Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο; Με αυτό τον λόγο θα τις βγάλετε αμέσως!

Σοβαρός ο λόγος που δεν πρέπει μα βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο!

Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο; Με αυτό τον λόγο θα τις βγάλετε αμέσως!

Κάποιοι συνηθίζουν να τοποθετούν τις πατάτες στο ψυγείο, ώστε να τις κρατούν φρέσκες.

Από ότι φαίνεται όμως, αυτό είναι πολύ κακή ιδέα καθώς δεν πρέπει να κρατάμε τις πατάτες στο ψυγείο για έναν πολύ καλό και σοβαρό λόγο. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Και όμως τόσα χρόνια κόβαμε το ψωμί λάθος! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος!

Και γι’ αυτό φταίει η χημεία.

Οι κρύες θερμοκρασίες του ψυγείου μπορούν να μετατρέψουν το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη, σύμφωνα με το Mirror. Στη συνέχεια, όταν ψήνεις ή τηγανίζεις πατάτες σε θερμοκρασία πάνω από 120ºC, τα σάκχαρα συνδυάζονται με το αμινοξύ ασπαραγίνη και παράγουν ένα χημικό που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, σύμφωνα με το American Cancer Society.

Αυτό το χημικό χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί το χαρτί, οι βαφές και τα πλαστικά όπως και η επεξεργασία νερού και αποβλήτων, σύμφωνα με τοNational Cancer Institute. Ο κύριος τρόπος έκθεσης του ανθρώπου στο ακρυλαμίδιο είναι μέσω του καπνίσματος αλλά βρίσκεται και σε φαγητά όπως τηγανιτές πατάτες, πατατάκια, κρακεράκια, ψωμί, μπισκότα, δημητριακά και καφέ.

Δείτε ακόμη: Γέμισε με λαγοκέφαλους το Αιγαίο! Πως να αναγνωρίσετε το ψάρι που προκαλεί θάνατο!

Έρευνα σε ποντίκια έδειξε το χημικό αυτό αυξάνει το κίνδυνο καρκίνου.Έρευνες σε ανθρώπους δεν έχει δώσει σταθερά στοιχεία ότι η έκθεση στο ακρυλαμίδιο αυξάνει το κίνδυνο καρκίνου αλλά έχει συγκεχυμένα αποτελέσματα για τον καρκίνο των νεφρών, του ενδομητρίου και των ωοθηκών.

Το National Toxicology Program κατατάσσει το χημικό ως καρκινογόνο, σύμφωνα με τις έρευνες σε πειραματόζωα που έλαβαν ακρυλαμίδιο από το νερό, όπως αναφέρει το Reader’s Digest.

Δείτε ακόμη: Ο ΕΟΦ αποσύρει δημοφιλή αδυνατιστικά χάπια!

Τα καλά νέα είναι πώς οι έρευνες έδειξαν ότι το να μην βάζουμε τις πατάτες στο ψυγείο και το να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος,μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο.

Σύμφωνα με το American Cancer Society, αποθήκευσε τις πατάτες σου εκτός ψυγείου, σε δροσερό και σκιερό μέρος, όπως σε ντουλάπι και μαγείρεψέ τες ελαφριά.