Θες να ανοίξεις το καλοριφέρ στο σπίτι; Αυτά είναι τα tips για να έρθει σχεδόν μηδενικός ο λογαριασμός!

Η κακοκαιρία έρχεται γι αυτό σας ενδιαφέρει όλους!

Θες να ανοίξεις το καλοριφέρ στο σπίτι; Αυτά είναι τα tips για να έρθει σχεδόν μηδενικός ο λογαριασμός!

Αυτά είναι τα tips για να έρθει σχεδόν μηδενικός ο λογαριασμός! Αν θες να ανοίξεις το καλοριφέρ στο σπίτι δώσε βάση γιατί σε ενδιαφέρει!

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του σπιτιού για θέρμανση και να κάνετε μόνωση χωρίς έξοδα

Μερικές εύκολες λύσεις είναι να τοποθετήστε κάτω από τις εξώπορτες ειδικά μακρόστενα χαλάκια ή αυτοκόλλητες μονωτικές ταινίες, έτσι ώστε να μην μπαίνει μέσα ο κρύος αέρας. Όταν έχει πολύ κρύο είναι προτιμότερο να κλείνετε κουρτίνες και παντζούρια. Οι μεγαλύτερες απώλειες σε θερμότητα γίνονται από τα τζάμια και με αυτό τον τρόπο θα καταναλώνετε περίπου 20% λιγότερο πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Έτσι θα κάνεις εξαέρωση στο καλοριφέρ σου με 3 απλά και εύκολα βήματα (video)

Πιο αναλυτικά:

1. Ασπίδες από αλουμίνιο


Επειδή τα καλοριφέρ εκπέμπουν θερμότητα πάνω και πίσω του, σημαντικό μέρος της θερμότητας χάνεται για να ζεστάνει τον… τοίχο. Μία εύκολη λύση είναι οι ασπίδες από αλουμίνιο, οι οποίες υπάρχουν στο εμπόριο και τοποθετούνται πίσω από το σώμα χωρίς να φαίνονται.

2. Εξαέρωση

Η σωστή συντήρηση βοηθάει πάντα στην καλύτερη απόδοση των σωμάτων. Επίσης ποτέ δεν πρέπει να βάζετε πράγματα πάνω τους γιατί δεν κυκλοφορεί καλά ο αέρας. Σύμφωνα με έρευνες σε όσα σπίτια οι ένοικοι στέγνωναν τα ρούχα τους πάνω ή δίπλα σε διαφόρων τύπων θερμαντικά σώματα τα επίπεδα υγρασίας υπερέβαιναν το ανώτατο όριο για την ανάπτυξη μολυσματικών παραγόντων που ευνοούν την εκδήλωση άσθματος.

3. Σταθερός θερμοστάτης

Μην κλείνετε ποτέ το καλοριφέρ καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ακριβό να ανοίγετε και να κλείνετε το θερμοστάτη. Ελέγξτε την ακρίβεια του θερμοστάτη σας με θερμόμετρο δωματίου και προσαρμόστε τις θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία δωματίου είναι 17-18 οC και αν νιώθουμε κρύο μπορεί να ανέλθει στους 20 οC την ημέρα, και τη νύκτα πριν κοιμηθούμε να μειώνουμε τον θερμοστάτη στους 16-17 οC.

4. Κλείστε τις χαραμάδες


Ελέγξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να δείτε ότι δεν έχουν χαραμάδες που διευκολύνουν την εισβολή του κρύου. Μία κολλητική ταινία στα παράθυρα ή aerostop ή ακόμα και μικρά χαλάκια στις πόρτες θα σας εξοικονομήσει 20% κατανάλωση καυσίμου.

5. Υγρασία

Είναι πολύ σημαντικό να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αφυγραντήρα με ανταλλακτικά σακουλάκια ή ενεργοποιείτε για 30 λεπτά την ημέρα την λειτουργία αφύγρανσης του κλιματιστικού σας. Η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη.

6. Ζεστά δάπεδα

Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι ιδανικά για μόνωση, ιδιαίτερα σε ψηλούς ορόφους και σε ισόγειες κατοικίες η θέρμανση “δραπετεύει” πιο εύκολα.

7. Παντζούρια

Κλείνετε τα παντζούρια όταν έχει πολύ κρύο και το βράδυ και να τα ανοίγετε την ημέρα, ενώ οι σκούρες και βαριές κουρτίνες τον χειμώνα κρατούν τον κρύο αέρα έξω.

8. Αερισμός του σπιτιού

Ο αερισμός του σπιτιού είναι απαραίτητος, αλλά καλύτερα να γίνεται σύντομα και όχι πολλές φορές, με όλα τα τα παράθυρα για λίγα λεπτά για να δημιουργήσουμε ρεύμα αέρα.

