Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κατεψυγμένο κιμά λόγω σαλμονέλας

Μεγάλη προσοχή!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κατεψυγμένο κιμά λόγω σαλμονέλας
FOOD NEWS 06.12.2021 12:59
Από Ίρις Βίλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο το οποίο είναι γεμιστό κατεψυγμένο και βόειο κιμά κατεψυγμένο καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp. Μάλιστα, ανακαλείται και ένα ανθότυρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό , ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κατεψυγμένος, προέλευσης Βελγίου, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

Αυτό το ρολό κοτόπουλο ανακαλείται

ΕΦΕT: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και τυροσαλάτα

Συναγερμός σήμανε σε τυροσαλάτα, στην οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα, προχώρησε στην ανάκληση της.

Ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων, προέβη σε δειγματοληψία τυροσαλάτας με τα παρακάτω στοιχεία: «ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΡΟΝΟΣ», βάρους 250 γρ., ημερομηνία ανάλωσης 03 ΔΕΚ. 2021, εταιρεία παρασκευής «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ - ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΡΟΝΟΣ», που βρίσκεται στη Συκιά Σερρών.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Α' Τμήμα, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν. Επίσης, ανακαλείται ρολό κοτόπουλο.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί την τυροσαλάτα Κρόνος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται «Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο»

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

TAGS
Share