Γιάννης Φέρτης: Οι γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του

Οι 4 θυελλώδεις έρωτες του πρωταγωνιστή

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η Μιμή Ντενίση, η Τάνια Τσανακλίδου, η Μαρίνα Ψάλτη, η τελευταία του σύζυγος, ήταν οι γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του μεγάλου πρωταγωνιστή Γιάννη Φέρτη. Οι 4 θυελλώδεις έρωτες του ηθοποιού που τον αποχαιρέτησαν με τον πιο γλυκό τρόπο στο τελευταίο του ταξίδι.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός βύθισε σε πένθος τον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση του θανάτου του στις 14/4 σε ηλικία 86 χρονών.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής είχε κάνει τρείς γάμους με τρείς ηθοποιούς. Πρώτη του σύζυγος ήταν η Ξένια Καλογεροπούλου που παντρεύτηκαν το 1963 και έμειναν μαζί μέχρι, το 1972 και δεύτερη η Μιμή Ντενίση από το 1981 μέχρι το 1988. Από το 2001 ήταν παντρεμένος μέχρι σήμερα με την ηθοποιό που έγινε γνωστή από την “Λάμψη” Μαρίνα Ψάλτη.

Ξένια Καλογεροπούλου: Ο γάμος και ο χωρισμός με τον Γιάννη Φέρτη για την Τάνια Τσανακλίδου

“Εγώ ήμουνα εκείνος που έφταιγε και χωρίσαμε με την Ξένια, γιατί τα έφτιαξα με την Τάνια Τσανακλίδου, ερωτεύτηκα τι να έκανα;” είχε πει ο Γιάννης Φέρτης μιλώντας για τον χωρισμό του από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον έρωτά του με την Τάνια Τσανακλίδου. Η σπουδαία ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, σε μια σπάνια συνέντευξή της, μίλησε πρόσφατα στο Στούντιο 4 για τον πρώην άντρα της και είπε χαρακτηριστικά:

“Με τον Γιάννη Φέρτη γνωριστήκαμε παίζοντας μαζί σε μια ταινία και από εκεί γίναμε αχώριστοι και στο σπίτι και στην οθόνη και στη σκηνή. Ο σκηνοθέτης Τίτος Φαρμάκης φαντάστηκε πως θα είναι πολύ ωραίο να φτιάξουμε ένα σχήμα καλλιτεχνικό οι τρεις μας, αυτός είχε την ιδέα και με αυτόν ξεκινήσαμε την συνεργασία. Μας άρεσε και στην αρχή νομίζω πως δεν καταλαβαίναμε τη σημασία του πράγματος, σαν παιχνίδι ήταν”

Ενώ πρόσθεσε: “Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μου είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει και χωρίσαμε. Αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος που είστα μαζί, σε αγαπάει, σε εκτιμάει, αλλά δεν σε θέλει πια κοντά του. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα ο Γιάννης μου είχε πει ότι “εμένα θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω. Ή μου έλεγε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, κι ενώ θα χωρίσουμε, να έχουμε το παιδί να μας ενώνει. Αυτό δεν ήταν σωστό για το παιδί”.

Aπό το 7:07- 8:15

Τάνια Τσανακλίδου: Η ντροπή για το δημόσιο “σε αγαπώ” στον Γιάννη Φέρτη στη Eurovision.

“Αντίο αγαπημένε μου φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκηπα”... Με αυτά τα γλυκά λόγια η Τάνια Τσανακλίδου αποχαιρέτησε τον Γιάννη Φέρτη, έναν μεγάλο έρωτα που έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδος μέσα στην δεκαετία του 70 και όταν χώρισαν έμειναν δυο καλοί φίλοι. Ποιος θα ξεχάσει βέβαια την Τάνια Τσανακλίδου ντυμένη ως Τσάρλι Τσάπλιν να φωνάζει δυνατά στο κατάμεστο στάδιο του Παρισιού “Γιαννάκη σε αγαπώ;”.

Στο Παλαί ντε Γογκρέ η μεγάλη ερμηνεύτρια, είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision με το τραγούδι “Τσάρλι Τσάπλιν” και είχε βγει στην 8η θέση. Στο τέλος του τραγουδιού, η Τάνια Τσανακλίδου φώναξε δυνατά “Γιαννάκη σε αγαπώ” εκφράζοντας τον έρωτά της δημόσια στον Γιάννη Φέρτη από το μικρόφωνο, και ακούγοντάς την εκατομμύρια τηλεθεατές να παραδέχεται πόσο πολύ ερωτευμένη είναι.

Εκείνη σε μια συνέντευξή της αργότερα στην εκπομπή “Προσωπικά” στην ΕΡΤ με την Έλενα Κατρίτση είπε για αυτό το juicy περιστατικό που την επομένη το συζητούσε όλη η Ελλάδα: “Νόμιζα ότι κανείς δεν το άκουσε. Ο Γιάννης τότε έπαιζε με την Μελίνα Μερκούρη και είχαν πάρει μια μικρή τηλεόραση στα καμαρίνια. Ο Γιάννης δεν το άκουσε καν, το άκουσε η Μελίνα και είπε: “τι είπε η τρελή;”. Οι μισοί με μίσησαν, γιατί είπαν ότι παρεκτράπηκα και οι άλλοι μισοί με λάτρεψαν, αλλά έτσι είναι... Και εγώ ντράπηκα, όταν μου είπε ο Γιάννης ότι ακούστηκε, του είχα πει ότι δεν γυρνάω στην Ελλάδα”.

