Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή από όλους: Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε καρπούζι χωρίς κουκούτσια

Πρέπει οπωσδήποτε να τα κάνετε για να μην απογοητευτείτε

Μεγάλη προσοχή από όλους: Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε καρπούζι χωρίς κουκούτσια
FOOD NEWS 18.08.2022 09:31
Από Youweekly Team

Το εμβληματικό φρούτο του καλοκαιριού έχει εν μέρη πλέον τον ανταγωνιστή του και αυτός είναι το καρπούζι χωρίς κουκούτσια. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο και περισσότερος κόσμος τα επιλέγει, αφού είναι.. βάσανο να βγάζεις με κάθε μπουκιά και από 5 κουκούτσια (δείτε πως βγαίνει το λεκές από τα ρούχα).

Για να μην την πατήσετε λοιπόν και αγοράσετε καρπούζι χωρίς κουκούτσια μάπα, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που πρέπει να ακολουθήσετε για να φάτε το πιο νόστιμο.

Τα μυστικά για να αγοράσετε το πιο νόστιμο καρπούζι χωρίς κουκούτσια

Όπως και τα κοινά καρπούζια, έτσι και τα άσπερμα μπορεί να είναι πρώιμα ή όψιμα, ανάλογα με την περιοχή όπου καλλιεργούνται, ενώ τα βρίσκουμε σε διάφορα μεγέθη, ακόμη και μίνι. Η μοναδική τους διαφορά από τα άλλα είναι η έλλειψη των κουκουτσιών και το γεγονός ότι είναι λίγο πιο ακριβά, μια και είναι πιο ακριβοί οι σπόροι τους. Σε μια μικρή έρευνα που κάναμε, βρήκαμε άσπερμο μίνι καρπούζι στα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος.

Όταν αγοράζουμε, προσέχουμε να μην υπάρχουν πληγές και σκασίματα, να μη λείπει το κοτσάνι τους και ο φλοιός τους να αποσπάται εύκολα με το νύχι μας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο πιο ελαφριά, τόσο πιο ώριμα είναι.

Συντηρούνται σε δροσερό μέρος για 2 – 3 εβδομάδες, εφόσον όμως κοπούν, πρέπει να σκεπάζουμε τα κομμάτια με διάφανη μεμβράνη. Ετσι κρατάνε μόλις 2 – 3 ημέρες.

Η θαυματουργή ουσία που έχει μέσα του

καρπούζι λυκοπένιο

Το λυκοπένιο, το οποίο περιέχεται και στη ντομάτα, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη: Του οξειδωτικού στρες, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού μεταβολικών παθήσεων, του καρκίνου, ενώ φαίνεται να βοηθά και στην αποφυγή μεταστάσεων του όγκου, Της υπερχοληστερολαιμίας, δηλαδή στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL (τη γνωστή και ως "κακή" χοληστερόλη), Του διαβήτη, με το λυκοπένιο να αποτελεί παράγοντα βελτίωσης της υπεργλυκαιμίας, Στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση του αμφιβληστροειδούς με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της όρασης.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά - Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα καρπούζι

Μεγάλη προσοχή: Γιατί πρέπει πάντα να σηκώνετε το καρπούζι πριν το αγοράσετε

Share