Σου ζαχάρωσε το μέλι; Αυτό είναι το κολπάκι που θα το κάνει σαν καινούργιο...

Σου ζαχάρωσε το μέλι; Αυτό είναι το κολπάκι που θα το κάνει σαν καινούργιο...

Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το μπορεί να έχει ζαχαρώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.

Τι ρόλο παίζει η υγρασία μέσα στο βαζάκι με το μέλι διαβάστε παρακάτω...

δείτε επίσης: Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι κουζίνας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

Αυτό σημαίνει ότι δεν το βλέπει απευθείας ο ήλιος και πως το βαζάκι του κλείνει καλά. Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.

δείτε επίσης: Oprah Winfrey: Η πολυτελής έπαυλη της θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Κοστίζει 14 εκ. δολάρια και μοιάζει βγαλμένη από τα όνειρά μας...

Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή...

pronews.gr