Προσοχή: Αυτά τα 13 αντικείμενα δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων!

Ειδικά το 12ο μην το σκεφτείτε καν!

Προσοχή: Αυτά τα 13 αντικείμενα δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων!

Όσοι έχετε πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να προσέξετε, καθώς κανέναν από αυτά τα 13 αντικείμενα δεν θα πρέπει να μπουν στη συσκευή σας για πλύσιμο!

Θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα! Διαβάστε παρακάτω...

Εάν διαθέτετε ένα σχετικά καινούριο πλυντήριο πιάτων, μπορείτε να πλύνετε οποιοδήποτε κουζινικό σκεύος σε αυτό. Τα περισσότερα σκεύη που αγοράζετε έχουν ενδείξεις που σας λένε αν πρέπει να τα πλύνετε στο χέρι ή ότι είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Ωστόσο, ορισμένα σκεύη δεν έχουν ενδείξεις και θα σπάσουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή ακόμη και θα καταστρέψουν το μηχάνημά σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε αναλάβει να σας βοηθήσουμε να πάρετε αυτήν την απόφαση και σας προσφέρουμε μια λίστα με τα 13 πράγματα που δεν επιτρέπεται ΠΟΤΕ να τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο νούμερο 9!

1. Ξύλο
Μια ξύλινη σανίδα κοπής είναι το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων σας. Ο λόγος είναι ότι το μηχάνημα θα γίνει πολύ ζεστό και υγρό και μετά θα κρυώσει και θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά καταστρεπτική για τον ξύλινο εξοπλισμό σας και το ξύλο κινδυνεύει να σκευρώσει ή ακόμα και να χάσει το φινίρισμα του. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει μόνο για ξύλινες σανίδες κοπής, αλλά και για οποιοδήποτε ξύλινο μαγειρικό σκεύος. Όταν το ξύλο αρχίσει να σκευρώνει ή ακόμα και να σπάει μέσα στο μηχάνημά σας, μπορεί να βλάψει τα υπόλοιπα σκεύη σας και ακόμα και το μηχάνημά σας. Η συμβουλή μας είναι να πλένετε τα ξύλινα μαγειρικά σκεύη και τις σανίδες κοπής στο χέρι τη στιγμή που σταματάτε να τα χρησιμοποιείτε. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι.

2. Αντίκες από πορσελάνη
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι πορσελάνες κατάλληλες για το πλυντήριο πιάτων. Οι περισσότερες πορσελάνινες αντίκες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι και δε θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου πιάτων. Δε θέλετε η όμορφη συλλογή από αντίκες της γιαγιάς σας να πάει χαμένη σωστά; Δυστυχώς, οι πανέμορφες λεπτομέρειες στην πορσελάνη σας μπορούν να εξαφανιστούν πολύ εύκολα αν τις πλύνετε στο πλυντήριο. Γι ‘αυτό θα ήταν καλό να πλένετε τα χειροποίητα ζωγραφισμένα ή ακόμα και τις πορσελάνινες αντίκες στο χέρι. Ακόμα κι αν έχουν μόνο μικροσκοπικά ασημένια ή χρυσά στοιχεία στις πλευρές, θα είναι πολύ καλύτερα να τα πλένετε στο χέρι.

3. Κουζινομάχαιρα
Όπως και κάθε άλλο κουζινικό σκεύος, τα κουζινομάχαιρα χρειάζονται φροντίδα. Ανεξάρτητα από τη μάρκα ή τον τύπο μαχαιριού που αγοράζετε, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τα μαχαίρια σας αμέσως μετά τη χρήση τους. Ωστόσο, μην πλένετε ποτέ τα κουζινομάχαιρα τοποθετώντας τα στο πλυντήριο πιάτων. Αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά τα μαχαίρια σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πλύνετε τα μαχαίρια στο χέρι με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Κατά προτίμηση δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα πιάτων αντί για σφουγγάρι για να αποφύγετε τυχόν ζημιά στα μαχαίρια σας. Επίσης, μην αφήνετε το μαχαίρι σας να στεγνώσει στον αέρα. Αντ’ αυτού, πάρτε ένα ποτηρόπανο και κρατώντας το μαχαίρι με τη λεπίδα στραμένη αντίθετα από την μεριά σας, στεγνώστε το μαχαίρι με κάθετες κινήσεις προς την άκρη.

