Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ηλικία, η καταγωγή και ο θάνατος που της άλλαξε την ζωή - Σπάνιες φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο της στις Σπέτσες το 2010

Ο χωρισμός μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής και η νέα σχέση

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σα βόμβα έσκασε μέσα στο Σαββατοκύριακο η είδηση πως η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μετά από 21 χρόνια κοινής πορείας και 14 χρόνια γάμου έχουν τραβήξει πια ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή.

Το ζευγάρι με μια επίσημη ανακοίνωση στα μέσα αποκάλυψε πως δεν είναι πια μαζί (δείτε την ανακοίνωση εδώ) αλλά πως και οι δυο θα συνεχίσουν να μένουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, λοιπόν, πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για την ζωή της Τατιάνας Μπλάτνικ.

Η ιστορία της Τατιάνας Μπλάτνικ

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γεννήθηκε στο Καράκας της Βενεζουέλας στις 28 Αυγούστου 1980 και είναι η κόρη του Σλοβένου επιχειρηματία Λάντισλαβ Μπλάτνικ και της Γερμανίδας αριστοκράτισσας Μαρί Μπίερλαϊν. Από την πλευρά της μητέρας της, είναι εγγονή της Κόμισσας Ελίνκα φον Άϊνζιντελ, απογόνου του Γουλιέλμου Β΄ εκλέκτορα της Έσσης.

Ο μεγαλύτερος αδελφός της Τατιάνα, Μπόρις Μπλάτνικ ζει μόνιμα με την σύζυγό του και τις δύο του κόρες στην Ελβετία, εκεί που ούτως ή άλλως μεγάλωσε και εκείνη, παρόλο που έχει γεννηθεί στην Βενεζουέλα.

Ο θάνατος στα 6 της που την στιγμάτισε

Το 1986, όταν η Τατιάνα ήταν έξι ετών, ο πατέρας της πέθανε και, σύντομα, η μητέρα της παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Αττίλιο Μπρίλεμπουργκ.

Από την ηλικία των τριών ετών της, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στην Ελβετία. Για δώδεκα περίπου χρόνια παρέμεινε εσώκλειστη στο Κολλέγιο Έιγκλον του χωριού Βιλάρ συρ Ολόν της Ελβετίας.

Στα δεκαοκτώ της χρόνια μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Τζώρτζταουν της Ουάσινγκτον. Το 2003 αποφοίτησε από αυτό με πτυχίο στην κοινωνιολογία και επέστρεψε στην Ελβετία για να σπουδάσει δημόσιες σχέσεις. Από το 2006 ως τον Ιούλιο του 2010 εργαζόταν στο πλευρό της σχεδιάστριας ρούχων Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, έχοντας το ρόλο της οργανώτριας εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων.

Ο αρραβώνας της και ο γάμος με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ

Τατιάνα Μπλάτνικ χωρισμός με Νικόλαο Γλυξμπουργκ
02-12-2009 'Θέατρον'-Επίδειξη Diane von Furstenberg.Τατιάνα Μπλάτνικ-Νικόλαος

Η Τατιάνα γνώρισε τον Νικόλαο το 2003 στο Γκστάαντ της Ελβετίας. Οι δυο τους ανέπτυξαν σχέση, με την Τατιάνα να βρίσκεται επίσημα δίπλα στον Νικόλαο τα επόμενα χρόνια. Το 2004, τον συνόδευσε στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισαβόνας και πανηγύρισε μαζί του την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την Ελλάδα.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε επίσημα στις 28 Δεκεμβρίου 2009 από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες, στις 25 Αυγούστου 2010, με την παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Σημαντικές παρουσίες στο γάμο ήταν η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ, ο Χάακον, Διάδοχος Πρίγκιπας της Νορβηγίας και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος, Διάδοχος Πρίγκιπας της Ολλανδίας.

Γάμος Νικόλαου-Τατιάνας Μπλάτνικ
25-08-2010 Σπέτσες.Γάμος Νικόλαου-Τατιάνας Μπλάτνικ

Φήμες, την θέλουν μάλιστα μετά τον χωρισμό της - το 2024 - να διατηρεί νέα σχέση (διαβάστε εδώ περισσότερα)

Η μεγάλη φιλανθρωπική της δράση

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποτελεί συνιδρύτρια του τμήματος Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, μιας επιτροπής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το τμήμα, που αποτελείται από νέα ηλικιακά μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, έχει σκοπό τη δημιουργία νέων ιδεών και δράσεων για παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες. Από το 2014, η Τατιάνα αποτελεί μέλος και δωρητής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», που σκοπό έχει τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Τατιάνα Μπλάτνικ

Η ίδια μάλιστα έχει προσφέρει μέρος των εσόδων της από το βιβλίο της A Taste of Greece στην οργάνωση. Το Μάιο του 2016 συμμετείχε στην προετοιμασία συσσιτίων για άπορες οικογένειες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη. Είναι, επίσης, μέλος του Ιδρύματος Walkabout, που σκοπό έχει την αρωγή σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, και ευργέτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.