Σας λέρωσε το χαλί με ακαθαρσίες το κατοικίδιό σας; Βάλτε μαγειρική σόδα!

Θα σας σώσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σας λέρωσε το χαλί με ακαθαρσίες το κατοικίδιό σας; Βάλτε μαγειρική σόδα!

Σας λέρωσε το χαλί με ακαθαρσίες το κατοικίδιό σας; Βάλτε μαγειρική σόδα. Ένα tip που θα σας σώσει και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις βρομιές πάρα πολύ γρήγορα και δεν θα μείνει κιόλας ούτε ένα σημάδι μέσα στο σπίτι.

Τα ούρα και η οσμή αυτών βγαίνουν δύσκολα θα πρέπει να προσπαθήσετε άμεσα να τα αφαιρέσετε.

Αν τα ούρα είναι πρόσφατα απορροφήστε με αρκετές στρώσης χαρτιού κουζίνας όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα μέχρι που το χαρτί να βγει στεγνό.

Σε έναν ψεκαστήρα βάλτε χλιαρό νερό και ξύδι λευκό (ένα μέρος ξύδι και δυο μέρη νερό).

Ανακατέψατε και ψεκάστε στο σημείο που έχουν πέσει τα ούρα ώστε να πάει το μείγμα μέχρι την ρίζα του πέλματος του χαλιού (ελαφρύ μούλιασμα). Περιμένουμε πέντε λεπτά μετά ταμπονάρουμε το μείγμα του νερού/ξιδιού με χαρτί κουζίνας η πετσέτα.

Μετά από τα παραπάνω ρίχνουμε σε όλο το σημείο που έχουν πέσει τα ούρα μαγειρική σόδα μια στρώση που να καλύπτει τον λεκέ.

Ξεπλένουμε τον ψεκαστήρα από το νερό και το ξύδι και βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι του τσαγιού οξουζουνέ και μισό κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων άχρωμο.

Προσοχή πριν ψεκάσετε το μίγμα δοκιμάστε σε μια άκρη αν το χαλί ξεβάφει με το οξουζουνέ .

Ψεκάζουμε με το μίγμα πάνω στην σόδα φαγητού σιγά- σιγά μέχρι να βραχεί η περιοχή που έχουν τα ούρα .στην συνέχεια βάζουμε γάντια πλαστικά και με τα δάχτυλα η μια βούρτσα προσπαθούμε να πάει η σόδα σε όλα τα σημεία του πέλματος.

Μόλις στεγνώσει η περιοχή με ηλεκτρική σκούπα απορροφάμε καλά την σόδα . Τέλος ξεβγαζόμουν με καθαρό νερό με πετσέτα η vitex.

Μήπως έχεις και ποντίκια; Σου έχουμε και πάλι την λύση. Με μαγειρική σόδα θα τα εξαφανίσεις μια και καλή.

Εκτός από τις ακαθαρσίες στο χαλί δείτε και πως η μαγειρική σόδα θα σας ανακουφίσει από το τσίμπημα κουνουπιού

Με την είσοδο της Άνοιξης και τις πρώτες ζέστες που έχουν πιάσει τα κουνούπια έκαναν την εμφάνιση τους και ήδη σίγουρα θα... ταλαιπωρούν πολλούς. Ωστόσο, σας έχουμε την λύση αν σας έχει τσιμπήσει κάποιο. Μπορείτε με το παρακάτω μείγμα να εξαφανίσετε την φαγούρα με την χρήση της μαγειρικής σόδας.

Ένα από τα πιο κοινά τσιμπήματα του καλοκαιριού βρίσκει τον μάστορά του και μάλιστα στην κουζίνα σας, αφού μαγειρική σόδα έχουμε σχεδόν όλοι στα σπίτια μας. Ωστόσο, αν δεν έχετε πρέπει σίγουρα να αγοράσετε. Είναι πολύ οικονομική και έχει άπειρες χρήσεις.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του σπιτιού, σε διάφορα μυστικά ομορφιάς, στο φαγητό, όπως και στο σώμα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε τα σπυράκια από τσίμπημα κουνουπιού...

Πάρτε ένα ποτήρι νερό και διαλύστε σε αυτό 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Βουτήξτε μέσα στο νερό μια καθαρή πετσέτα και βάλτε τη στο τσίμπημα. Κρατήστε την εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλύντε το σημείο με ζεστό νερό. Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι μια ήπια αλκαλική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ισορροπίας του pH του δέρματός σας.

τρόποι για να μη σε τσιμπήσουν τα κουνούπια