Ένα απορρυπαντικό ρούχων με… μυαλό!

4. Πρέσα σκόρδου
Η πρέσα σκόρδου είναι ένα πολύ βολικό εργαλείο για να το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί σωστά. Επιτρέπεται να τοποθετήσετε το σκεύος στο πλυντήριο πιάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι δε θα γίνει ποτέ τόσο καθαρό όσο θέλετε. Τα υπολείμματα του σκόρδου είναι κολλώδη και θα παραμείνουν κολλημένα στις τρύπες της πρέσας σκόρδου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο πιάτων εάν θέλετε η πρέσα σας να καθαριστεί. Η συμβουλή μας είναι να πλένετε την πρέσα σκόρδου στο χέρι, ξεπλένοντάς την με χλιαρό νερό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε μία βούρτσα πιάτων για να αφαιρέσετε τα τελευταία υπολείμματα σκόρδου.

5. Θερμός
Παρόλο που υπάρχουν θερμός που είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων, η πλειοψηφία τους δεν είναι. Το νερό του πλυντηρίου πιάτων θα προκαλέσει ζημιά σε ορισμένα στρώματα στο θερμός σας, με αποτέλεσμα το θερμός σας να χάσει την ικανότητά του να διατηρεί το ρόφημά σας ζεστό. Εάν χρησιμοποιείτε το θερμός σας σε καθημερινή βάση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να το διατηρήσετε καθαρό είναι να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Ένα άλλο σπουδαίο κόλπο για τον καθαρισμό του εσωτερικού του θερμός σας είναι η χρήση μαγειρικής σόδας. Προσθέστε μια κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα στο θερμός σας και γεμίστε το με νερό. Αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες και μετά ξεπλύνετέ το με νερό. Για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του θερμός σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το αφήσετε μέσα σε χλιαρό νερό και απορρυπαντικό πιάτων για περίπου μισή ώρα. Κατόπιν ξεπλύνετέ το με νερό.

Προσοχή: Αυτά τα 13 αντικείμενα δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων!

6. Χάλκινα τηγάνια και άλλος εξοπλισμός κουζίνας
Τα χάλκινα τηγάνια και τα άλλα χάλκινα κουζινικά σκεύη επίσης δεν είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων. Ο χαλκός δεν ανταποκρίνεται καλά στο πολύ σκληρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που χρησιμοποιείται για το μηχάνημα. Για να καθαρίσετε τις χάλκινες κατσαρόλες και τηγάνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από αλεύρι, ξύδι και αλάτι. Καθώς χρησιμοποιείτε πιθανώς αυτά τα προϊόντα ενώ μαγειρεύετε, τα έχετε ήδη στο σπίτι. Επιπλέον, η χρήση αυτών των προϊόντων είναι πολύ ασφαλής. Σε αντίθεση με άλλα σκληρά χημικά προιόντα καθαρισμού, αυτό το μείγμα δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σας αν αφήσετε κατά λάθος κάποια υπολείμματα στα σκεύη κατά τον καθαρισμό.

7. Σκεύη από Χυτοσίδηρο
Ο χυτοσίδηρος είναι ανθεκτικός σε πολύ ζεστές θερμοκρασίες, γεγονός που κάνει τα σκεύη χυτοσιδήρου τέλεια για το μαγείρεμα ψαριών ή κρέατος. Από την άλλη πλευρά, τα σκεύη από χυτοσίδηρο είναι δύσκολο να καθαριστούν. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα σκεύη αυτά στο πλυντήριο πιάτων εξαιτίας του απλού γεγονότος ότι θα βλάψετε την επίστρωση. Εκτός αυτού, θα επιταχύνετε επίσης τη διαδικασία ανάπτυξης της σκουριάς. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσω τα σκεύη από χυτοσίδηρο με απορρυπαντικό πιάτων; Όχι, δεν πρέπει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων σχεδόν για όλα τα σκεύη, αλλά όχι γι’ αυτά από χυτοσίδηρο. Το απορρυπαντικό πιάτων θα επηρεάσει την εξωτερική στρώση του τηγανιού σας και ως εκ τούτου θα την καταστρέψει. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα σκεύη σας από χυτοσίδηρο είναι η χρήση χαρτιού κουζίνας και θαλασσινού αλατιού. Με το απαλό τρίψιμο στην επιφάνεια του τηγανιού θα απαλλαγείτε από όλα τα καμμένα υπολείμματα και μετά μπορείτε να ξεπλύνετε το τηγάνι με χλιαρό νερό και βούρτσα πιάτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει τα σκεύη αμέσως μετά τον καθαρισμό τους γιατί αλλιώς θα σκουριάσουν.

