Βουτήξτε λαχανικά και φρούτα σε νερό με μαγειρική σόδα - Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους

Αυτό σίγουρα δεν το γνώριζες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βουτήξτε λαχανικά και φρούτα σε νερό με μαγειρική σόδα - Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους

Σε νερό με μαγειρική σόδα βουτήξτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας και θα σας αφήσει άφωνους το αποτέλεσμα που θα δείτε. Η σόδα έχει πολλές χρήσεις και σίγουρα την συγκεκριμένη δεν την γνωρίζατε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, η μαγειρική σόδα αφαιρεί τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων από λαχανικά και φρούτα.

Γεμίζουμε τον καθαρό νεροχύτη με νερό και προσθέτουμε τέσσερις μικρές κουταλιές σόδας. Μουλιάζουμε τα λαχανικά και φρούτα για πέντε λεπτά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Να σημειώσουμε πως με την μαγειρική σόδα μπορείς να καθαρίσεις και το ψυγείου σου. Δείτε εδώ τον τρόπο.

λαχανικά φρούτα μαγειρική σόδα καθαρισμός

Άφωνη θα σε αφήσει και το αποτέλεσμα όταν ανακατέψεις λεμόνι με μαγειρική σόδα

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη κάναμε που θα σας σώσει σίγουρα όλους από το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην κουζίνα σας. Την άσχημη μυρωδιά! Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι και πείτε αντίο στην δυσοσμία.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας. Ωστόσο, δείτε εδώ πως θα διώξετε με μαγειρική σόδα τις κατσαρίδες από το σπίτι σας

Η συνταγή με μαγειρική σόδα και λεμόνι που θα σώσει την κουζίνα σας

Γι' αυτό θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

  • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
  • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.
  • Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.
  • Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.