Τα πιο μελωμένα και τραγανά μελομακάρονα - Ουρές έξω από αυτό το μαγαζί της Αθήνας

Το ζαχαροπλαστείο με τις καλύτερες γεύσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τα πιο μελωμένα και τραγανά μελομακάρονα - Ουρές έξω από αυτό το μαγαζί της Αθήνας

Τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και οι γνωστές πυραμίδες από μελομακάρονα και κουραμπιέδες φιγουράρουν ήδη στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, προκαλώντας με τα αρώματα και τη γεύση τους.

Εάν λοιπόν αποζητάς παραδοσιακά γλυκά, φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα καλύτερα υλικά, που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, δεν έχεις παρά να κάνεις μια στάση στο Μελιστάλακτο!

Ζαχαροπλαστείο Μελιστάλακτο Χριστούγεννα

Το φρέσκο βούτυρο, τα ελληνικά καρύδια, το άρωμα πορτοκαλιού αλλά και οι συνταγές της γιαγιάς “παντρεύονται” αριστοτεχνικά και δημιουργούν τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που υπόσχονται να σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία σε γεύση και ποιότητα.

Χωρίς τύψεις και ενοχές, μπες νωρίς σε εορταστικό mood, έχοντας ως άλλοθι το ζαχαροπλαστείο Μελιστάλακτο, που θα σου χαρίσει και φέτος μοναδικές νοστιμιές για τα Χριστούγεννα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις τα λαχταριστά μελομακάρονα και τους αρωματικούς κουραμπιέδες και το σίγουρο είναι πως δεν θα... φας μόνο ένα!

Μελομακάρονα Αθήνα

Info: Ζαχαροπλαστείο Μελιστάλακτο: Λεωφ. Αθηνών - Πειραιώς 67 & Δωδεκανήσου, Πειραιάς

Το απόλυτο μυστικό: Να πως θα μελώσουν από μέσα τα μελομακάρονα κι έξω θα είναι τραγανά

Το ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο στο μέλωμα. Αν τα παραψήσεις δύσκολα θα σιροπιαστούν μέχρι μέσα. Αν από την άλλη τα βγάλεις πιο νωρίς από το φούρνο τότε θα γίνουν σα λάσπη! Στα 30 γρ. ζύμης συνήθως θέλουν 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Το σιρόπι επειδή περιέχει παραπάνω ζάχαρη από το νερό δεν χρειάζεται καθόλου ανακάτεμα γιατί θα ζαχαρώσει! Βάζουμε τα υλικά στο κατσαρολάκι και με το που αρχίσει να κοχλάζει το χαμηλώνουμε στο μισό για 1-2 λεπτά.

Για να σιροπιάσουμε τα μελομακάρονα να θυμάστε ότι πρέπει να είναι αντίστροφα! Δηλαδή, κρύο σιρόπι με ζεστά μελομακάρονα ή ζεστό σιρόπι με κρύα μελομακάρονα! Ποτέ το ίδιο γιατί θα γίνουν μια αποτυχία …