Κιτρινισμένα καλώδια και πρίζες: Tips να γίνουν λευκά σαν καινούργια!

8. Πλαστικό
Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τοποθετείτε τα πλαστικά σας στο πάνω ράφι είναι επειδή τα στοιχεία θέρμανσης στο πλυντήριο πιάτων σας βρίσκονται στο κάτω μέρος και η θερμότητα είναι ο λόγος για τον οποίο τα πλαστικά σας μπορεί τελικά να παραμορφωθούν ή ακόμα και να λιώσουν. Επίσης, ξεπλύνετε τα πλαστικά σας με νερό πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα τροφίμων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό όπως οι τομάτες, τα παντζάρια και τα καρότα.

9. Κεραμικά αντικολλητικά τηγάνια
Ποτέ μη βάζετε τα τηγάνια σας στο πλυντήριο πιάτων. Πλένοντάς τα στο χέρι θα αποτρέψετε την καταστροφή τους. Αυτό ισχύει για όλα τα τηγάνια, αλλά ειδικά για αυτά που διαθέτουν αντι-κολλητικό στρώμα και σίγουρα αυτά που είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό. Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν βούρτσες στο πλυντήριο πιάτων για να κάνουν όλη τη δουλειά, το μηχάνημα πλένει τα πιάτα σας χρησιμοποιώντας πολύ σκληρό απορρυπαντικό καθαρισμού. Λόγω του απορρυπαντικού, το τηγάνι σας θα καταστραφεί. Πλένοντας το τηγάνι σας στο χέρι, όχι μόνο θα αποτρέψετε το να υποστεί βλάβη και να σκουριάσει, αλλά θα το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για πολύ περισσότερο.

Προσοχή: Αυτά τα 13 αντικείμενα δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων!

10. Βάζα με ετικέτες
Αν θέλετε να κρατήσετε το βάζο αφού αδειάσει, θα πρέπει να αφαιρέσετε την ετικέτα πριν το τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Εάν δεν το κάνετε υπάρχει πιθανότητα να βγει μέσα στο μηχάνημά σας. Η ετικέτα μπορεί στη συνέχεια να κολλήσει στο φίλτρο και θα είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί χωρίς επαγγελματική επισκευή. Για να αφαιρέσετε την ετικέτα από το βάζο μπορείτε να βάλετε το βάζο σε ένα κουβά γεμάτο με ζεστό νερό και να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αν το αφήσετε για μισή ώρα, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε την ετικέτα από το βάζο.

11. Κατσαρόλες και τηγάνια αλουμινίου
Το απορρυπαντικό πιάτων που χρησιμοποιείται για το πλυντήριο πιάτων περιέχει ως επί το πλείστον οξύ. Εάν τοποθετήσετε τα αλουμινένια ή οποιαδήποτε άλλα σκεύη στο πλυντήριο πιάτων, το οξύ θα επηρεάσει το αλουμίνιο και θα κάνει τα σκεύη σας να σκουριάσουν. Έτσι, προφανώς, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε τα αλουμινένια μαγειρικά σκεύη στο μηχάνημά σας. Το καλύτερο και ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πλύνετε τα σκεύη στο χέρι χρησιμοποιώντας ένα μαλακό απορρυπαντικό πιάτων ή διαφορετικά ακόμη και ένα μείγμα ξιδιού και αλατιού. Ωστόσο, ποτέ μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το αλουμίνιο γιατί θα βλάψουν τα τηγάνια σας.

