Πόσες μέρες «κρατάνε» τα φαγητά στο ψυγείο;

Εσύ το ήξερες;

Πόσες μέρες «κρατάνε» τα φαγητά στο ψυγείο;

Σε όλους έχει τύχει να μαγειρέψουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού και να το συντηρούμε στο ψυγείο. Πόσο καιρό όμως «κρατάνε» τα φαγητά μέσα στο ψυγείο;

Πολλά άλλωστε είναι τα φαγητά που τρώγονται μετά από μία ή δυο μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να συντηρηθούν σωστά.

Πολλοί μάλιστα βρίσκουν τα όσπρια, τα λαδερά έως και τα ζυμαρικά πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.

Πόσες μέρες μπορείτε να τα συντηρήσετε στο ψυγείο

Για να συντηρήσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, το μόνο που χρειάζεστε είναι κλειστά σκεύη (πλαστικά ή γυάλινα). Αφήστε το φαγητό να κρυώσει και μετά βάλτε το στη συντήρηση (κατά προτίμηση στη μέση του ψυγείου).

1. Λαδερά: Έως δύο ημέρες

2. Όσπρια: Έως δύο μέρες

3. Ζυμαρικά: Τρεις έως τέσσερις μέρες

4. Ομελέτα - Έως μία μέρα

5. Τζατζίκι - Έως και πέντε μέρες

6. Χοιρινό & βραστό κοτόπουλο - Έως τρεις μέρες

7. Μελιτζανοσαλάτα - Έως τέσσερις με πέντε μέρες

8. Σάλτσα ντομάτας - Έως έξι μέρες

Μεγάλη προσοχή! Το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και κοστίζει ακριβά!

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στο νερό από τα μακαρόνια και πιστέψτε μας κοστίζει ακριβά!

Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει...

Βράζεις τα μακαρόνια και μετά τα σουρώνεις σωστά; Ναι, έτσι κάνεις. Έλα που είναι λάθος όμως αυτό που κάνουμε.

Εντάξει δεν πρόκειται για κάποιο σοβαρό... ατόπημα, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το βρασμένο νερό, το οποίο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, ελέω των ζυμαρικών.

Συγκεκριμένα, το νερό που μένει στην κατσαρόλα σου μπορεί να σε βοηθήσει ούτως ώστε να ολοκληρώσεις κάποια μικρά και καθημερινά πράγματα που κάνεις στο σπίτι σου.

Το «δέσιμο» σάλτσας και στο ριζότο: Αμφότερες οι μαγειρικές παρασκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα με μία πιο κρεμώδη υφή αν προσθέσεις λίγο από το νερό που έχει μείνει από τα μακαρόνια.

Μαλακώνουν τα όσπρια: Αν κρατήσεις το νερό και βάλεις μέσα του όσπρια θα παρατηρήσεις πως θα γίνει πιο γρήγορη η προετοιμασία για το επόμενο βήμα που είναι ο βρασμός.

Υγιεινή μαγειρική λαχανικών: Όσο το νερό από τα ζυμαρικά είναι ακόμα καυτό, βάλε ένα καλάθι ατμού και ρίξε μέσα τα λαχανικά.

Πότισε τα λουλούδια: Η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο βοηθά σε σημαντικό βαθμό τα φυτά. Έτσι, περίμενε να κρυώσει τελείως το νερό και πότισε τα λουλούδια.

Μούλιασε βρώμικα σκεύη: Εδώ θα πρέπει το νερό να είναι καυτό. Αν το ρίξεις σε ταψιά και κατσαρόλες με υπολείμματα, ο καθαρισμός θα γίνει... παιχνίδι.