Δώστε μια "Gothic" πινελιά στη βεράντα σας! 9 φυτά με μοναδικό χρώμα!

Δώστε μια

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα φυτά που προορίζονται για τον κήπο σας και θέλετε κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η νέα τάση θα σας ενθουσιάσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχες αντιθέσεις και να προσθέσετε δραματικότητα στον κήπο σας, φυτεύοντας κάποια από τα παρακάτω σκουρόχρωμα φυτά.

Τα σκουρόχρωμα φυτά δεν είναι μια συνηθισμένη επιλογή και γι αυτό ένα είναι το σίγουρο: ο κήπος σας θα ξεχωρίσει. Αν, λοιπόν, σας αρέσει η ιδέα ενός… gothic κήπου με σκούρα χρώματα, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι επιλογές σας. Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Δεν ξέρεις πώς να καθαρίσεις το παρκέ; Μάθε τώρα με 3 εύκολα βήματα!

Μαύροι πανσέδες

Οι πανσέδες, εκτός από πολύ όμορφοι, δεν χρειάζονται και εκτεταμένη φροντίδα. Είναι λοιπόν ο ευκολότερος τρόπος για να ενσωματώσετε τη νέα τάση στον κήπο σας. Φυτέψτε τους στο τέλος του χειμώνα και σε σημείο που έχει εν μέρει ήλιο.

Μαύρη τουλίπα Αλλιώς ονομάζεται και Βασίλισσα της Νύχτας και είναι από τις διασημότερες τουλίπες. Το χρώμα της κινείται από πολύ σκούρο μέχρι ανοιχτό μωβ. Φυτέψτε την τον Φεβρουάριο για να την δείτε να ανθίζει τον Απρίλιο.

Αλλιώς ονομάζεται και Βασίλισσα της Νύχτας και είναι από τις διασημότερες τουλίπες.

Μαύρη δενδρομολόχα

(Black Nigra Hollycock)

Το φυτό αυτό θα το δείτε να φυτρώνει μέσα σε φάρμες ή κατά μήκος κάποιου φράχτη. Αν η περιοχή έχει πολύ ήλιο και καλά βρεγμένο χώμα, μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα και να γίνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμη: Πρόβλημα με τις κατσαρίδες στο σπίτι σας; 2+1 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε μια για πάντα!
Black Nigra Hollycock

Μαύρες κενταύριες

Είναι πανέμορφες και τις συναντάμε και αυτές συνήθως σε φάρμες. Το έντονο χρώμα τους είναι ιδιαίτερα δραματικό και χρειάζονται πολύ ήλιο. Στα «συν» είναι το γεγονός ότι τις προτιμούν οι πεταλούδες και θα έχετε και αυτές στον κήπο σας.

Το έντονο χρώμα τους είναι ιδιαίτερα δραματικό.

Μαύροι κρίνοι Κάλα

Ένα υπέροχο φυτό με μαύρο χρώμα στη βάση του που σταδιακά γίνεται μωβ στα φύλλα.

Φυτέψτε τους σε μια γλάστρα το φθινόπωρο, αφήστε τη σε ήλιο και θα τους δείτε να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού.

Ένα υπέροχο φυτό με μαύρο χρώμα στη βάση του που σταδιακά γίνεται μωβ στα φύλλα.

Μαύρο γρασίδι

Mondo

Το ιδιαίτερο αυτό γρασίδι μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά όμορφο στοιχείο στον κήπο σας. Μπορεί να φτάσει σε μεγάλο ύψος και είναι πολύ καλή επιλογή αν στον κήπο σας έχετε βράχους – απλώς φυτέψτε το στη βάση τους.

Το ιδιαίτερο αυτό γρασίδι μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά όμορφο στοιχείο στον κήπο σας.

Μαύρη σκαμπιόζα

Ένα πολύ όμορφο φυτό το οποίο έχει συνήθως ροζ ή μωβ πέταλα. Ωστόσο, η μαύρη του εκδοχή (που στην πραγματικότητα κοκκινίζει) σας δίνει τη δυνατότητα να εντάξετε το σκούρο χρώμα στον κήπο ή την βεράντα σας.

Θα το δείτε να ανθίζει μέσα σε 70 μέρες.

Δείτε ακόμη: Οργάνωση κουζίνας: Καν'το εύκολα με 6+1 tips!

Μαύρη πετούνια

Η μαύρη πετούνια έχει το όνομα «Black Velvet» ή αλλιώς «Μαύρο Βελούδο». Και η αλήθεια είναι πως τα φύλλα της είναι τόσο βελούδινα που σίγουρα θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα άλλα φυτά του κήπου σας. Φυτέψτε την αρχές της άνοιξης σε ένα ηλιόλουστο σημείο.

Τα βελούδινα φύλλα της μαύρης πετούνιας θα ξεχωρίσουν.

Λουλούδι Νυχτερίδα

Ακριβώς αυτό είναι το όνομά του και μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο. Το πολύ ιδιαίτερο σχήμα του που το κάνει να μοιάζει με νυχτερίδα είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει όποιον βρεθεί στον κήπο σας.

Μοιάζει πραγματικά με νυχτερίδα και είναι εντυπωσιακό.

Πηγή: Spirossoulis.com