Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αυτό είναι το μυστικό για να εξαφανιστούν στο λεπτό τα μυρμήγκια από το σπίτι!

θα σας «λύσει» τα χέρια!

Αυτό είναι το μυστικό για να εξαφανιστούν στο λεπτό τα μυρμήγκια από το σπίτι!
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 20.08.2019 13:12

Αυτό είναι το μυστικό για να εξαφανιστούν στο λεπτό τα μυρμήγκια από το σπίτι!

Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και «πανούργα» μυρμήγκια που, ενδεχομένως να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από αυτά.

Η καλύτερη φυσική λύση για τα μυρμήγκια είναι το βορικό οξύ, ένα συστατικό που, αν κοιτάξετε προσεκτικά τις ετικέτες, θα το εντοπίσετε στα περισσότερα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στον εμπόριο για την αντιμετώπιση των εντόμων στο σπίτι.

Το ήξερες αυτό; Ο λόγος που πρέπει να βάζεις πάντα λίγο βαμβάκι στα σκουπίδια σου!

Βασικά θα χρειαστείτε 1 μικρό φλιτζάνι τροφής για 1 κουταλιά βορικού οξέος. Σκοπός της τροφής είναι να γίνει κάποιου είδους “δόλωμα”, δηλαδή κάτι που θα προσελκύσει τα μυρμήγκια. Μερικά μυρμήγκια προτιμούν το γλυκό δόλωμα, ενώ άλλα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν δόλωμα με λίπη.

Πώς να φτιάξετε το «δόλωμα»

-Ανακατέψτε το βορικό οξύ σε διαφορετικά δοχεία με 2-3 διαφορετικού τύπου τροφές για να δείτε ποιο θα είναι πιο αποτελεσματικό στα μυρμήγκια που έχετε στο δικό σας σπίτι.

-Μπορείτε να διαλύσετε ζάχαρη σε νερό, ή να χρησιμοποιήστε ζελέ ή μέλι, ή να χρησιμοποιήσετε λίγο φυστικοβούτυρο ή απλό βούτυρο.

-Το 1 κουταλάκι βορικού οξέος σε 1 φλυτζάνι τροφής κάνει ένα διάλυμα με 2% βορικό οξύ. Εάν χρησιμοποιείτε νερό και ζάχαρη, προσθέστε περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε 1 φλιτζάνι νερό, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλάκι του βορικού οξέος.

-Αν τα μυρμήγκια δεν έλκονται από τα δολώματα σας όσο θα θέλατε, μειώστε το βορικό οξύ σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι για ένα διάλυμα με 1% βορικό οξύ.

-Δημιουργήστε μικρά μπαλάκια στο χέρι σας και τοποθετήστε τς κοντά σε κάποια “μονοπάτια” που έχετε εντοπίσει ότι ακολουθούν τα μυρμήγκια στο σπίτι σας. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη και νερό, βάλτε μέσα στο διάλυμα κομμάτια από βαμβάκι και κάντε μπαλάκια στο χέρι σας με αυτά.

Αυτή η σπιτική λύση με βορικό οξύ για τα μυρμήγκια δεν είναι μια άμεση λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα αργής δράσης δηλητήριο και κάθε μυρμήγκι το μεταφέρει εν αγνοία του πίσω στην “αποικία” του και το μοιράζεται με μόνο λίγα ακόμα μυρμήγκια. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για το δηλητήριο να φθάσει στις βασίλισσες, οπότε και θα καταστραφεί οριστικά η αποικία.

Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να μπορείτε να παρατηρήσετε μια μείωση του αριθμού των μυρμηγκιών κοντά στο δόλωμα, αλλά μπορεί να χρειαστούν 3-4 εβδομάδες για να εξαλειφθεί πλήρως η αποικία. Αλλάξτε το δόλωμα κάθε λίγες μέρες για να το κρατήσετε φρέσκο.

Πηγή: true.gr

Οι μέλισσες έχουν γίνει ο εφιάλτης σας; Αυτός είναι ο τρόπος για να τις εξοντώσετε!

Προσοχή! Οι μέλισσες έχουν γίνει ο εφιάλτης σας; Αυτός είναι ο τρόπος για να τις εξοντώσετε!

Οι μέλισσες παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, καθώς παράγουν ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά προϊόντα, το μέλι. Παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες, ειδικά γι’ αυτούς που είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα από το κεντρί της.

Αν έχετε πρόβλημα με μέλισσες στον κήπο σας και στα λουλούδια σας, ή αν έχουν δημιουργήσει τη δική τους φωλιά σε κάποια γωνιά του σπιτιού σας, μπορείτε τώρα να απαλλαγείτε από την παρουσία τους με εύκολο και φυσικό τρόπο.

Θα χρειαστείτε:

Ξίδι
Νερό
Δοχείο για ψέκασμα ή βαποριζατέρ

Αναμείξτε ίση ποσότητα νερού και ξιδιού στο ειδικό δοχείο. Μόλις βραδιάσει και οι μέλισσες σταματήσουν να πετούν, ψεκάστε τη φωλιά και τα σημεία που επισκέπτονται περισσότερο, θάμνους, φυτά ή λουλούδια που έχετε τριγύρω, με το σπρέι ξιδιού και νερού. Φροντίστε να έχετε καλύψει τα σημεία του κορμιού σας με στρώσεις ρούχων, όπως μακρυμάνικη μπλούζα, μακρύ παντελόνι και φουλάρι στο λαιμό για να προστατευτείτε από κάποιο πιθανό τσίμπημα στο πρόσωπο ή στο σώμα σας. Το επόμενο πρωί θα δείτε μεγάλη διαφορά, ενώ αν δεν έχουν εξαφανιστεί εντελώς, επαναλάβετε για απόλυτη επιτυχία την ίδια διαδικασία μια φορά ακόμη και το επόμενο βράδυ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Προσοχή! Δεν έχετε κλιματιστικό; Αυτά είναι τα κόλπα της γιαγιάς για να την βγάλετε ανώδυνα!

Μεγάλη προσοχή! Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει πως πρέπει να καθαρίζεις, πιο τακτικά αυτό το σημείο του σπιτιού σου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα deco στο Youweekly.gr

Share