Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Η έκτακτη ανακοίνωση για το κορυφαίο πασχαλινό τρόφιμο!

Μεγάλη προσοχή!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Η έκτακτη ανακοίνωση για το κορυφαίο πασχαλινό τρόφιμο!
FOOD NEWS 09.04.2019 09:39
Follow us on Google News

Το Πάσχα καταφθάνει και ο ΕΦΕΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το κορυφαίο τρόφιμο!


Μιλάμε φυσικά για τα πασχαλινά αυγά, και για τις σχετικές οδηγίες που πρέπει να προσέχουμε όλοι οι καταναλωτές, ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητά τους! Διαβάστε παρακάτω....

ΠΑΣΧΑ 2019 – Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ

  1. Τα αυγά πρέπει να είναι Α’ κατηγορίας, να έχουν ωοσκοπηθεί και σημανθεί ανάλογα.
    2. Όσον αφορά τα συσκευασμένα αυγά, η συσκευασία πρέπει να φέρει τις εξής πληροφορίες :
    Ονομασία πώλησης.
    Όνομα, εμπορική επωνυμία και διεύθυνση του υπεύθυνου της εγκατάστασης.
    Κατηγορία ποιότητας (είτε «κατηγορία Α» είτε «Α», σε συνδυασμό ή όχι με τη λέξη «φρέσκο»).
    Κατηγορία βάρους.
    Ημερομηνία ελάχιστης διατήρησης.
    Τον αριθμό των αυγών ανά συσκευασία.
    Κωδικός με τη μορφή ΑΑ / ΒΒ / ΚΚ / ΧΧΧ :
    —ΑΑ : μέθοδος εκτροφής (0 : βιολογικά, 1 : ελευθέρας βοσκής, 2 : αχυρώνα ή δαπέδου με στρωμνή, 3 : κλωβοστοιχίας).
    —ΒΒ : χώρα προέλευσης.
    —ΚΚ : κωδικός αριθμός που αντιστοιχεί στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
    —ΧΧΧ : αριθμός ταυτοποίησης μονάδας ωοπαραγωγών ορνίθων.
    3. Τα αυγά που φέρουν την ένδειξη «extra» ή «extra φρέσκα» μπορούν να πωλούνται μόνο μέχρι την έβδομη μέρα από τη συσκευασία τους, ή την ένατη μέρα από την ωοτοκία.
    4. Όσον αφορά τα αυγά που πωλούνται χύμα, είναι απαραίτητες οι παρακάτω ενδείξεις :
    Κατηγορία ποιότητας (είτε «κατηγορία Α» είτε «Α», σε συνδυασμό ή όχι με τη λέξη «φρέσκο»).
    Κατηγορία βάρους.
    Ένδειξη της μεθόδου εκτροφής.
    Κωδικός παραγωγού.
    Ημερομηνία ελάχιστης διατήρησης.
    5. Όσον αφορά τα αυγά που πωλούνται χύμα στις λαϊκές αγορές, δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς με μικρό αριθμό ωοπαραγωγών ορνίθων να πωλούν τα αυγά χωρίς υποχρέωση σήμανσης. Σε αυτή την περίπτωση, στο σημείο πώλησης πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η επωνυμία και η διεύθυνση του παραγωγού.
    6. Δεν επιτρέπεται η πώληση αυγών με ραγισμένο, σπασμένο ή λερωμένο κέλυφος.
    7. Τα αυγά πρέπει να παραμένουν καθαρά, στεγνά, και να προστατεύονται από την απευθείας έκθεσή τους στον ήλιο.
    8. Τα αυγά είναι προτιμότερο να φυλάσσονται εκτός ψυγείου, σε σκιερό και δροσερό χώρο. Σε περίπτωση που φυλάσσονται σε θερμοκρασία ψύξης, πρέπει να διατηρείται η αλυσίδα ψύξης μέχρι την κατανάλωσή τους.
    9. Για λόγους ασφάλειας, τα αυγά πρέπει να αποθηκεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλα εκτεθειμένα τρόφιμα για την αποφυγή επιμολύνσεων (κυρίως αποτροπή επιμόλυνσης με σαλμονέλα).
    10. Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο πριν και μετά τη χρήση αυγών.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτό το αντικείμενο έχει τα περισσότερα μικρόβια στην κουζίνα σου!

Συναγερμός στον Πειραιά! Βρέθηκαν 400 κιλά ακατάλληλης φέτας!

Μεγάλη προσοχή σε όλο το καταναλωτικό κοινό! Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεσμεύτηκαν 400 κιλά φέτας!

Συγκεκριμένα, στη δέσμευση τυριού φέτας ΠΟΠ βάρους 408 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.


Μάλιστα. κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε ψυκτική αποθήκη του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν 24 δοχεία με τυρί φέτα ΠΟΠ, συνολικού βάρους 408 κιλών, λόγω απουσίας του κωδικού αριθμού κτηνιατρικής έγκρισης, του τόπου προέλευσης, της εμπορικής επωνυμίας της επιχείρησης, της απουσίας αναγραφής της υγρασίας-λίπους και των ιδιαίτερων συνθηκών αποθήκευσης του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την υγεία στο Youweekly.gr

Share