιατί θεωρεί ότι δουλειά της είναι εκείνη να παίρνει συνεντεύξεις, είναι χαμηλών τόνων στη ζωή της γενικότερα και επαγγελματίας μέχρι το... κόκκαλο...

«Μια κυρία της ενημέρωσης με Κ κεφαλαίο» υποστηρίζουν οι περισσότεροι συνάδελφοί της, που μιλάνε για μια γυναίκα με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι σε όλους, εντελώς αντιστάρ, που πάνω από όλα αγαπάει και σέβεται την δουλειά της.

Στην ζωή της σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι παππούδες της και το ήρεμο περιβάλλον που μεγάλωσε. Τα ωραιότερα χρόνια της ζωής της, ήταν τα παιδικά της, όταν ζούσε στην Λευκάδα, “στο ωραιότερο νησί της Ελλάδας” όπως λέει και η ίδια, που όταν το επισκέπτεται και κάθε φορά που περνάει μια συγκεκριμένη ταμπέλα που γράφει επάνω “boats to Vasiliki”, λίγο έξω από την Βόνιτσα, τα μάτια της δακρύζουν, γιατί νιώθει ότι πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον δικό της επίγειο παράδεισο...

Δείτε επίσης: Νίκος Καρβέλας: Με ποιους επώνυμους δεν ξαναμίλησε ποτέ και γιατί - Οι 7 θανάσιμες κόντρες

Από γονείς Λευκαδίτες, επειδή εκείνοι δούλευαν, η Νίκη μεγάλωσε μέχρι τα 6 της χρόνια με την γιαγιά και τον παππού, που της έκαναν όλα τα χατίρια χωρίς να την κακομαθαίνουν, με την θεία της να της μαθαίνει κέντημα και με την γιαγιά της πλέξιμο, εκείνη τρελαινόταν από χαρά όταν άρμεγε τις αγελάδες και τάιζε τις κοτούλες, ακόμα περισσότερο της άρεσε που ζούσε μέσα στην φύση και μακριά από την πολύβουη Αθήνα.

Από τον θάνατο του πατέρα της και μετά αραιώνει όμως τις επισκέψεις της στο νησί, γιατί όπως έχει πει νιώθει μαγκωμένη. «Η διαχείριση της απώλειας είναι πολύ δύσκολη, για αυτό πολύ βολικά προσπαθώ να μην το φέρνω μπροστά μου. Έχω κάνει 8 χρόνια ψυχοθεραπεία, η οποία συνδέεται με την διαχείριση μιας δύσκολης κατάστασης που χρόνιζε και τελικά κατέληξε στην απώλεια» έχει πει η δημοσιογράφος μιλώντας για τον χαμό του πατέρα της.

Νίκη Λυμπεράκη: Οι δυο άντρες της ζωής της και η μητρότητα

Νίκη Λυμπεράκη
09-10-2021 Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως-Βάπτιση γιου Νίκης Λυμπεράκη

Η Νίκη Λυμπεράκη είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όταν πήρε το πτυχίο της και πριν την κερδίσει η δημοσιογραφία, ήθελε να φύγει για το Μόναχο και να γίνει ποινικολόγος. Δεν το έκανε... Έχει συνεργαστεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και έχει εξειδικευτεί στο εξωτερικό δελτίο και στην παρουσίαση εκπομπών και ειδήσεων.

Τον Ιανουάριο του 2020 απέσπασε το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση για την αντικειμενική δεοντολογικά ορθή και με πληρότητα παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Open. Τον Ιούλιο του 2021 με μια συγκινητική ανάρτησή της αποχαιρέτισε φεύγοντας το “ανοιχτό” κανάλι και το δελτίο ειδήσεων και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εντάχθηκε στο δυναμικό του MEGA για να παρουσιάζει την εβδομαδιαία πολιτική εκπομπή “Μεγάλη εικόνα”.

Στην μεγάλη εικόνα της προσωπικής ζωής της Νίκης Λυμπεράκη, πρωταγωνιστούν δυο άντρες, ο σύζυγός της και ο 4χρονος γιος της. Όταν εκείνη πετάει τα αυστηρά κουστούμια της δουλειάς και βάζει την φόρμα της, είναι αγκαλιά και δίπλα στον Πάνο της και στην υπέροχη οικογένειά της και δεν της χαλάει κανένας αυτές τις στιγμές. Ο σύζυγός της Αλέξανδρος Χατζόπουλος είναι δικηγόρος και έχει αναλάβει από τον Μάρτιο του 2019, τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ.

Γνωρίστηκε μαζί του σε μια παρουσίαση βιβλίου για δημοσίους υπαλλήλους “καθόλου ρομαντική γνωριμία” όπως έχει πει εκείνη χαριτολογώντας, ενώ έχει προσθέσει μιλώντας για αυτόν, ότι ήταν έτοιμος να γίνει μπαμπάς, αφού έχει ήδη έναν γιο. «Καθόλου δεν με τρόμαξε το γεγονός ότι ο σύντροφός μου είχε ήδη ένα παιδί, ίσα – ίσα είδα έναν υπέροχο μπαμπά και πρόκειται για ένα τέλειο παιδάκι» έχει δηλώσει συγκεκριμένα.

Στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” η Νίκη Λυμπεράκη όταν αναφέρθηκε στον ερχομό του γιου της και στην μητρότητα περιέγραψε με μεγάλη συγκίνηση τις στιγμές που περνάνε μαζί: «Είναι πια ολόκληρος άντρας. Φέτος το καλοκαίρι συνειδητοποίησα ότι μπορεί να λέει “όχι” σε όλα, έχει δική του βούληση, και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Εκπλήσσεσαι πως αυτό το πλασματάκι που βγήκε από μέσα σου, ξαφνικά παίρνει μια τσάντα στον ώμο και λέει: “γειά σου μαμά».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στα social, η δημοσιογράφος συχνά ανεβάζει φωτογραφίες μαζί του μέσα στο σπίτι, στην παιδική χαρά, τις ώρες που παίζουν και χαίρονται οι δυο τους, σαν δυο μικρά παιδιά. Στον παιδικό σταθμό, στην πρώτη του αποφοίτηση, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα “πρώτης κοινωνικοποίησης” στα 3 του χρόνια, η επώνυμη μαμά καμαρώνει, βάζει τα κλάματα και δεν την νοιάζει καθόλου που την αναγνωρίζουν οι υπόλοιπες μαμάδες και μπαμπάδες. Αντίθετα, στο τέλος της εκδήλωσης, ανέβασε, σαν επιβεβαίωση, μια φωτογραφία αγκαλιά με τον σύντροφό της και έγραψε: «Με τόσο κλάμα σήμερα, αναρωτιέμαι τι θα γίνει έτσι και τελειώσει κανένα Πανεπιστήμιο»