Survivor 5 - highlights 14/2: Η αποχώρηση της Ασημίνας από το συμβούλιο και όλοι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Όσα είδαμε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor 5 - highlights 14/2: Η αποχώρηση της Ασημίνας από το συμβούλιο και όλοι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Χαμός επικράτησε στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο του Survivor 5, καθώς είχαμε τραυματισμούς, τσακωμούς, κλάματα και 2 ακόμη υποψήφιους προς αποχώρηση.

Τα 14/2 highlights του Survivor 5

«Έλεγξε τα νεύρα σου» - Ο κακός χαμός με την Ασημίνα στην παραλία των Μαχητών

Με φόρα ξεκίνησε το επεισόδιο με τους Μαχητές να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μετά την υποψηφιότητα προς αποχώρηση του Ανδρέα Ματθαιακάκη. Στο βράδυ που ακολούθησε το συμβούλιο του νησιού, η Ασημίνα Χατζηανδρέου πήρε τον λόγο για να προσπαθήσει να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τοποθέτησε το όνομά του στην κάλπη.

Τότε ο Ανδρέας Ματθαιακάκης, ο οποίος έχει πέσει από τα σύννεφα με την υποψηφιότητά του και έχει εκνευριστεί με το σχέδιο που ετοίμασαν εναντίον του οι συμπαίκτες του, δεν δέχθηκε να την ακούσει, καθώς τα όσα έλεγε η Ασημίνα ήταν ανυπόστατα, κάτι που προκάλεσε μεγάλη ένταση ανάμεσά τους.

Ο Ανδρέας ξεμπρόστιασε τη Σοφιάννα - «Ήρθε μετά το συμβούλιο και μου είπε...»

O Ανδρέας ήταν ο πρώτος παίκτης που βγήκε υποψήφιος προς αποχώρηση από την ομάδα των Μαχητών. Ο ίδιος θεώρησε πως η κίνηση αυτή ήταν στρατηγική και ήρθε από τα κορίτσια της ομάδας.

Μάλιστα ζήτησε τον λόγο από τους συμπαίκτες του, καθώς οι Μαχητές βρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο με τις ήττες και χρειάζονται τους καλούς αγωνιστικά παίκτες προκειμένου να προχωρήσουν.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν στην επιστροφή του στο νησί, η Σοφιάννα τον πλησίασε και του αποκάλυψε πως αισθάνεται μετανιωμένη για όσα έγιναν, ενώ ο ίδιος τη χαρακτήρισε πονηρή. Η Σοφιάννα από τη μεριά της ξέσπασε σε κλάματα με το όλο σκηνικό καθώς δεν της άρεσε ο τρόπος με τον οποίο της μίλησε ο Ανδρέας.

Τα αιχμηρά σχόλια της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου στην Ασημίνα - «Βγαίνεις ψεύτρα...»

Το αποτέλεσμα που βγήκε από την κάλπη σχολίασαν οι Διάσημοι στην έναρξη του επεισοδίου, καθώς όπως είπαν, η υποψηφιότητα του Ανδρέα Ματθαιακάκη είναι ένα γεγονός που δεν έχει βάση, διότι ο παίκτης αυτός είναι ένας από τους καλύτερους της μπλε ομάδας και είναι πολύ υψηλά στατιστικά.

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, μάλιστα τόνισε ότι φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν ψηφίζουν αγωνιστικά αλλά στρατηγικά, για να προστατέψουν την Πελαγία Καζολέα η οποία είναι μια αδύναμη παίκτρια. Η ίδια μάλιστα, χαρακτήρισε την Ασημίνα ψεύτρα, ενώ ο Άρης Σοϊλέδης τόνισε πως από μόνη της η ομάδα αναιρεί το λόγο της.

Βρισηίδα Ανδριώτου - «Μου είπε μου χαλάς το fan club...»

H ένταση ανάμεσα σε Βρισηίδα Ανδριώτου, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου και Μυριέλλα Κουρεντή καλά κρατεί μετά από τον έντονο τσακωμό που είχαν στο προηγούμενο επεισόδιο, που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια. Στο χθεσινό 14/2 επεισόδιο του Survivor 5, ο Άρης Σοϊλέδης αποκάλυψε πως η Βρισηίδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια υποομάδα κάτι που δεν του αρέσει καθόλου να το βλέπει, με την ίδια να ανταπαντάει ότι από τότε που έχουν μπει οι καινούριοι παίκτες στο παιχνίδι, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στην συνέχεια, η παίκτρια των κόκκινων δήλωσε πως οι συμπαίκτριες της την μισούν, παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή παίκτρια και κάνει τα πάντα για την ομάδα της, αλλά δεν είναι και πολύ σίγουρη για τον λόγο που συμβαίνει αυτό καθώς δεν προκαλεί με την συμπεριφορά της.

