Το σημάδι επάνω του που προδίδει πως θα είναι γλυκό: Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Δείτε φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το σημάδι επάνω του που προδίδει πως θα είναι γλυκό: Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πέρα από απίστευτες συνταγές (δες εδώ πως να φτιάξεις την τέλεια καρπουζόπιτα) μας δίνει και tips για το πιο τέλειο και λατρεμένο φρούτο του καλοκαιριού: Το καρπούζι.

Πόσες φορές έχεις αγοράζει κι έχει βγει... μάπα; Πολλές γι' αυτό για να μην την πατήσεις ξανά πρέπει να έχεις το νου σου κάποια συγκεκριμένα πραγματάκια! Όχι τίποτα άλλο, τώρα που έχουν φτάσει οι τιμές στα ύψη δεν είμαστε για να πετάμε...

Ζυγίστε το καρπούζι με τα χέρια

Ό,τι μέγεθος και να πάρετε θα πρέπει να σας φαίνεται βαρύ για το μέγεθός του όταν το σηκώνετε. Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους.

Δείτε την κοιλιά του

Τι να κοιτάξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Είναι το μέρος του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να κοπεί. Στα “γινομένα” καρπούζια, αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινο” . Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Τι να κοιτάξετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Περισσότερα στο argiro.gr

Μην πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι

Πέρα από τα αδυνατιστικό ρόφημα που μπορείς να φτιάξεις με τον χυμό του (δείτε εδώ την συνταγή) τα κουκούτσια του καρπουζιού έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και οι επιστήμονες μας παροτρύνουν, αντί να τα πετάμε, να τα τρώμε και να επωφεληθούμε από αυτές.

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μεγαλώσαμε με τον μύθο ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε τα κουκούτσια από το καρπούζι, γιατί κινδυνεύουμε να φυτρώσει στην... κοιλιά μας! Κόντρα στις προκαταλήψεις, οι επιστήμονες εξετάζοντας την διατροφική τους αξία, τους αναδεικνύουν σε super food και τονίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους.

Και αυτό γιατί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ αυτοί που έχουν φυτρώσει και βλαστήσει, είναι ακόμη πιο θρεπτικοί. Η πρωτεΐνη ως γνωστό, είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη. Ενδεικτικά, μόλις 1/8 του φλιτζανιού σπόροι περιέχουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης-ποσότητα συγκρίσιμη με όση πρωτεΐνη περιέχει ένα γιαούρτι. Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μικροθρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό και ψευδάργυρο τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από την διατροφή μας καθώς επίσης και μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και των φλεγμονών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που περιέχουν και οι ντομάτες, συμβάλλοντας στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Το έλαιο των σπόρων του καρπουζιού περιέχει λιπαρά οξέα και είναι πολύ καλό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το ρόφημα από σπόρους καρπουζιού, έχει πανίσχυρη καθαριστική δράση, βοηθά στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων άχρηστων ουσιών και τοξινών και βελτιώνει την λειτουργία των νεφρών με τελικό αποτέλεσμα την πρόληψη του σχηματισμού νεφρικών λίθων. Μπορείτε να πίνετε τσάι με κουκούτσια καρπουζιού όχι μόνο για τη φροντίδα της υγείας των νεφρών σας αλλά και για τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος.

Καρπούζι ρόφημα

  • Αρχικά, αλέστε 4 κουταλιές της σούπας φρέσκα κουκούτσια καρπουζιού και στη συνέχεια βράστε τα σε 2 λίτρα νερού για 15 λεπτά.
  • Καταναλώστε αυτό το τσάι για 2 ημέρες και στη συνέχεια σταματήστε για 1 ημέρα.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία για 1-2 εβδομάδες.