Μιχάλης Αρναούτης - Survivor 4: "Ο Κοψιδάς είχε πέσει κάτω, δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του"

Αποκλειστικές αποκαλύψεις για τον Άγιο Δομίνικο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μιχάλης Αρναούτης - Survivor 4:

Από μικρή ηλικία έμαθε να επιβιώνει, παίζοντας ξύλο στους δρόμους, πολύ πριν γίνει πρωταθλητής στα ρινγκ. Εκτός από τρόπος ζωής και το reality επιβίωσης του ΣΚΑΙ, στο οποίο έλαβε μέρος, το «Survivor» ήταν το συγκρότημα που θα μπορούσε να γράψει το προσωπικό του soundtrack, στα πρότυπα του «Eye of the Tiger». Ο «Mighty Mike» Μιχάλης Αρναούτης, ο «Έλληνας Ρόκι» για μερικούς, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στη ζωή του: δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καλύτερος αριστερόχειρας στην Αμερική και καλύτερο νοκ άουτ μεταξύ άλλων.

Αυτή τη φορά όμως, μας δείχνει την άλλη πλευρά του, αυτή του οικογενειάρχη, αφού εκτός απ' την καριέρα του μιλάει και για τα πραγματικά του χρυσά μετάλλια: Την αγαπημένη του απ' το σχολείο, πλέον σύζυγό του, Ελένη, και τα δύο παιδιά που έχουν αποκτήσει, την Αγάπη και τον Γιάννη.

Από τον Γιώργο Κακόγιαννη για το περιοδικό You

Η απόφαση να πάει στο Survivor ήταν όντως μεγάλη και γι' αυτό η πίκρα ήταν διπλή, όταν το ταξίδι τελείωσε πρόωρα για εκείνον. Αυτές τις μέρες παραμένει στην Ελλάδα, παρότι μόνιμος κάτοικος New Jersey και αφιερώνει χρόνο στους φίλους του και στην οικογένεια του. Μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον κορονοϊό ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα φτερά του, με την απόφαση να κρεμάσει τα γάντια του, μετά από μία μεγάλη καριέρα, να βρίσκεται στο βάθος.

Οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Αρναούτη για το Survivor

Πώς πήρες την απόφαση να πας στο Survivor;

Μου είχε γίνει πρόταση και για το Survivor Ελλάδα-Τουρκία, αλλά δεν προχώρησε. Πριν από δύο μήνες με πήρε τηλέφωνο ο Γιάννης Κρύος και κλείσαμε ραντεβού, μετά μίλησα με την οικογένεια μου και τα βρήκαμε με την Ελένη, της είπα ότι θέλω να το ζήσω. Πήγα πολύ συνειδητοποιημένος, για να μείνω, όχι για να κάτσω δέκα μέρες και να είμαι η πρώτη αποχώρηση, ήταν αστείο αυτό και με στενοχώρησε. Δεν ήμουν ο αδύναμος κρίκος και ο άνθρωπος που έπρεπε να φύγω πρώτος, είχα πολλά πράγματα να δώσω. Με πειράζει, γιατί δεν το έζησα μέχρι εκεί που έπρεπε.

Η γυναίκα σου πώς αντέδρασε όταν της το είπες;

Μου είπε «Εντάξει, είσαι τρελός» (γέλια). Ήταν όμως κάτι που ήθελα να ζήσω, με «ξύπνησε» μέσα μου, ένιωσα μικρότερος απ' την ηλικία μου, ήταν ένα ωραίο κίνητρο. Απλά ήμουν άτυχος.

Ποιον παίχτη θυμάσαι να μην την παλεύει;

Σε λίγες μέρες δεν θα την παλεύουν τα παιδιά που έχουν πεινάσει πραγματικά. Δυστυχώς βλέπω πως η Άννα-Μαρία, που την αγαπώ πολύ, έχει αδυνατίσει αρκετά. Αν συνεχίσουν τις ήττες, θα λυγίσει απ' την πείνα. Τις προάλλες έβλεπα που ο Γιώργος Κοψιδάς είχε πέσει κάτω, δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και είναι φυσιολογικό, γιατί είναι ένας τεράστιος άνθρωπος που τρέφεται με μία χούφτα ρύζι τη μέρα.

Υπήρχε κάποιο κομμάτι που σε δυσκόλεψε;

Την ίδια ερώτηση μου έκανε ο Γιώργος Λιανός. Του είπα πως είμαι πολύ πειθαρχημένος, 30 χρόνια επαγγελματίας αθλητής, χτυπιόμουν για 50 λεπτά στο ρινγκ και μετά με πήγαιναν στο νοσοκομείο όπου καθόμουν δύο μέρες για να επανέλθω απ' τα χτυπήματα. Δεν νομίζω να με δυσκόλευε ότι θα κοιμόμουν στο πάτωμα ή ότι θα έτρωγα λιγοστό φαγητό, αυτό το κομμάτι ήταν κομμένο και ραμμένο πάνω μου. Ήμουν σε ένα καταπληκτικό μέρος στην Καραϊβική, με ανθρώπους που μου ήταν ευχάριστοι, περνάγαμε καλά, είχαμε τα αγωνίσματα για να νιώθω αθλητής, δεν νομίζω ότι θα με λύγιζε κάτι.

Ποιον βλέπεις νικητή;

Είναι δύσκολο να σου πω, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν και μπαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες που είναι πιο φρέσκοι. Η Κάτια είναι ένα δυνατό χαρτί, θα δούμε πώς θα επιβιώσει με το φαγητό, γιατί η ομάδα δεν της προσφέρει κάτι και την παίρνει η μπάλα. Από την ομάδα των Μαχητών, πιστεύω στον Τζέιμς. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, δεν δημιουργούσε θέματα, είναι πανέξυπνος, νομίζω ότι ήρθε διαβασμένος στο Survivor και έχει την καλύτερη στατιστική στα αγωνίσματα. Μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

Μετά το Survivor τι μέλλει γενέσθαι για σένα;

Για την ώρα βλέπω τους φίλους μου και παρακολουθώ το παιχνίδι, σαν να είμαι μέσα ακόμα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον κορονοϊό και την κατάσταση που ζούμε, γιατί δεν έχει αγώνες πυγμαχίας, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω κινήσεις σε άλλες δουλειές, οπότε περιμένουμε.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξη του Μιχάλη Αρναούτη!

Περισσότερα στο περιοδικό You που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ!