Προσοχή! Αυτά τα σημεία του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε με μαγειρική σόδα

Μπορεί να τα καταστρέψετε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Προσοχή! Αυτά τα σημεία του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε με μαγειρική σόδα

Πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, αφού η μαγειρική σόδα δεν είναι για όλα τα σημεία του σπιτιού σας. Υπάρχουν μέρη, αλλά και πράγματα που δεν πρέπει να τα καθαρίσετε ποτέ με το συγκεκριμένο προϊόν

Εμείς σας βρήκαμε μερικά από τα σημεία λοιπόν και τα πράγματα στα οποία δεν πρέπει ποτέ να την χρησιμοποιήσετε γιατί μπορεί να τα καταστρέψετε.

μαγειρική σόδα καθαρισμός σπιτιού

Αυτά είναι τα σημεία στο σπίτι που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα

  • Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.
  • Ασημικά-αντίκες Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.
  • Μαρμάρινες επιφάνειες Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.
  • Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Το σημείο όμως που θα πάθεις πλάκα αν καθαρίσεις με μαγειρική σόδα είναι το τζάκι σου

Η Άνοιξη πλέον έχει μπει για τα καλά και σύμφωνα με τον καιρό και πλέον τα τζάκια μας θα ανάψουν πάλι μετά το καλοκαίρι. Για αυτό ήρθε ο καιρός να τα καθαρίσουμε καλά να τα βάψουμε και να τα διακοσμήσουμε μέχρι να χρειαστούν πάλι. Για το λόγο αυτό σου βρήκα πως να καθαρίσεις το δικό σου τζάκι στο σπίτι χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και 4 απλά βήματα μόνο.

Να σημειώσουμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μαγειρική σόδα και σαν αντισηπτικό. Δες πως θα καθαρίσεις τα χέρια σου με ένα τόσο απλό υλικό που έχεις μέσα στην κουζίνα σου.

μαγειρική σόδα καθαρισμός τζακιού

  • Αρχικά, σκούπισε την περίσσεια στάχτη της εστίας.
  • Στη συνέχεια, φτιάξε ένα μείγμα από 2 λίτρα νερό, μισό φλυτζάνι χλωρίνη και 6 κουταλιές μαγειρική σόδα.
  • Με μία συρμάτινη βούρτσα ξεκίνα να τρίβεις το καθαριστικό που έφτιαξες στο εσωτερικό του τζακιού.
  • Μόλις περάσεις όλη την εστία, με ένα βρεγμένο πανί πάρε όλα τα υπολείμματα που έχεις δημιουργήσει.
  • Άφησε το να στεγνώσει και το τζάκι σου θα είναι σαν καινούργιο.