Σύμφωνα με την Βρισηίδα, η Μυριέλλα έχει προσπαθήσει με ψέματα να προσεγγίσει τους νέους παίκτες ώστε να μην είναι μόνη της, κάτι το οποίος έκανε και με την έλευση του Άρη Σοϊλέδης.

Στο νοσοκομείο ο Άγγελος Πούλης - Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού

Με ένα απρόοπτο για την ομάδα των Μαχητών ξεκίνησε το αγώνισμα, μιας και ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως ο Άγγελος Πουλής δεν θα παίξει καθώς πρέπει να βρεθεί στο νοσοκομείο για να τον δει ο γιατρός, όπως σας είχαμε ενημερώσει από το πρωί.

Ο ίδιος εμφανίστηκε στο ceremony πριν το παιχνίδι και εξήγησε πως μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο του άφησε θέματα καρδιοαναπνευστικά και έτσι πρέπει να τσεκάρει ο γιατρός ότι είναι εντάξει για να παίξει.

Ο απίστευτος τραυματισμός του Τάκη Καραγκούνια - Αποχώρησε από τον στίβο μάχης

Για την δεύτερη ασυλία πάλεψαν Μαχητές και Διάσημοι. Το αγώνισμα είναι δύσκολο και απαιτεί αρκετή συγκέντρωση αλλά και ισορροπία κάτι το οποίο δεν είχε προβλέψει και πολύ, όπως φάνηκε, ο Τάκης Καραγκούνιας, ο νέος παίκτης της κόκκινης ομάδας.

Καθώς αγωνιζόταν, λοιπόν, εναντίον του Σπύρου Μαρτίκα, σε ένα αγώνισμα που σε εμάς τους τηλεθεατές είναι αρκετά γνώριμο, σε μία λάθος κίνηση, παραπάτησε και έπεσε από την δοκό ισορροπίας χτυπώντας πολύ άσχημα το χέρι του.

Ο Τάκης Καραγκούνιας βγήκε αμέσως από τον στίβο μάχης αφού το χέρι του είχε σχεδόν παραμορφωθεί από την τριβή που είχε με το ξύλινο δοκάρι και μεταφέρθηκε στο ιατρικό προσωπικό για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα. Οι διάσημοι, μάλιστα, για λίγο ξέσπασαν εναντίον του Σπύρου Μαρτίκα, καθώς τον έσπρωξε όπως είπαν, όμως ο τραυματισμός έγινε εκτός αγώνα και έτσι δεν συνεχίστηκε η ένταση ανάμεσα στις ομάδες.

Η ομάδα που κέρδισε τον δεύτερο αγώνα ασυλίας

Ακόμα ένα αγώνισμα ασυλίας ολοκληρώθηκε, με τους Διάσημους να αναδεικνύονται για ακόμα μία φορά νικητές και να φέρνουν την ομάδα των Μαχητών σε ακόμα πιο δύσκολη θέση από αυτή που ήδη βρίσκονται.

Οι «Κόκκινοι» απέδειξαν πως έχουν τις ίδιες δυνατότητες τόσο σε αγωνίσματα που απαιτούν ταχύτητα όσο και σε αγωνίσματα που απαιτούν δύναμη.

Και μπορεί η ομάδα των Διάσημων να είχε να αντιμετωπίσει τον σοβαρό τραυματισμό του Τάκη , ωστόσο ξεκαθάρισαν πως έχουν το πάνω χέρι. Μάλιστα, η τελευταία αναμέτρηση ήταν αρκετά ταραχώδης μιας και η Ναυσικά ξεκίνησε με αντίπαλη τη Μαίη, η οποία τραυματίστηκε στην πορεία και την αντικατέστησε η Ασημίνα.

«Γύρισε και είπε τον Σάββα...» - Στο "στόχαστρο" των Μαχητών ο Κατσαούνης

Στα χειρότερά τους είναι οι παίκτες της μπλε ομάδας στο Survivor 5, αφού για ακόμα μια φορά έχασαν το αγώνισμα ασυλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ξανά να αποφασίσουν ποιος είναι ο επόμενος παίκτης ο οποίος θα βγει στον ''τάκο'', σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δυναμώσουν την ομάδα τους και να γευτούν την νίκη έπειτα από 21 μέρες πείνας.

Οι εντάσεις, λοιπόν, όπως είναι φυσικό, είναι συνεχόμενες και όπως είδαμε, οι Μαχητές τρώγονται συνεχώς μεταξύ τους. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ο Γιώργος Κατσαούνης, σχετικά με τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους συμπαίκτες του αλλά και τα λόγια που λέει για αυτούς, με την Μαίη Εμμανουηλίδου, να κάνει μια αποκάλυψη που δεν περιμέναμε.

