Για να μην τα φτύνετε ή καταπίνετε: Πώς να βγάλετε όλα τα κουκούτσια από το καρπούζι σε 5 λεπτά

Κατάλληλο ειδικά για γονείς!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Για να μην τα φτύνετε ή καταπίνετε: Πώς να βγάλετε όλα τα κουκούτσια από το καρπούζι σε 5 λεπτά

Το καρπούζι είναι το νούμερο ένα φρούτο την περίοδο του καλοκαιριού! Μικροί και μεγάλοι περιμένουν πως και πως να έρθει η κατάλληλη περίοδος για να το απολαύσουν! Το πελώριο αυτό φρούτο με το καταπράσινο χρώμα και την κόκκινη σάρκα γίνεται ανάρπαστο σε κάθε τραπέζι και είναι ιδιαίτερα αγαπητό όχι μόνο για την εκπληκτική του γεύση, αλλά και για τη θρεπτική του αξία, μιας και περιέχει βιταμίνη C και βιταμίνες B, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. ενώ χάρη στη μεγάλη ποσότητα νερού οι θερμίδες με τις οποίες επιβαρύνει τον οργανισμό είναι λίγες.

Ωστόσο η ζωή μας και η κατανάλωση του θα ήταν πολύ πιο εύκολη αν κανείς μας το σέρβιρε χωρίς τα δεκάδες, μικρά μαύρα κουκούτσια που υπάρχουν μέσα του.

Αν και θεωρούνται υγιεινά, αφού είναι πηγή πρωτεΐνης ίσης με εκείνης που υπάρχει σε ένα γιαούρτι, οι περισσότεροι είτε παιδεύονται με μανία να τα αφαιρέσουν χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι είτε τα φτύνουν διακριτικά καθώς τρώνε τη σάρκα. Εμείς όμως βρήκαμε τη λύση! Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα βοηθήσει κι εμάς κι εσάς να βγάλουμε τα κουκούτσια από το φρούτο αυτό από τη στιγμή που το καθαρίζουμε.

Σας υπενθυμίζουμε πως δεν πρέπει να πετάτε την φλούδα του (δείτε εδώ σε τι χρησιμεύει).

Το σημάδι επάνω του που προδίδει πως θα είναι γλυκό: Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πέρα από απίστευτες συνταγές (δες εδώ πως να φτιάξεις την τέλεια καρπουζόπιτα) μας δίνει και tips για το πιο τέλειο και λατρεμένο φρούτο του καλοκαιριού: Το καρπούζι.

Πόσες φορές έχεις αγοράζει κι έχει βγει... μάπα; Πολλές γι' αυτό για να μην την πατήσεις ξανά πρέπει να έχεις το νου σου κάποια συγκεκριμένα πραγματάκια! Όχι τίποτα άλλο, τώρα που έχουν φτάσει οι τιμές στα ύψη δεν είμαστε για να πετάμε...

Ζυγίστε το καρπούζι με τα χέρια

Ό,τι μέγεθος και να πάρετε θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του όταν το σηκώνετε. Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους.

Δείτε την κοιλιά του

Τι να κοιτάξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Είναι το μέρος του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να κοπεί. Στα “γινομένα” καρπούζια, αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινο” . Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Τι να κοιτάξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Περισσότερα στο argiro.gr