Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Μεγάλη προσοχή! Να γιατί δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων!

Και όμως μας αφορά όλους!

Μεγάλη προσοχή! Να γιατί δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 16.07.2019 13:19

Απαιτείται μεγάλη προσοχή! Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε, γιατί δεν πρέπει να πλένετε το ξύλο κοπής με απορρυπαντικό πιάτων;

Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού.

Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά.

Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα τα καθαρίσετε, τότε έχουμε άσχημα νέα για εσάς.

Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων να βάλετε το ξύλο κοπής ή και να το τρίψετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, τα επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια που μαζεύονται πάνω του δεν φεύγουν έτσι εύκολα. Ξεχάστε το απορρυπαντικό πιάτων στο καθάρισμα του ξύλου κοπής!


Οι ειδικοί λένε πως το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν μπορεί να διεισδύσει στην κρύα επιφάνεια του ξύλου κοπής και να το καθαρίσει όπως πρέπει ακόμα και με τη βοήθεια ζεστού νερού.

Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ξύλο κοπής σας χρειάζεστε κάτι πιο δυνατό: χλωρίνη! Οι ειδικοί προτείνουν να βουτάτε το ξύλο κοπής μέσα σε ένα μπολ με χλωρίνη και να το αφήνετε εκεί να απολυμαίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθούν αποτελεσματικά τα βακτήρια και θα αποφύγετε την μεταφορά μικροβίων σε άλλες τροφές που μπορεί να ετοιμάσετε στο μέλλον πάνω στο ξύλο κοπής.

9+1 tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθάρισμα του σπιτιού σας!

Με αυτό το υλικό θα κάνεις τον νεροχύτη σου να λάμπει!

Το έχεις στην κουζίνα σου! Με αυτό το υλικό θα κάνεις τον νεροχύτη σου να λάμπει, μοναδικό tip για το σπιτι!

Θα πρέπει να καθαρίζεται με τον σωστό τρόπο και μάλιστα καθημερινά, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να κάνουν την εμφάνισή τους πολλά και επικίνδυνα βακτήρια.


Ένα υλικό που μπορεί να κάνει την κουζίνα σας και βασικά το νεροχύτη να μοιάζει καινούριος και να λάμψει, βρίσκεται σε κάθε ντουλάπι.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη ποσότητα αλευριού. Αφού καθαρίσετε το νεροχύτη από βρωμιές και υπολείμματα φαγητού, στεγνώστε τον με ένα καθαρό, ιδανικά βαμβακερό, πανί.

Ρίξτε περίπου μισό φλιτζάνι αλεύρι στον νεροχύτη και με ένα πανί αρχίστε να κάνετε κύκλους μέχρι να τον δείτε να λάμπει. Ξεπλύνετε τον νεροχύτη σας και σκουπίστε τον και πάλι με ένα βαμβακερό πανί.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μεγάλη προσοχή! Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει πως πρέπει να καθαρίζεις, πιο τακτικά αυτό το σημείο του σπιτιού σου!

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Youweekly.gr!

Share