«Ποια βούληση; Χθες γύρισε κι είπε τον Σάββα νταβατζή. Ο Γιώργος δεν ξέρει να μιλήσει. Δεν έχει ούτε ήθος ή αρχές. Στην αρχή τον δικαιολογούσα γιατί έλεγα ότι είναι παιδί του χωριού, έχει μείνει σε παγκάκια, δεν έχει σπουδάσει. Τον δικαιολογούσα αλλά μέχρι ένα σημείο.

Από εδώ και πέρα δε θα ασχολούμαι μαζί του. Αν δεν μπορεί να κάνει διάλογο μαζί μου και δεν μου μιλά σωστά, δε θα απαντώ ποτέ», είπε χαρακτηριστικά η Μαίη Εμμανουηλίδου για τον Γιώργο Κατσαούνη.

«Όσο εμείς κερδίζαμε τις ασυλίες, εκείνοι...» - Έκανε άνω κάτω τους Μαχητές ο Μαρτίκας

Χωρίς καμία πλέον αμφιβολία, ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ο παίκτης των Μαχητών ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ίντριγκα από το πουθενά. Μετά και από την τελευταία ήττα εξήγησε στους συμπαίκτες του, το λάθος που έκαναν στην αρχή του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα εξήγησε πως όταν οι Μαχητές έπαιρναν σερί τις πρώτες ασυλίες, οι Διάσημοι έβγαζαν από την ομάδα τους, τους παίκτες που δεν ήταν καλοί αγωνιστικά και έτσι ανασυγκροτήθηκαν.

Το ίδιο έπρεπε να έχουν κάνει λοιπόν και οι Μαχητές οι οποίοι έχουν τώρα βρεθεί σε μειονεκτική θέση. Οι συμπαίκτες του εννοείται απόρησαν μόλις τον άκουσαν.

Άγρια επίθεση Σπύρου Μαρτίκα στην Σοφιάννα Αβραμάκη- «Κλέβεις πεινασμένους...»

Αφού δεν τρώνε οι Μαχητές, τρώγονται μεταξύ τους, καθώς όπως είδαμε επεισόδιο ξέσπασε ένας πολύ άγριος καβγάς ανάμεσα στους παίκτες της μπλε ομάδας με αφορμή τις ποσότητες φαγητού που μοιράζει η Σοφιάννα Αβραμάκη και ''μοιράζεται'' με την κολλητή της Πελαγία Καζολεά.

Σαν αποτέλεσμα ξέσπασε ένας πολύ μεγάλος καβγάς ανάμεσα στους παίκτες της μπλε ομάδας, με την μπάλα να παίρνει και την Ασημίνα Χατζηανδρέου, της οποίας άλλωστε είναι και το στοιχείο της. Όπως είπαν στην Σοφιάννα, στο μοίρασμα του φαγητού η ίδια βάζει περισσότερη ποσότητα σε εκείνη και ''κλέβει'' ανάμεσα σε πεινασμένους παραπάνω ποσότητα ρυζιού.

Ο Σπύρος Μαρτίκας άρχισε να κατηγορεί πολύ έντονα μπροστά σε όλους την Σοφιάννα και την Πελαγία, λέγοντας την κλέφτρα και ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τις πράξεις της, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε πως είναι κακεντρεχής και γρουσούζα.

Όλοι οι παίκτες άρχισαν να ''πλακώνονται'' στην κυριολεξία αφού παραλίγο να πιαστούν στα χέρια ακόμα και ο Ανδρέας Ματθαιακάκης με τον Γιώργο Κατσαούνη, οι οποίοι έτσι και αλλιώς δεν είναι και η καλύτερη παρέα μέσα στο παιχνίδι, ενώ ο Σάββας Κάλφας ξέσπασε και άρχισε να χτυπάει τη στέγη του καταλύματός τους.

«Τεράστια κακεντρέχεια να έχουμε αρουραίους μέσα στην ομάδα και να κλέβουν από τις πενιχρές ποσότητες που έχουμε. Είναι ότι πιο πονηρό έχω γνωρίσει. Λυπάμαι και για την Πελαγία», είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μαρτίκας.

«Πιο εύκολο είναι να πέσουμε στη θάλασσα παρά να τα βγάλουμε πέρα μεταξύ μας», πρόσθεσε λίγο αργότερα ο Γιώργος Κατσαούνης.

