Εξαφανίστε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας με μαγειρική σόδα - Η πιο έξυπνη λύση

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να... μοσχοβολάει όλη την ημέρα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξαφανίστε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας με μαγειρική σόδα - Η πιο έξυπνη λύση

Είναι πολύ λογικό το τρίχωμα του σκύλου σας να έχει μια έντονη και άσχημη μυρωδιά που πολλούς μπορεί να τους ενοχλεί, καθώς εσείς πιθανόν να την έχετε συνηθίσει. Αν ωστόσο, θέλετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο να μοσχοβολάει καθημερινά σας έχουμε την έξυπνη λύση. Εξαφανίστε την με την χρήση μαγειρικής σόδας.

Πριν ωστόσο χρησιμοποιήσουμε την μαγειρική σόδα, κάνουμε το σκύλο καλό μπάνιο

  • Γεμίστε έναν ψεκαστήρα με χλιαρό νερό και τοποθετήστε το σκυλάκι σας μέσα στην μπανιέρα. Ξεκινήστε να ψεκάζετε το σώμα του, δίνοντας προσοχή στο κεφάλι του -δεν πρέπει να εισχωρήσει νερό στα μάτια, τα ρουθούνια και τα αυτιά του.
  • Αφού το τρίχωμά του έχει βραχεί, απλώστε το ειδικό σαμπουάν. Ξεκινήστε προσεκτικά από το κεφάλι και προχωρήστε προς την ουρά και τα πόδια του, με κυκλικές κινήσεις.
  • Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις σαπουνάδες πολύ καλά, ξεκινώντας από το κεφάλι, καλύπτοντας με το χέρι σας τα μάτια του. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία του λουσίματος, ώστε να απομακρυνθεί κάθε βρομιά.
  • Ακόμα και αν ο σκύλος έχει τιναχτεί κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ολοκληρώστε τη διαδικασία σκουπίζοντάς τον με μία πετσέτα, χωρίς να τρίβετε με δύναμη το τρίχωμά του. Στο τέλος, βουρτσίστε τον για να απομακρυνθούν οι περιττές τρίχες.

Ωστόσο, βάλτε μαγειρική σόδα και στο παιχνίδι του σκύλου σας και θα "σωθείτε"! Δείτε εδώ... τι θαύματα κάνει.

Μυρωδιά σκύλου μαγειρική σόδα

Έτσι θα εξαφανίσετε την άσχημη μυρωδιά του με μαγειρική σόδα

  • Υγρά μαντηλάκια: Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά μαντηλάκια για σκυλιά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τον σκύλο σας, μέχρι να έρθει η μέρα του επόμενου μπάνιου. Περάστε το μαντηλάκι από τα πόδια, τις πατούσες, το πρόσωπο, την περιοχή κάτω από τα πόδια και το εξωτερικό των αυτιών, χαρίζοντάς του όμορφη μυρωδιά.
  • Μαγειρική σόδα: Μπορείτε να απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά του σκύλου σας αν, μετά το μπάνιο, ρίξετε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω του και μετά τον βουρτσίσετε καλά. Προσέξτε όμως, η σόδα να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια ή τα ρουθούνια του.
  • Δυόσμος στο νερό: Αν μυρίζει δυσάρεστα η αναπνοή του, μπορείτε -εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών του με ειδικό προϊόν- να χρησιμοποιήσετε λίγο δυόσμο. Αφού βράσετε ένα ματσάκι και κρυώσει το ρόφημα, ρίξτε μερικές σταγόνες στο νερό που πίνει -το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Πηγή: lifesharing.gr

Εξαφάνισε τα τσιμπούρια από το σώμα σου ή του σκύλου σου με μαγειρική σόδα

Έχει κολλήσει τσιμπούρια ο σκύλος σου, δεν το είχες καταλάβει και τώρα βρήκες και εσύ στο σώμα σου ένα; Εξαφάνισε τα με την χρήση της μαγειρικής σόδα, αν φοβάσαι τα χημικά ή δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις κάποιο προϊόν.

Ωστόσο, αυτή η φυσική θεραπεία πιθανόν να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τα τσιμπούρια που έχουν ήδη κολλήσει στο σώμα. Δεν έχει αποδειχθεί η δράση της ενάντια σε αυτά.

Υλικά

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 115 ml μηλόξυδο
  • 115 ml ζεστό νερό

Η εκτέλεση του μείγματος

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάζετε τη γούνα του κατοικιδίου σας ή το δέρμα σας, φροντίζοντας να μην πάει στα μάτια.

Ποντίκια στο σπίτι μαγειρική σόδα

Ωστόσο, με αυτό το κολπάκι, πρόκειται να σωθείς και από τα ποντίκια. Συγκεκριμένα, μπορείς να τα εξαφανίσεις μια και καλή με έναν πολύ οικονομικό τρόπο. Να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα.