Στα ΙΚΕΑ η πιο αναπαυτική καρέκλα γραφείου

Τώρα που μένουμε σπίτι αξίζει να επενδύσεις

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Στα ΙΚΕΑ η πιο αναπαυτική καρέκλα γραφείου

Έχεις αποφασίσει κι εσύ να ακούσεις την διαταγή του Υπουργείου Υγείας και να μείνεις στο σπίτι; Αν εργάζεσαι από εκεί, λοιπόν, σου βρήκαμε ίσως την πιο αναπαυτική καρέκλα γραφείου. Μπορείς να την παραγγείλεις από την επίσημη ιστοσελίδα των καταστημάτων IKEA και να στην φέρουν απευθείας στο σπίτι.

Είναι μαύρη για να ταιριάζει με όλα και πληρεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε το κορμί σου να μην επιβαρυνθεί καθόλου και σε κανένα σημείο. Ρίξε μια ματιά παρακάτω.

HATTEFJALL

893.052.05

ΙΚΕΑ καρέκλες γραφείου

Κοστίζει 279,00€ και μπορείς να την αγοράσεις απευθείας από εδώ!

Κι αν θες να την κάνεις ακόμα πιο αναπαυτική μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτά τα μαξιλάρια καρέκλας που έχουν βρει, επίσης, από τα καταστήματα ΙΚΕΑ! Δες τα εδώ

Πώς να επιλέξεις τη σωστή καρέκλα γραφείου

Ρύθμιση ύψους καθίσματος

Η καρέκλα που θα διαλέξεις θα πρέπει να έχει δυνατότητα ρύθμισης ύψους καθίσματος και μάλιστα με εύκολο τρόπο. Αυτό θα επιτρέψει στο παιδί να έχει τα πόδια του επίπεδα στο πάτωμα, με τους μηρούς οριζόντια και τα χέρια στο ύψος του γραφείου.

Διαστάσεις καθίσματος & πλάτης

Το πλάτος και το βάθος του καθίσματος, πρέπει να είναι αρκετό ώστε να υποστηρίζει κάθε χρήστη με την ίδια άνεση. Συνήθως οι στάνταρ διαστάσεις καλύπτουν την εργονομία του καθίσματος και είναι από 45 έως 55 εκατοστά. Το βάθος, πρέπει να είναι αρκετό ώστε ο χρήστης να μπορεί να καθίσει κοντά στην πλάτη του καθίσματος και να αφήνει περίπου 5 έως 10 εκατοστά μεταξύ των γονάτων και του καθίσματος της καρέκλας. Το ίδιο ισχύει και για την πλάτη του καθίσματος η οποία θα πρέπει να έχει επαρκές μέγεθος και σχήμα ώστε να υποστηρίζει την πλάτη.

Οσφυϊκή υποστήριξη

Η κακή υποστήριξη της περιοχής της λεκάνης είναι ο λόγος που τείνει το παιδί να καμπουριάζει στην καρέκλα την ώρα που διαβάζει. Μια εργονομική καρέκλα, πρέπει να έχει χειροκίνητη ρύθμιση της μέσης, τόσο σε ύψος όσο σε βάθος, ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να προσαρμόσει την καρέκλα στην καμπύλη που έχει το κάτω μέρος της πλάτης.

Βραχίονες & προσκέφαλο

Οι βραχίονες της καρέκλας γραφείου πρέπει να είναι σε κατάλληλο ύψος ώστε τα χέρια του παιδιού να ξεκουράζονται και οι ώμοι να χαλαρώνουν. Γι’ αυτό προτίμησε καρέκλα με ρυθμιζόμενους βραχίονες ώστε το κάθε παιδί να τους προσαρμόζει στις ανάγκες του. Το προσκέφαλο και ιδιαίτερα όταν είναι ρυθμιζόμενο επιτρέπει την καλύτερη στήριξη του αυχένα για ακόμα καλύτερη στάση του σώματος.

Υλικό κατασκευής

Η ποιότητα μιας εργονομικής καρέκλας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και από τα υλικά κατασκευής της. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο υλικό κατασκευής του σκελετού της καρέκλας, του καθίσματος καθώς και των μηχανισμών. Επίσης στο υλικό και των αριθμό ακτινών της βάσης. Προτίμησε υλικά όπως ενισχυμένο ξύλο και κόντρα πλακέ, μέταλλο, υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο, χυτό αλουμίνιο ενώ οι βαφές θα πρέπει να είναι ηλεκτροστατικές. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι το ύφασμα από το οποίο είναι φτιαγμένη η καρέκλα γραφείου, να αναπνέει και να επιτρέπει στο σώμα να νιώθει άνετα. Επίσης, το κάθισμα και η πλάτη πρέπει να έχουν πλούσια αφρώδη υλικά, ώστε να υπάρχει άνεση ακόμα και μετά από πολύωρη καθιστική εργασία.

TAGS