12. Απορρυπαντικό πιάτων
Έχετε πολλά πιάτα για πλύσιμο αλλά έχετε ξεμείνει από ταμπλέτες απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων; Θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό πιάτων, σωστά; Μπορούμε να σας πούμε από εμπειρία ότι δεν είναι. Το απορρυπαντικό πιάτων όχι μόνο θα μετατρέψει την κουζίνα σας σε ένα πάρτι με αφρούς, αλλά θα βλάψει επίσης το μηχάνημά σας. Αν χρειάζεται πραγματικά να πλύνετε τα πιάτα σας, μπορείτε να βάλετε μαγειρική σόδα στη θήκη για τις ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων σας. Μην το κάνετε αυτό πάρα πολύ συχνά επειδή η μαγειρική σόδα μπορεί να βλάψει τα ποτήρια σας. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πραγματικά σας συμβουλεύουμε να πλύνετε τα πιάτα σας στο χέρι εάν οι ταμπλέτες πλυντηρίων πιάτων σας έχουν εξαντληθεί.

Προσοχή: Αυτά τα 13 αντικείμενα δεν πρέπει να μπουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων!

13. Κρυστάλλινα ποτήρια
Αν έχετε όμορφα κρυστάλλινα ποτήρια, πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι πολύ εύθραυστα. Το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα ποτήρια σας και να τα κάνει να φαίνονται ξεθωριασμένα. Πριν τα καθαρίσετε διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, επειδή ένα μικρό ποσοστό κρυστάλλων επιτρέπεται να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλλον προτείνεται να τα πλύνετε στο χέρι, απλά για σιγουριά. Εάν αποφασίσετε να καθαρίσετε τα κρυστάλλινα ποτήρια σας στο χέρι χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων, ξεπλύνετε και στεγνώστε το ποτήρι σας χρησιμοποιώντας μια πετσέτα πιάτων.

Ένα σούπερ μυστικό για να έχετε πεντακάθαρα τζάμια στο σπίτι σας!

Εξαφανίστε τις μύγες! Αυτό είναι το μυστικό για να μην σας ενοχλήσουν ξανά!

Σας ενοχλούν οι μύγες; Αυτό είναι το απίστευτο μυστικό για να μην σας ενοχλήσουν ξανά.

Το να κρεμάσετε μία τέτοια σακούλα είναι πολύ σημαντικό την περίοδο του καλοκαιριού! Το καλοκαίρι είναι γεμάτο ζεστές νύχτες, ωραίο φαγητό και πολύ χρόνο στην αυλή. Ωστόσο, είναι ένα πράγμα του καλοκαιριού που δεν είναι τόσο διασκεδαστικό και όλοι προσπαθούν να το αποφύγουν!

Οι μύγες φυσικά! Ευτυχώς όμως, με αυτό το απλό κόλπο, οι μύγες δεν θα πλησιάζουν στην αυλή σας για όλο το καλοκαίρι!

undefined

Το καλύτερο με αυτό το κόλπο είναι πως έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε για να το φτιάξετε.

Θα χρειαστείτε:

πλαστικές σακούλες
λίγο χυμό από lime
μερικά χάλκινα κέρματα
αλάτι.

undefined

Ρίξτε 2,5 κούπες νερό σε ένα μπολ. Μετά ρίξτε το χυμό και το αλάτι. Δεν υπάρχει ακριβής ποσότητα, απλά κρατάει τα κέρματα γυαλιστερά. Ανακατέψτε το μίγμα. Θα μοιάζει με κανονικό νερό, αλλά έτσι τα αποτελέσματά του θα διαρκούν περισσότερο.

Αφού φτιάξετε το μίγμα, ρίξτε το στη σακούλα μέχρι να γεμίσει. Πριν την κλείσετε, ρίξτε τα κέρματα μέσα.

Κρεμάστε το από ένα δέντρο ή από οπουδήποτε θέλετε.

Αυτό το κόλπο θα κρατήσει μακρυά τις μύγες. Εάν η αυλή σας είναι μεγάλη, μπορείτε να βάλετε περισσότερες σακούλες για καλύτερη κάλυψη

undefined