Τέλος το καλοριφέρ! Τρόποι για να ζεστάνεις οικονομικά το σπίτι σου!

Ο χειμώνας χρειάζεται ζέστη στο σπίτι και τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να προετοιμαστούμε κάνοντας μερικές έξυπνες κινήσεις για να κρατήσουμε τη ζέστη στο σπίτι μας! Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να νιώθουμε όμορφα και ζεστά μέσα στο σπίτι μας με απλούς οικονομικούς τρόπους.

1. Μόνωση. Ακόμη κι αν είστε από τους τυχερούς που έχουν θέρμανση με καλοριφέρ στο σπίτι τους, αν δεν έχετε μονώσει καλά τοίχους, ταράτσες και σημεία από τα οποία μπαίνει κρύο, δεν μπορείτε να κρατήσετε τη ζέστη. Ένας εύκολος τρόπος είναι να περάσετε με ακρυλική μπογιά (100%) τις επιφάνειες όπως εξωτερικούς τοίχους και ταράτσες. Φυσικά δεν είναι μια επαγγελματική λύση απλώς είναι φθηνή και με ένα ρολό μπορείτε μόνη σας να λύσετε το πρόβλημα.

2. Κλείστε τρύπες. Πάρτε στόκο και σιλικόνη και κλείστε τις τρύπες από τις οποίες μπορεί να μπαίνει κρύο.

3. Βάλτε αεροστοπ σε πόρτες και παράθυρα. Εύκολο και οικονομικό. Γι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε κάποια παράθυρα που δεν θα τα ανοίγετε καθόλου τον χειμώνα, ώστε να βάλετε κι εξωτερικά αεροστόπ, ώστε να μην μπαίνει καθόλου κρύο μέσα στο σπίτι και να κρατάτε τη ζέστη όσο περισσότερο γίνεται.

4. Βάλτε διαφανές αυτοκόλλητο στα τζάμια. Ναι, το αυτοκόλλητο που βάζουμε στα βιβλία των παιδιών. Υπάρχουν δυο ποιότητες, μία φθηνή και μια ακριβή που είναι σαν φίλτρο. Η δεύτερη δεν φαίνεται στο τζάμι. Αν δεν θέλετε να "χαλάσετε" την όψη στα τζάμια του σαλονιού, περάστε με διαφανές αυτοκόλλητο τα τζάμια στα υπνοδωμάτια. Κρατάνε τη ζέστη μέσα στο σπίτι για πολύ.

5. Ανοίγετε κουρτίνες και παράθυρα όταν έχει καλό καιρό. Έτσι αφήνετε τον ήλιο να μπει μέσα και να ζεστάνει το σπίτι.

Τυλιχτείτε με κουβερτούλες, ανάψτε το τζάκι και φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα για να δημιουργήσετε μια όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα και τελικά να το απολαύσετε!

6. Αν δεν έχετε θέρμανση, επενδύστε σ΄ένα μεγάλο καλό κλιματιστικό τουλάχιστον για το σαλόνι. Μπορεί το κλιματιστικό να ζεσταίνει το χώρο τέλεια, αλλά να μη μένει η ζέστη όταν το κλείνετε, όμως για το σαλόνι είναι η πιο οικονομική λύση, καθώς οι σόμπες λαδιού καίνε πολύ. Πάρτε κλιματιστικό με περισσότερα btu απ΄ότι σας λένε οι πωλητές στο κατάστημα για τα τετραγωνικά σας για να έχετε σίγουρο αποτέλεσμα.

7. Βάλτε χαλιά. Παντού. Στα υπνοδωμάτια, στην κουζίνα, στους διαδρόμους και δυο χαλάκια στο μπάνιο.

8. Αν επίσης δεν έχετε θέρμανση στο μπάνιο επιλέξτε ένα αερόθερμο που δεν παθαίνει τίποτα με τους υδρατμούς, ειδικό για μπάνιο, το οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο όταν είστε στον συγκεκριμένο χώρο.

9. Μια λύση επίσης που κρατάει τη ζέστη στο σπίτι τον χειμώνα είναι κουρτίνες μπάνιου, πίσω από την κανονική σας κουρτίνα. Προφανώς είναι αντιαισθητικό για το σαλόνι αλλά για τα δωμάτια όπου οι καλεσμένοι δεν μπαίνουν κι επίσης δεν φαίνονται, είναι μια λύση.

10. Αν έχετε σόμπες λαδιού. Ρυθμίστε τις σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε για περισσότερες ώρες να έχετε σταθερή ζέστη χωρίς να πληρώνετε πολλά στα ΔΕΗ. Οι σόμπες λαδιού έχουν θερμοστάτη, οπότε σβήνουν τη στιγμή που "πιάνουν" τη θερμοκρασία που έχετε ζητήσει.