Ακατάστατο σπίτι; Το μυστικό για να μένει πεντακάθαρο!

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Ακατάστατο σπίτι; Το μυστικό για να μένει πεντακάθαρο!

Γυρνάς σπίτι από τη δουλειά και το βρίσκεις μονίμως ακατάστατο; Εμείς βρήκαμε ένα απλό και οικονομικό μυστικό για μένει πεντακάθαρο και να τα βρίσκεις όλα σε τάξη!

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Όσο νοικοκυρά και να είσαι, έρχεται κάποια στιγμή που στο σπίτι σου επικρατεί ακαταστασία.

Πεταμένα ρούχα, πράγματα, συσκευές, χαρτιά κ.α. Όσο και να καθαρίζεις και να μαζεύεις, αυτά ξαναστοιβάζονται εκεί. Ψάχνεις κάτι και τα αναστατώνεις όλα. Και μετά, φτου και από την αρχή. Επειδή αντιμετωπίζουμε και μεις το ίδιο πρόβλημα ψάξαμε και βρήκαμε ένα εύκολο τρικ.

Πρόκειται για ένα κόλπο πολύ έξυπνο ώστε να μειώσεις την ακαταστασίασε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.

Και ποιο είναι αυτό; Κάδοι φυσικά! Μην πανικοβληθείς, δεν εννοούμε να πετάξεις όλη την περιουσία σου στα σκουπίδια.

Τοποθέτησε ένα ή δύο μικρούς κάδους σκουπιδιών σε κάθε δωμάτιο. Ένας μπορεί να είναι για τα σκουπίδια και ο άλλος για την ανακύκλωση. Αν φοβάσαι ότι θα σου χαλάσουν την αισθητική του χώρου, διάλεξε όμορφους αλλά και οικονομικούς κάδους ή κουτιά, με χρώματα και σχέδια, ώστε να δώσεις και έναν τόνο διακόσμησης στο πρακτικό κομμάτι. Μπορείς να τους βρεις σε όλα τα μαγαζιά με είδη σπιτιού.

Εκεί μπορείς να πετάς παλιά χαρτιά, περιοδικά, εφημερίδες ή άλλα μικροπράγματα που βαριέσαι να πας στα σκουπίδια με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στον κάθε χώρο.

Ωστόσο, μην τους αφήσεις εκεί για πάντα. Άδειασέ τους τακτικά και αν δεν σου χρειάζονται πλέον μπορείς να τους απομακρύνεις.

Μάθε πώς να κάνεις την τραπεζαρία σου να λάμπει !

Και ποιος δεν έχει στο σπίτι του τουλάχιστον ένα έπιπλο (μικρό ή μεγάλο) από σκούρο ξύλο;

Γιατί το σκούρο ξύλο παραμένει πάντα μία πολύ αγαπημένη επιλογή κυρίως για τη τραπεζαρία. Η τραπεζαρία σας, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κάθε σαλονιού, πρέπει να κρατήσει τη λαμπερή εμφάνισή της για όσο περισσότερο καιρό γίνεται γιατί τις περισσότερες φορές οι τραπεζαρίες που διατηρούν τη γυαλάδα τους καταφέρνουν να «κρύβουν» τα χρόνια τους με μεγάλη επιτυχία.

Αν θέλετε και εσείς να δώσετε φυσική γυαλάδα στη σκούρα ξύλινη τραπεζαρία σας χωρίς τη χρήση χημικών, τότε μάθετε πως η καλύτερη βιολογική τροφή που μπορείτε να της δώσετε είναι το... Τσάι!

Πάρτε ένα κομμάτι πανί, βουτήξτε το σε βρασμένο τσάι, στραγγίξτε το και με αυτό περάστε απαλά το ξύλο. Η ασύγκριτη γυαλάδα της τραπεζαρίας σας θα σας εντυπωσιάσει καθώς και ότι το επιτύχατε με τον πιο οικονομικό και οικολογικό τρόπο!