Της διαίτης - Ζουμερά μπιφτέκια με λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά

Από γεύση πλημυρίζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Της διαίτης - Ζουμερά μπιφτέκια με λίγες θερμίδες και λίγα λιπαρά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έφτιαξε τα πιο τέλεια μπιφτέκια, χωρίς ψωμί, με λίγα λιπαρά και λίγες θερμίδες. Είναι ζουμερά, λαχταριστά και δεν έχουν καμία από τα κλασικά, αφού πλημυρίζουν από γεύση. Διαιτητικό είναι και αυτό το γλυκό, το οποίο μπορείτε να σερβίρετε μετά το κυρίως.

Τα διαιτητικά μπιφτέκια της Αργυρώς

Υλικά

Για το μπιφτέκι για διατροφή

  • 1 κ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα

Για τα μπιφτέκια

  • Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον κιμά
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  • Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200°C για 15′.

Πηγή: Argiro.gr

Και για εσάς που δεν κάνετε δίαιτα

μπιφτέκι με λίγες θερμίδες

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, πριν φτιάξουμε το μείγμα του κιμά ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Argiro.gr