Με μια κίνηση: Το μυστικό για να βγει με τραγανή πέτσα και ζουμερό το κοτόπουλο στον φούρνο

Ότι πιο απλό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με μια κίνηση: Το μυστικό για να βγει με τραγανή πέτσα και ζουμερό το κοτόπουλο στον φούρνο

Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και δεν θα μπορούσαμε να μην σας δώσουμε το απόλυτο tip της ημέρας! Μετά το απίστευτο τρικ που σας δώσαμε για να βγαίνουν τραγανές οι τηγανιτές πατάτες πάμε στο ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, που είναι φαγητό για όλη την οικογένεια και αν ακολουθήσεις μερικά μυστικά που μας έδωσε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα σου βγαίνει πάντα ζουμερό και νόστιμο και η πέτσα του τραγανή και απολαυστική.

Ζουμερό κοτόπουλο

Ποτέ δεν βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από από το ψυγείο στο φούρνο γιατί θα βγει σκληρό και ινώδες μετά το ψήσιμο. Αφήνουμε το κοτόπουλο για 30΄ στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά κανονικά ακολουθούμε όλα τα στάδια της κάθε συνταγής.

Τραγανή πέτα

Πολύ σημαντικό είναι, πρώτον να στεγνώσουμε πολύ καλά την κοιλιά και την επιφάνεια του κοτόπουλου για να πάρουμε όλη την υγρασία του.

Κατόπιν, με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κοτόπουλο. Αν θέλουμε στην κοιλιά του βάζουμε 1 λεμόνι, πορτοκάλι ή μανταρίνι κομμένο στα δυο για να πάρει αρώματα.

Και τώρα που μάθαμε τα βασικά, παρακάτω θα βρείτε και μια τέλεια συνταγή με κοτόπουλο...

Φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια

μυστικά τσικνοπέμπτη κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγα φρέσκα μυρωδικά
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 ντοματίνια
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα με μουστάρδα

  • 1 σπιτικό ζωμό ψυγείου κότας
  • 300 γραμ. ασπρομανίταρα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο ζεστό νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Για το φιλέτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε πρώτα το κοτόπουλο φιλέτο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το φιλέτο. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.

Διατηρούμε το κοτόπουλο φιλέτο ζεστό.

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα το σπιτικό ζωμό κότας και περίπου 1 φλ. νερό.

Παίρνουμε όλα τα ζουμιά του ταψιού και τα ρίχνουμε στην σάλτσα μανιταριών. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε τον πουρέ σε πιάτα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ψητά ντοματίνια και γαρνίρουμε τριγύρω με την σάλτσα

ΠΗΓΗ Argiro.gr