Ρίξτε μαγειρική σόδα στα φυτά - Το μυστικό των γιαγιάδων για να μην μαραθούν

6 ακόμα τρικς για να τα κρατήσετε ζωντανά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρίξτε μαγειρική σόδα στα φυτά - Το μυστικό των γιαγιάδων για να μην μαραθούν

Είναι πολύ ωραίο πράγμα να έχουμε το σπίτι μας γεμάτο φυτά, ειδικά τώρα που σιγά σιγά μπαίνει η Άνοιξη. Τα λουλούδια χαρίζουν ζωή και χρώμα σε έναν χώρο και μπορούν να διατηρηθούν πιο πολύ καιρό ακολουθώντας ένα από τα παρακάτω 6 tips. Το νούμερα 1 μυστικό που χρησιμοποιήσουν οι γιαγιάδες μας ήταν η μαγειρική σόδα.

Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με κάποιες ακόμα χρήσεις μέσα στο σπίτι. Μια από αυτές είναι και στα φυτά σας.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό - μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε αποσμητικό για τις μασχάλες σας με αυτή, δείτε εδώ. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ό,τι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα!

Μαγειρική σόδα και φυτά

Βάλτε 1/4 της κούπας σόδα μέσα σε ένα βάζο με νερό και λουλούδια. Η σόδα θα βοηθήσει τα λουλούδια να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Αν θέλετε να παραμείνει το νερό καθαρό χρησιμοποιήστε Sprite ή 7-Up.

6 ακόμα κόλπα για να μην μαραθούν τα φυτά σας

  • Βότκα: Για να διατηρηθούν τα λουλούδια φρέσκα για περισσότερο καιρό, αρκεί να σκοτώσετε με κάποιο τρόπο τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στο βάζο και τα οδηγούν στον 'θάνατο'. Φτιάξτε ένα αντιβακτηριδιακό με λίγες σταγόνες βότκας και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό μέρα παρά μέρα ανανεώνοντας και το μείγμα βότκας-ζάχαρης.
  • Λακ μαλλιών: Η λακ είναι μία καλή επιλογή για να δείτε τα λουλούδια σας να κρατάνε περισσότερο καιρό. Ψεκάστε μία καλή δόση λακ πάνω στα πέταλα και στα φύλλα των λουλουδιών σας και δείτε τα να παραμένουν φρέσκα για περισσότερες μέρες.
  • Μηλόξυδο: Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ρίξτε το μείγμα μέσα στο νερό που εχετε βάλει τα λουλούδια σας. Αλλάξτε το νερό κάθε 2-3 μέρες ξαναβάζοντας μέσα μηλόξυδο και ζάχαρη.
  • Ασπιρίνη: Σπάστε μία ασπιρίνη και ρίξτε τα τρίμματα μέσα στο βάζο με το νερό που περιέχει τα λουλούδια σας. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 μέρες.
  • Νομίσματα: Ο χαλκός βοηθάει τα λουλούδια να διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα. Ρίξτε ένα χάλκινο νόμισμα μέσα στο βάζο μαζί με έναν κύβο ζάχαρης. Ο χαλκός θα αποτρέψει τη δημιουργία βακτηρίων.
  • Ζάχαρη: Φτιάξτε ένα μείγμα που να αποτελείται από 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Όταν γεμίσετε το βάζο φροντίστε να έχει νερό μέχρι 7-10 εκατοστά από τον πάτο του. Η ζάχαρη τρέφει τα φυτά, ενώ το ξύδι αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Θα εκπλαγείτε από το πόσο φρέσκα θα φαίνονται τα λουλούδια σας για πολύ καιρό.