«Βάλε μισή κουταλιά φακόρυζο παραπάνω σε αυτές τις κυρίες για να μην ξεσυνηθίζουν», ξεστόμισε και πάλι ο Σπύρος μπροστά σε όλους.

Η Βρισηίδα έβαλε "φυτιλιές" στην Κάτια για τα ματσαρίσματα - «Σε βάζουν όλο με την Ασημίνα και τη Σοφιάννα»

Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει στο Survivor 5 η Κάτια Ταραμπάνκο (δείτε εδώ την εντυπωσιακή είσοδό της) και ήδη πρόλαβε να δημιουργήσει «σούσουρο» γύρω από το όνομά της. Συγκεκριμένα, την πλησίασε η Βρισηίδα και της είπε ότι η Μυριέλλα και η Ναυσικά «μαγειρεύουν» τα ματσαρίσματα για να μην χαλάσουν τα στατιστικά τους.

Συγκεκριμένα, της είπε ότι έχει παρατηρήσει εδώ και λίγες μέρες πως η Μυριέλλα και η Ναυσικά επιλέγουν τη Μαίη και την Πελαγία, ενώ αφήνουν για την Κάτια και την Ευρυδίκη την Ασημίνα και τη Σοφιάννα, οι οποίες είναι οι πιο καλές παίκτριες των Μαχητών.

«Γέλαγε με τον τραυματισμό μου...» - Ο Τάκης "άδειασε" τον Σπύρο μπροστά σε όλους

Με ένταση ξεκίνησε το συμβούλιο του Survivor 5, καθώς ο Τάκης ζήτησε τα ρέστα από τον Σπύρο Μαρτίκα, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, γέλαγε την ώρα που εκείνον τραυματίστηκε στο αγώνισμα.

«Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι σημαντικό. Θα ήθελα να το πω στο Σπύρο αυτό. Όταν χτυπάει κάποιος δεν γελάμε. Μηδιάζε και γέλαγε με τον τραυματισμό μου. Για εμένα ήταν λάθος ο Σπύρος απέναντί μου, δεν μπορούμε να γελάμε με τον πόνο του άλλου», είπε ο Τάκης.

Ο Σπύρος από τη μεριά του απάντησε πως δεν παραβίασε κανέναν κανόνα, ενώ ως υγειονομικός είναι ο πρώτος που πηγαίνει να δει κάποιον όταν χτυπάει προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι καλά.

Οι νέοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ανέδειξε ως πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση την Πελαγία Καζολέα, ενώ στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Σάββας Κάλφας, ο οποίος είχε κερδίσει την ατομική ασυλία.

Με τη σειρά του λοιπόν, υπέδειξε ως υποψήφιο προς αποχώρηση τον Σπύρο Μαρτίκα, ο οποίος όπως είπε είναι ο πιο αδύναμος αγωνιστικά.

Σηκώθηκαν και έφυγαν Ασημίνα και Κάτια από το συμβούλιο - «Δεν μπορώ...»

Το 14/2 συμβούλιο του νησιού στο Survivor 5 επικεντρώθηκε στην κατηγορία των Μαχητών απέναντι στην Σοφιάννα ότι κλέβει φαγητό κατά τη διάρκεια της μοιρασιάς. Όλοι οι παίκτες βρίσκονταν σε αρκετή ένταση χωρίς να μπορούν τελικά να βγάλουν μια άκρη. Ένας ένας προσπάθησαν να πουν την δική τους πλευρά για το περιστατικό.

Σε μια στιγμή τσακωμού η Ασημίνα Χατζηανδρέου αποχώρησε από το συμβούλιο θεωρώντας πως ασχολούνται με πράγματα που δεν υφίστανται και δεν άντεξε το γεγονός να μιλάνε όλοι μαζί. Στην έξοδο της ακολούθησε και η Κάτια Ταραμπάνκο, η οποία προσπάθησε να την καθησυχάσει και να επιστρέψουν μαζί στο συμβούλιο.

Όταν επέστρεψαν οι παίκτριες ξανά, ξέσπασε ένας άγριος τσακωμός ανάμεσα στην Κάτια και τον Σπύρο Μαρτίκα σχετικά με το προαναφερθέν θέμα με τα αίματα να ''ανάβουν'' αρκετά.

«Δεν είμαι καλά, δεν γίνεται αυτό το πράγμα, να καθόμαστε και να λέμε τέτοια πράγματα δεν μπορώ», είπε αρχικά η Ασημίνα στην Κάτια με εκείνη να απαντάει: «Σε νιώθω».

Έπειτα η Ασημίνα δήλωσε πως έχουν μάθει όλοι από τους καινούριους παίκτες τη δυναμική που έχει έξω η ίδια και κάνουν κωλοτούμπες προς το πρόσωπό της.