6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Tips που θα σας λύσουν τα χέρια

Άγνωστα tricks!

6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Tips που θα σας λύσουν τα χέρια

Αυτές οι 6 συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς είναι πολύ πιο χρήσιμες απ' όσο περιμέναμε! Tips που θα σας λύσουν σίγουρα τα χέρια!

Ας μάθουμε ποιες είναι και πιάστε δουλειά...

Κάν' το όπως οι Γάλλοι...

Ξέρατε πως οι Γάλλοι καθαρίζουν τα σπίτια τους μόνο το πρωί; Και το κάνουν αυτό, γιατί θέλουν να το απολαμβάνουν καθαρό όλη την ημέρα. Ωστόσο, δεν τους ενδιαφέρει αν οι χώροι τους θα μυρίζουν καθαριότητα. Μέλημά τους είναι να μυρίζουν... φιλοξενία. Και για αυτόν τον λόγο ανάβουν συνεχώς αρωματικά κεριά.

Πατάτες στα ασημικά!

Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει, δεν έχετε παρά να βράσετε καλά πατάτες και με αυτές να τρίψετε τα σκεύη σας. Λίγο μετά το τρίψιμο, θα τα δείτε να αποκτούν μια υπέροχη λάμψη.

Ασπιρίνη στα χέρια..

Τα χέρια σας κιτρινίζουν από κάποιες δουλειές αλλά και λόγω καπνίσματος. Γνωρίζετε, αλήθεια, πώς θα απομακρύνετε τις κιτρινίλες; Αναμείξτε 3 δισκία ασπιρίνης με χυμό λεμονιού και με το μείγμα που θα προκύψει, τρίψτε τα δάχτυλά σας. Επαναλάβετε τακτικά.

Ξεσκόνισμα τέλος!

Και όμως... Οσο πιο συχνά ξεσκονίζετε τις ξύλινες επιφάνειές σας τόσο περισσότερο αυτές προσελκύουν τη σκόνη πάνω τους. Κυρίως αν χρησιμοποιείτε σπρέι ειδικό για ξύλο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα καθαρίζετε έως δυο φορές τον μήνα.

Το πλύσιμο του τζιν!

Το τζιν ύφασμα δεν θέλει συχνό πλύσιμο, καθώς χαλά. Οι ειδικοί λένε πως, αν θέλετε απλώς να τα απολυμαίνετε, δεν έχετε παρά να τα βάζετε στην κατάψυξη, αρκεί πρώτα να τα τοποθετείτε μέσα σε μια σακούλα.

Ξίδι στο... κρασί

Στο ρούχο όπου μόλις σας έπεσε κρασί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε πάνω λευκό ξίδι και να το πλύνετε αμέσως. Το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό.

5+1 μυστικά της γιαγιάς για να έχετε ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι!

Αυτά είναι τα μυστικά για ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι.

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς!

Διώξτε τις μύγες μακριά
Παλιό καλό κόλπο για να διώξετε μακριά τις ενοχλητικές μύγες. Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Επειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Πορτοκάλι στον φούρνο!
Αν μετά από κάποιο φαγητό ο φούρνος μας μυρίζει έντονα, ρυθμίστε τον στους 180 βαθμούς και βάλτε φλούδες πορτοκαλιού μέσα, πάνω σε ένα ταψάκι. Οχι μόνο ο φούρνος, αλλά ολόκληρη η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει.

Για τα αντικολλητικά τηγάνια
Ενα λάθος που κάνετε είναι να βάζετε τα αντικολλητικά τηγάνια στο πλυντήριο των πιάτων για να το καθαρίσετε. Τόσο η διαδικασία του πλυσίματος όσο και το σκληρό απορρυπαντικό καταστρέφουν το αντικολλητικό σας σκεύος. Το σωστό είναι να το πλένετε με χλιαρό νερό και σόδα μαγειρική για να φεύγουν εύκολα τα λίπη.

Προετοιμάστε τη σχάρα σας...
Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες φορές καθαρίζουμε τη σχάρα μας πριν από κάθε ψήσιμο, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα κρέατος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τη σχάρα αρχικά με μια πάνινη πετσέτα και στη συνέχεια να την τρίβετε καλά με αλουμινόχαρτο.

Διώξτε τις μυρωδιές από τα τάπερ
Δεν αρκεί να τα πλένετε καλά μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά, στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα και μετά να τα αφήνετε για μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. Και έτσι... θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Ασετόν για τις... πορσελάνες σας
Ενώ κάποιος θα πίστευε πως το καθαριστικό για τις πορσελάνες σας θα πρέπει να είναι... ευγενές, οι ειδικοί επιμένουν πως η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με το ασετόν. Ρίξτε πάνω τους λίγη ποσότητα ασετόν και σκουπίστε με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι.

ΠΗΓΗ Tv24