5+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σας λύσουν τα χέρια!

Τα καλύτερα μυστικά!

5+1 tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σας λύσουν τα χέρια!

Μάθαμε τα 5+1 καλύτερα tips από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σας λύσουν τα χέρια!

Είναι οι πιο πολύτιμες συμβουλές της και τα καλύτερα μυστικά για εσάς και το σπίτι σας!

Γάλα vs σκόρδο

Αν φάγατε σκόρδο και σε λίγη ώρα έχετε ένα σημαντικό ραντεβού, μην ξεχάσετε να πιείτε ένα ποτήρι γάλα. Η κατανάλωση γάλακτος πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με σκόρδο μειώνει αποτελεσματικά τη μυρωδιά. Τα λιπαρά του γάλακτος εξουδετερώνουν τις θειούχες ενώσεις, γι’ αυτό το πλήρες γάλα είναι πιο αποτελεσματικό από το γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Για τη λούφα σας μόνο!

Θέλετε να απολυμαίνετε τη λούφα με την οποία κάνετε μπάνιο; Μία φορά τον μήνα πρέπει να τη βουτάτε σε ένα μπολ με ένα μείγμα νερού και λευκού ξιδιού.

Αντίο πιτυρίδα

Αν έχετε πιτυρίδα, τότε η ασπιρίνη είναι ιδανική και για εσάς. Σπάστε 2-3 δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε το μείγμα με λίγο σαμπουάν. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 2 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν. Η πιτυρίδα θα εξαφανιστεί σταδιακά

Πόνος στο στομάχι;

Μπορεί το τζίντζερ να φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, όμως κάνει θαύματα και στον στομαχόπονο. Αρκεί μία κουταλιά του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε βραστό νερό. Σουρώστε το και πιείτε το μετά από λίγο.

Λαχανικά... διαρκείας

Βρέθηκε ο τρόπος για να κρατήσετε τα λαχανικά και τα φρούτα σας περισσότερο καιρό στο ψυγείο. Απλά τοποθετήστε ένα στεγνό σφουγγάρι για τα πιάτα στο συρτάρι του ψυγείου. Φροντίστε να ελέγχετε κάθε 2-3 μέρες το σφουγγάρι για υγρασία, να το στύβετε, να το αποστειρώνετε και να το αφήνετε να στεγνώσει καλά προτού το βάλετε ξανά στο ψυγείο.

Λεκές από κεράσι

Αναποδογυρίστε το ύφασμα και βάλτε το σε μια λεκάνη με κρύο νερό ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ. Απλώστε στη συνέχεια υγρό πιάτων στη λερωμένη περιοχή και αφήστε το ρούχο σας μέσα στη λεκάνη για 15-30 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύντε το στο πλυντήριο με χλωρίνη για χρωματιστά. Αν ο λεκές μετά το πλύσιμο στη λεκάνη δεν φύγει, τότε χρησιμοποιήστε οξιζενέ, αφήστε το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Πλύντε στη συνέχεια κανονικά στο πλυντήριο ρούχων. Έτσι θα αφαιρέσετε 17 δύσκολους λεκέδες από το χαλί σας!

Πηγή: TV24

6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι 6 πολύτιμες συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Πρόκειται για απίστευτα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!

Ελεύθερη πτώση πιάτου;

Αν σας έπεσε ένα ολόκληρο πιάτο φαγητό πάνω στο χαλί σας, μην ταραχτείτε. Ρίξτε μεγάλη ποσότητα αφρού ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να δράσει για λίγα λεπτά. Επειτα, με ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί κουζίνας μαζέψτε τον αφρό. Θα συνειδητοποιήσετε πως ο λεκές έχει μείνει πάνω στο χαρτί.

Κουζίνα που αστράφτει!

Αν η επιφάνεια της κουζίνας σας έχει βρομίσει από το μαγείρεμα, βάλτε πάνω στις βρομιές χρωμοπαγίδες (τα λευκά πανάκια) και ψεκάστε από πάνω με καθαριστικό για τζάμια. Αφήστε για 15 λεπτά. Λίγο αργότερα, βγάζοντάς τα, η επιφάνεια της κουζίνας θα είναι πιο καθαρή από ποτέ.

Το νέο σας τηγάνι!

Βράστε σέλερι στο τηγάνι που έχει μαυρίσει και έχει μαζέψει λίπος στον πάτο του για να καθαρίσει. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Εργαλεία σαν καινούρια!

Είναι λογικό τα εργαλεία του σπιτιού με τα χρόνια να σκουριάζουν. Αν βέβαια τα βουτήξετε σε ένα μπολ γεμάτο μπύρα θα δείτε πως μπορούν να ανακτήσουν την αρχική τους όψη.

Προσοχή στις σήτες!

Και οι σήτες θέλουν, φυσικά, το καθάρισμά τους. Μπορείτε να πάρετε το ρολό που μαζεύει τις τρίχες από τα ρούχα και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια της σήτας όσες φορές το επιθυμείτε. Αυτό θα μαζέψει βρομιές, μυγάκια και λοιπά στοιχεία που δεν θέλετε πάνω στις σήτες σας.

Νεροχύτης που λάμπει...

Πόσα σημάδια δεν μένουν καθημερινά μέσα στους νεροχύτες σας; Πολλά. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε μια μεγάλη ποσότητα κέτσαπ μέσα σε αυτόν και να αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. Επειτα, ρίξτε χλιαρό νερό και δείτε τον νεροχύτη σας να αποκτά ξανά τη χαμένη λάμψη του.