Μιμή Ντενίση: “Ο Γιάννης είχε αυτή την υπέροχη φωνή, τον έβλεπα και τρελαινόμουν”

Για τον μεγάλο της έρωτα με τον Γιάννη Φέρτη που γνωρίστηκαν στον “Συμβολαιογράφο” έχει μιλήσει η Μιμή Ντενίση στην εκπομπή “Ενώπιος ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου και έχει πει για αυτόν: “Ερωτεύτηκα τον Γιάννη Φέρτη στον “Συμβολαιογράφο”. Ο Γιάννης είχε αυτή την υπέροχη φωνή, τον έβλεπα και τρελαινόμουν. Έλιωνα. Στη διάρκεια του σήριαλ νομίζω με ερωτεύτηκε και εκείνος και μετά από έναν χρόνο περίπου παντρευτήκαμε. Ήμασταν δέκα χρόνια μαζί. Όσο ταλέντο και να έχουνε πάντα υπάρχει κάποιος που μας δίνει μια “κλωτσιά”. Ο Γιάννης Φέρτης με έκανε πρωταγωνίστρια πλάι του, ενώ ήταν εκείνος το πρώτο όνομα. Κάναμε πολύ ωραία έργα μαζί, μου είχε τόση εμπιστοσύνη παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Εξαρχής ήμασταν πολύ διαφορετικοί για αυτό και η έλξη. Σύντομα έγινα εγώ η πιο γνωστή από τους δυο μας και αυτό έφερε μια κρίση” εξομολογήθηκε η Μιμή Ντενίση για τον πρώην σύζυγό της.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Μιμή Ντενίση ανέβασε μια ασπρόμαυρη κοινή της φωτογραφία με τον Γιάννη Φέρτη και έγραψε μεταξύ άλλων: “Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το θέατρο. Να πιστέψω στον εαυτό μου, αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι έγινα. Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα και δημιουργία. Σήμερα έφυγες. Αλλά δεν σε αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου”.

Γιάννης Φέρτης Μιμή Ντενίση

Μαρίνα Ψάλτη: Η γυναίκα της ζωής του μέχρι το τέλος...

Ο Γιάννης Φέρτης με την Μαρίνα Ψάλτη γνωρίστηκαν στην παράσταση “Γλάρος” και έγιναν φίλοι.

Γιάννης Φέρτης: Οι γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του

“Λέγαμε τα ερωτικά μας και μετά από κάποιους μήνες σε ένα αεροδρόμιο έσκυψε και μου έδεσε το κορδόνι. Δεν με φόβισε το ερωτικό παρελθόν του Γιάννη. Και τώρα τον ρωτάω πως νιώθει που έκανε τρεις γάμους και εγώ κανέναν και μου λέει πως είμαι η χειρότερη όλων. Μονόπετρο δεν μου πήρε ποτέ. Εγώ του είπα πως αν δεν με παντρευτεί, δεν πρόκειται να συζήσω μαζί του. Τον εξανάγκασα σε γάμο”.

Για τα μυστικά της επιτυχίας του γάμου τους η Μαρίνα Ψάλτη είχε πει: “Χιούμορ και αγάπη βέβαια, αλλά κυρίως χιούμορ. Πρέπει να γελάει κανείς στο σπίτι, να διασκεδάζει ο ένας τον άλλο. Εγώ ήθελα άντρα, δεν ήθελα πρωταγωνιστή στην ζωή μου. Στη σκηνή θέλω πρωταγωνιστή. Στη ζωή μου θέλω έναν κανονικό άντρα που να βλέπει ποδόσφαιρο, κι έτσι είναι ο Γιάννης. Φέρεται κανονικά στην γυναίκα που έχει δίπλα του και δεν παίζει κανένα ρόλο στο σπίτι. Το ότι είμαστε μαζί με τον Γιάννη 25 χρόνια είναι εκρηκτικό και για τους δυο μας. Τόσα χρόνια σχέση είναι η πρώτη φορά και για εκείνον και για εμένα.”

Το “αντίο” του Ηλία Ψινάκη

Με μια φωτογραφία από κοινές τους διακοπές στο παρελθόν ο Ηλίας Ψινάκης αποχαιρέτησε το “πιο καλό παιδί του ελληνικού κινηματογράφου και έγραψε: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλες αυτές τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί. Πρεμιέρες, γλέντια, γέλια, διακοπές τα καλοκαίρια στον Θεολόγο με τον Σταμάτη Φασουλή στο σπίτι της Αλίκης και την καλή του αύρα. Καλό ταξίδι Γιάννη μου. Μας λείπεις ήδη. Να μου φιλήσεις το Αλικάκι, τον Βλάσση και την υπόλοιπη παρέα”

Ο Γιάννης Φέρτης καταγόταν από το ορεινό χωριό Δάφνη του Νομού Φθιώτιδας. Από μικρό παιδί έδειχνε λατρεία για την υποκριτική την οποία και υπηρέτησε για πολλά χρόνια με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του στο θέατρο και στην τηλεόραση. “Είχε μια ξεχωριστή γοητεία και μια έντονη προσωπικότητα” έχουν πει για εκείνον πολλοί συνάδελφοί του... Πολλές γυναίκες τον ερωτεύτηκαν όμως εκείνος ερωτεύτηκε μόλις τέσσερις. Στην προσωπική του ζωή ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και απέφευγε συστηματικά να δίνει συνεντεύξεις... Λιγομίλητος και διακριτικός είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο όχι μόνον για τις υποκριτικές του δεινότητες αλλά και για την υπέροχη χροιά της φωνής του με την οποία έντυνε πολλά τραγούδια αλλά και διαφημίσεις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, 16 Απριλίου (δείτε εδώ που).