Survivor 5: «Είμαστε υποχρεωμένοι όταν επιστρέψει ο Γιώργος Πιλίδης...» - Αποκάλυψη στο Happy Day

Αναστάτωση με τον πρωταθλητή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Survivor 5: «Είμαστε υποχρεωμένοι όταν επιστρέψει ο Γιώργος Πιλίδης...» - Αποκάλυψη στο Happy Day

Αναστάτωση έχει επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες, μετά την δήλωση που έκανε ο Γιωρίκας Πιλίδης στο τελευταίο συμβούλιου του νησιού στο Survivor 5, στο οποίο ο παίκτης των Διάσημων έκανε λόγο για «στημένα παιχνίδια» και στο άθλημα της πάλης. Οι δηλώσεις του λοιπόν έφεραν την αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε για το θέμα τόσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πάλης και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδία, Γιάννης Αρζουμανίδης αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέργιος Λεωνάκης.

«Νομίζω είναι ένα σχόλιο ειλικρίνειας από τον Γιώργο. Κάθε αθλητής, δε θα μπορούσε να ξεπεράσει την ηθική του και να προδώσει τα πιστεύω του. Είναι κάτι που καλώς ή κακώς γίνεται στα παρασκήνια με τα μεγάλα συμφέροντα. Υπάρχουν κάποιες χώρες που έχουν μεγάλα συμφέροντα για να διακρίνουν αθλητές και πολλές φορές πλησιάζει κόσμο και προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις.

Καλά κάνει η Ομοσπονδία και ζητάει ορισμένες διευκρινήσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος. Θέλουμε έναν καθαρό αθλητισμό και στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Εγώ μιλάω σαν αθλητής που ξέρει πολύ καλά τον Γιώργο παρόλο που είμαι μέλος του ΔΣ. Έχει συμβεί και στα δικά μου χρόνια. Μπορεί να τον προσέγγισε ο οποιοσδήποτε. Αν γίνει κάτι τέτοιο ενδεχομένως να είσαι υποχρεωμένος να το δηλώσεις στην Ομοσπονδία αλλά σκεφτείτε έναν αθλητή 18-20 ετών σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται, ούτε στον προπονητή σου δε μπορείς να πεις κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Γιάννης Αρζουμανίδης.

Από την άλλη, ο Στέργιος Λεωνάκης ανέφερε: «Από τη στιγμή που εμπλέκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ’ επέκταση η παγκόσμια Ομοσπονδία που σίγουρα θα ζητήσει εξηγήσεις, είμαστε υποχρεωμένοι όταν επιστρέψει ο Γιώργος να τον καλέσουμε να μας εξηγήσει πότε και που συνέβη αυτό και να μας πει τι ακριβώς έγινε. Ο Γιώργος είναι ένας αθλητής διαμάντι που τον καμαρώνει το Πανελλήνιο όχι μόνο εμείς. Μάθαμε εκ των υστέρων για τη συμμετοχή του στο Survivor αλλά δεν είχα καμία υποχρέωση να μας ζητήσει την άδεια για να πάει. Δεν είναι αγώνες πάλης».

Η ανακοίνωση της ΕΛΟΠ μετά τις δηλώσεις του Γιωρίκα Πιλίδη στο Survivor 5

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό.

Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πιλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της ΕΛΟΠ για τις δηλώσεις του Γιώργου Πιλίδη περί απόπειρας χειραγώγησης αγώνων

Posted by Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης on Thursday, January 13, 2022