Προσοχή στο χρώμα: Πώς θα καταλάβετε ποιο πεπόνι είναι πιο γλυκό

Δεν λειτουργεί έτσι όπως το φαντάζεστε ακριβώς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προσοχή στο χρώμα: Πώς θα καταλάβετε ποιο πεπόνι είναι πιο γλυκό

Πώς χωριζόμασταν από παλιά σε Βισσικούς και Βανδικούς; Έτσι χωριζόμαστε και σε αυτούς που λατρεύουν τα πεπόνια και στους άλλους που λατρεύουν τα καρπούζια. Αφού σας αποκαλύψαμε, λοιπόν, το μυστικό για το πως μπορείτε να επιλέγετε ανάμεσα σε πολλά, το πιο γλυκό καρπούζι (δείτε το εδώ), ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο και για τα πεπόνια.

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να επιλέξεις το σωστό πεπόνι

Πιάστε το στα χέρια σας και κάντε το σβούρες

Ένα καλό πεπόνι δεν πρέπει να έχει τραυματισμούς, θαμπά ή μαλακά σημεία και μελανιές. Πάρτε το λοιπόν στα χέρια σας, στριφογυρίστε το και ελέγξτε καλά την επιφάνειά του.

Το χρώμα του

Αν και τα φωτεινά χρώματα είναι πάντα πιο εντυπωσιακά, στο πεπόνι ισχύει το όσο πιο θαμπό και άτονο το χρώμα, τόσο πιο γλυκό θα είναι στη γεύση. Να θυμάστε τα γινωμένα πεπόνια έχουν ένα θαμπό κίτρινο προς λεμονί χρώμα, με ελάχιστο πράσινο.

Το μέγεθος μετράει

πως να διαλέξεις το σωστό πεπόνι

Την ώρα που θα στριφογυρνάτε το πεπόνι στα χέρια σας, εκτός από την επιφάνειά του, νιώστε και το βάρος του. Θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μεγεθός του. Ένα μεγαλούτσικο και βαρύ πεπόνι είναι σίγουρα χυμώδες, λαχταριστό και γλυκό.

Ένα χαστούκι μπορεί να βοηθήσει για να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα πεπόνια!

Κρατήστε το καλά και δώστε το ένα πολύ ελαφρύ χαστούκι, προσοχή μην τραυματίσετε το φρούτο καθώς χαλάει ή γεύση. Άμα το πεπόνι είναι ώριμο θα ακούσετε ένα κοίλο ήχο.

Μυρίστε τα στη βάση του κοτσανιού

Ζουλίξτε απαλά το πεπόνι με τα δάχτυλα σας στην κυκλική περιοχή γύρω από το κοτσάνι. Άμα το πεπόνι είναι ζαχαρώδες και λαχταριστό εσωτερικά, η περιοχή αυτή θα είναι μαλακή.

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

παγωτό πεπόνι

Υλικά

  • 500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 125 γρ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι.

Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.

Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι.

Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.

Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.

Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

ΠΗΓΗ Argiro.gr & Argiro.gr