Οργάνωση κουζίνας: Καν'το εύκολα με 6+1 tips!

Εύκολα & Γρήγορα!

Οργάνωση κουζίνας: Καν'το εύκολα με 6+1 tips!

Θέλεις να έχεις μια όμορφη και οργανωμένη κουζίνα αλλά κάθε προσπάθειά σου πάει στράφι;

Σου έχουμε τη λύση! Το Youweekly.gr σου παρουσιάζει τους καλύτερους τρόπους για να οργανώσεις την κουζίνα σου εύκολα και γρήγορα! Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Εσύ το ήξερες; Αυτό θα συμβεί αν βάλεις στο φούρνο φλούδα πορτοκαλιού!

1. Ταξινόμησε τα σκεύη σου ανάλογα με τη χρήση

Μην κάθεσαι να ψάχνεις την κουτάλα που τη χρειάζεσαι συχνά, ενώ έχεις μπροστά στα μάτια σου συνεχώς το εξάρτημα που βγάζει τα κουκούτσια από τα φρούτα! Καταλαβαίνεις πως αυτό που έχει σημασία στην κουζίνα είναι να κάνεις τη δουλειά σου άμεσα, επομένως φρόντισε να έχεις πιο κοντά σου τα εργαλεία που χρησιμοποιείς περισσότερο για να εξοικονομήσεις χρόνο.

2. Βάλε αποθηκευτικούς χώρους παντού

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση σε μια ακατάστατη κουζίνα από το να υπάρχουν χώροι αποθήκευσης για τα πάντα. Μην έχεις τις πετσέτες πεταμένες σε ένα συρτάρι και βαλ'τες σε ένα καλάθι με πλέξη. Και θα σε βολέψει και θα ομορφύνει την κουζίνα σου!

Δείτε ακόμη: Έπεσε σοκολάτα σε λευκό; Το κόλπο για να αφαιρέσεις τον λεκέ σε 4 βήματα!

3. Βάλε ετικέτες στα κατεψυγμένα φαγητά

Παλεύεις κάθε φορά να καταλάβεις τι κρέας είναι αυτό που κρατάς ή πότε το πήρες; Δοκίμασε να ονομάζεις τα κατεψυγμένα τρόφιμα προκειμένου να έχεις πλήρη εικόνα για το καθένα και να αποφύγεις ατυχίες.

4. Οργάνωσε καλά τα μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι το Α και το Ω σε ένα νόστιμο φαγητό. Πολλές φορές όμως τυχαίνει να τα μπερδεύουμε μεταξύ τους ή να τα βάζουμε σε λάθος δοχείο. Πάρε λίγο χρόνο και βάλε σε μια σειρά τα μπαχαρικά σου, με τα σωστά ονόματα στο καθένα για να γλιτώσεις το μπέρδεμα!

5. Χρησιμοποίησε όλα τα ράφια του ψυγείου

Πολλές φορές έχουμε την τάση να τοποθετούμε τα τρόφιμα στο ψυγείο μας σε σημεία που μας είναι πιο εύκολα προσβάσιμα. Αυτό όμως έχει ενίοτε αρνητικές συνέπειες καθώς μπορεί εκείνα τα σημεία να γεμίσουν ασφυκτικά και να νομίζεις πως δεν έχεις χώρο. Εξάπλωσε τα τρόφιμα σου σε όλο το χώρο του ψυγείου για καλύτερη οργάνωση.

Δείτε ακόμη: 10 τρόποι για να δροσιστείτε... χωρίς κλιματιστικό!

6. Αξιοποίησε το πλαϊνό μέρος του πάγκου

Κι όμως μια απλή πλευρά στον πάγκο της κουζίνας σου μπορεί να φανεί χρήσιμη! Αγόρασε από ένα κατάστημα ένα μικρό ράφι που να εφάπτεται σε τοίχους και τοποθέτησε το στην μία πλευρά του πάγκου στην κουζίνα σου για να έχεις έναν έξτρα αποθηκευτικό χώρο!

7. Κρέμασε πράγματα για ευκολία

Κάτι που σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια είναι η τοποθέτηση εργαλείων που χρησιμεύουν στο να κρεμάσεις πράγματα. Βάλε πάνω από τον νεροχύτη σου πιαστράκια για να τοποθετείς τις πετσέτες και τα χρήσιμα εργαλεία σου. Έτσι γλιτώνεις από τα περιττά πράγματα τριγύρω σου.