5+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σε σώσουν!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

5+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σε σώσουν!

Είναι γεγονός οτι 5+1 tips για καθαρό σπίτι απο το μπαούλο της γιαγιάς είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να γλυτώσεις χρόνο (και χρήμα!) εύκολα!

Ας οργανωθούμε λοιπόν:

Οι χρυσοί κανόνες των λεκέδων

Οταν συμβεί το ανεπανόρθωτο, μη διστάσετε ούτε λεπτό. Βγάλτε αμέσως τον λεκέ -αν πρόκειται για στερεό- και χρησιμοποιήστε πάνω στον λεκέ κρύο νερό. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε πως πρέπει να προτιμάτε ανοιχτόχρωμο πανί για να τους καθαρίζετε.

Ξίδι στον... καφέ

Βάλτε στην υποδοχή της καφετιέρας που συνήθως τοποθετείτε νερό, 2 φλιτζάνια ξίδι και αφήστε την καφετιέρα σας να λειτουργήσει κανονικά. Επαναλάβετε ακόμα μια φορά και δείτε τη να είναι σαν καινούρια.

Πριν πλύνετε το αυτοκίνητο

Προσέξτε με τι απορρυπαντικό καθαρίζετε το αυτοκίνητό σας. Προτιμήστε κάποιο ελαφρύ σαπούνι και όχι το απορρυπαντικό πιάτων επειδή είναι δυνατό. Το χρώμα του αυτοκινήτου σας μπορεί να δείχνει δυνατό αλλά δεν είναι. Με το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να καταστρέψετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας.

Επίθεση κουνουπιών!

Κάνουν και σε εσάς επίθεση τα κουνούπια; Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσετε τη φαγούρα είναι να βάλετε πάνω στο τσίμπημα διαφανές βερνίκι νυχιών. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι δοκιμασμένο και έχει αποτέλεσμα. Τα συστατικά του βερνικιού είναι αυτά που κρατάνε τον αέρα μακριά από το τσίμπημα.

Φτιάξτε απολυμαντικό

Αναμείξτε ένα ποτήρι οινόπνευμα με μισό ποτήρι νερό και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα και δημιουργήστε το δικό σας απολυμαντικό που θα έχετε πάντα μέσα στην τσάντα σας.

Κιμωλίες στα άπλυτα

Αν το καλάθι με τα άπλυτα έχει συχνά περίεργες οσμές, βάλτε σε ένα σακουλάκι λίγες κιμωλίες και τοποθετήστε το μέσα στο καλάθι. Σταδιακά οι κιμωλίες θα απορροφήσουν την υγρασία και κατά συνέπεια τις άσχημες μυρωδιές.

ΠΗΓΗ: TV24

7+1 έξυπνοι τρόποι για να εξοικονομήσετε νερό στο μπάνιο σας!


Όλοι απολαμβάνουμε ένα ζεστό μπάνιο κάτω από την ντουζιέρα με το νερό να τρέχει άφθονο. Ωστόσο, είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιούμε το νερό με έξυπνο τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε νερό, αρκεί να πάρετε την απόφαση να ζήσετε μια πιο «πράσινη» ζωή. Έτσι θα συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα θα δείτε τους λογαριασμούς του νερού να μειώνονται δραματικά.


Πού, όμως, χρησιμοποιείτε το νερό σας; Σε ένα μέσο νοικοκυριό το 35-55% του νερού χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, το 30-37% στο μπάνιο, το 10-13% στο πλυντήριο, το 9-13% στην κουζίνα και το 1-10% ξοδεύεται λόγω διαρροών. Το 16% του νερού στο σπίτι σας ξοδεύεται στο… καζανάκι!


Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να αρχίσετε να εξοικονομείτε νερό, ξεκινήστε από τις διαρροές και διορθώστε τις. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, όπως θα διαβάσατε και παραπάνω, η μεγαλύτερη χρήση του νερού γίνεται στο μπάνιο σας.

Εμείς σας προτείνουμε 8 έξυπνους τρόπους οι οποίοι θα αλλάξουν τις συνήθειές σας και θα σας απαλλάξουν από τα επιπλέον κόστη.

1. Όποτε έχετε την δυνατότητα και η τουαλέτα σας έχει διπλό μπουτόν για το καζανάκι, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τη μισή ποσότητα νερού.

2.Η άσκοπη χρήση στο καζανάκι σας είναι από τις σημαντικότερες αιτίες υπερκατανάλωσης νερού. Μην τραβάτε το καζανάκι χωρίς να υπάρχει λόγος και ποτέ μην ρίχνετε πράγματα στην λεκάνη της τουαλέτας σας που θα σας αναγκάσουν να το χρησιμοποιήσετε 2 και 3 φορές.

3.Κάντε πιο σύντομα ντους. Συντομεύστε τον χρόνο που περνάτε στην ντουζιέρα σας για να εξοικονομήσετε όχι μόνο νερό, αλλά και το ρεύμα που σχετίζεται με τον θερμοσίφωνα.

4.Προσέξτε στο σύστημα νερού σας, ο θερμοστάτης να μην είναι ρυθμισμένος πολύ ψηλά. Το να προσθέτετε κρύο νερό για να μειώσετε τη θερμοκρασία του πολύ ζεστού θα σας οδηγήσει στο να ξοδέψετε περισσότερο νερό, αλλά και ενέργεια.

5. Προμηθευτείτε ένα καλό τηλέφωνο μπάνιου. Ένα καλό τηλέφωνο με αξιολόγηση 3 αστέρων, δεν θα καταναλώσει περισσότερα από 9 λίτρα νερού το λεπτό.

6. Βάλτε στην καθημερινότητά σας τη συνήθεια να κλείνετε την βρύση όταν πλένετε τα δόντια σας ή όταν ξυρίζεστε.

7. Βάλτε στον νεροχύτη του μπάνιου σας μια μικρή λεκάνη όπου θα συγκεντρώνεται το νερό όταν πλένετε τα χέρια και το πρόσωπό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό που θα μαζευτεί στην τουαλέτα σας.

8.Προμηθευτείτε ένα καλό πλυντήριο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε νερό. Επιλέξτε ένα που έχει αξιολογηθεί με 4 αστέρια και πάνω. Συνήθως αυτό σημαίνει εμπρόσθια φόρτωση. Τα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης μπορούν να καταναλώσουν έως και 50% λιγότερο νερό από αυτά της άνω φόρτωσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι κάνω το σπίτι μου να λάμπει!

Με αυτό το κόλπο θα χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί κουζίνας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!