Διατηρείστε καθαρούς και φωτεινούς τους τοίχους του σπιτιού σας με μαγειρική σόδα

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν και πάλι την φρεσκάδα τους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Διατηρείστε καθαρούς και φωτεινούς τους τοίχους του σπιτιού σας με μαγειρική σόδα

Έχουν "χάσει" το χρώμα τους οι τοίχοι στο σπίτι σας; Μπορείτε να τους κάνετε και πάλι καθαρούς και φωτεινούς με την χρήση της μαγειρικής σόδας. Με το αποτέλεσμα δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, αφού θα γίνουν σαν καινούριοι.

Για τους περισσότερους τοίχους το χλιαρό νερό με σαπούνι θα κάνει καλή δουλειά. Αν πάλι οι τοίχοι σας χρειάζονται ένα πιο «δυνατό» διάλυμα, βάλτε σε έναν κουβά με χλιαρό νερό μια κούπα λευκό ξύδι.

Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσετε τους τοίχους στο σπίτι σας με μαγειρική σόδα

Για να βγάλετε επίμονους λεκέδες από τους τοίχους, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι απλά λίγη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μισή κούπα σόδα σε ένα κουβά με χλιαρό νερό. Βάλτε λίγο από το διάλυμα σε μια μαλακή πετσέτα, τρίψτε ελαφρά το σημείο και μετά καθαρίστε το με καθαρό νερό. Περάστε με μια καθαρή στεγνή πετσέτα και έτοιμο.

μαγειρική σόδα σπίτι καθαρισμός τοίχων

Πώς θα καθαρίσετε τις ταπετσαρίες;

Για να καθαρίσετε τους τοίχους που έχετε ταπετσαρία, θα χρειαστείτε ή χλιαρό νερό με σαπούνι ή χλιαρό νερό που θα έχετε προσθέσει μέσα λίγη αμμωνία. Πριν αρχίσετε το καθάρισμα, μην ξεχάσετε να την ξεσκονίσετε πρώτα.

Για εσάς ωστόσο που θέλετε να καθαρίσετε τα χαλιά σας από τους επίμονους λεκέδες θα τους "εξαφανίσετε" με μαγειρική σόδα. Δείτε εδώ πως.

Εκτός από τους τοίχους σας, με μαγειρική σόδα μπορείτε να καθαρίσετε και το πάτωμα στο σπίτι σας

Θέλετε έναν πιο αποτελεσματικό και φυσικό τρόπο για να καθαρίσετε το πάτωμα του σπιτιού σας; Εάν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα, το αποτέλεσμα θα σας σοκάρει. Βάλτε την στον κουβά και ξεκινήστε το σφουγγάρισμα.

Οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας είναι δεκάδες. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού σας, στο φαγητό, σε μυστικά ομορφιάς, αλλά και σε θέματα υγείας. Είναι αποτελεσματική και αρκετός κόσμος την έχει βάλει στην καθημερινότητα του.

Αν ωστόσο τη θέλετε για να καθαρίσετε τα πλακάκια σας, δεν έχετε να κάνετε πολλές κινήσεις και ούτε θα κουραστείτε. Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια. Ωστόσο, δοκιμάστε μαγειρική σόδα και για να κρατήσετε λευκά τα ρούχα σας. Δείτε το απίστευτο μυστικό για να τα καταφέρετε.

μαγειρική σόδα σφουγγάρισμα σπίτι