Κάντε σαν καινούρια τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι σας με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι

Κάντε το μπαλκόνι σας, τον επίγειο παράδεισο σας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κάντε σαν καινούρια τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι σας με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι

Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και το καλοκαίρι ειδικά στην Αθήνα, συνηθίζουμε να το περνάμε στα μπαλκόνια μας, ήρθε η ώρα να τα φρεσκάρουμε και να ξεκινήσουμε από τα κάγκελα. Αν έχουν πιάσει σκουριά λόγω της βροχής του χειμώνα, μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι.

Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε το χρώμα τους και θα είναι λες και τα έχετε βάψει από την αρχή. Ο τρόπος είναι εύκολος και τα υλικά που θα χρειαστείτε πάρα πολύ οικονομικά.

μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για σκουριασμένα κάγκελα

Αυτοί είναι οι τρόποι με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι

Λεμόνι με αλάτι: Στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα μπολ και ρίξτε παράλληλα και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στη σκουριά και αφαιρέστε την με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

Σόδα: Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και νερού. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε να περάσουν τρία λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ την με ένα στεγνό πανί. Σε περίπτωση που η σκουριά είναιέντονη, χρησιμοποιήστε για αποτελεσματικότερο καθάρισμα μια μεταλλική βούρτσα.

Αν τελειώσατε με τα κάγκελα στα μπαλκόνι σας με μαγειρική σόδα μπορείτε να ξαναζωντανέψετε τα φυτά σας

Ταλαιπωρήστε με τις ασθένειες και τα έντομα που πιάνουν τα φυτά σας και τα καταστρέφουν; Σας έχουμε το πιο έξυπνο μυστικό για να τα εξαφανίσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.

Για ένα σκεύασμα που είναι φτηνό, εύκολο και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό, κοιτάξτε στα ντουλάπια σας.. Αυτή η συνταγή του Δρ. Τόμας Α. Ζίττερ, καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα της φυτολογικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, είναι ένα ελαφρύ λάδι που λειτουργεί ως αυτοκόλλητο για να βοηθήσει τη διατήρηση της σόδας στα φυτά.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή όταν πρέπει να ψεκάσετε μόνο περιστασιακά γιατί μερικά φυτά μπορεί να τραυματιστούν λόγω επαναλαμβανόμενων εφαρμογών λαδιού.

Συστατικά για το μείγμα με μαγειρική σόδα που θα εξαφανίσει τα έντομα και τις ασθένειες από τα φυτά

  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλιά σούπας λαδιού για γεωργική χρήση
  • 4 λίτρα νερό

Μαγειρική σόδα φυτά εξαφάνιση ασθενειών και εντόμων

Οδηγίες

  • Αναμίξετε τη σόδα μαγειρικής, το λάδι και το νερό στον ψεκαστήρα.
  • Ψεκάστε το κάθε φυτό εντελώς, συμπεριλαμβανομένων των δύσβατων σημείων όπως οι κάτω πλευρές των φύλλων. Οι μύκητες αναπτύσσονται πολύ καλά στην κάτω πλευρά ενός φύλλου. Αν ψεκάσετε μόνο την κορυφή, θα μειώσετε τον πληθυσμό κατά το ήμισυ - εάν είστε τυχεροί - και θα έχετε ένα νέο σύνολο σπόρων".

Ωστόσο, οι γιαγιάδες στα χωριά παλιότερα είχαν βρει διάφορες μυστικές συνταγές για να μην σπαταλούν λεφτά σε σκευάσματα! Ένα από αυτά ήταν και το να ραντίζουν το γκαζόν τους ή γενικά τον κήπο τους με μαγειρική σόδα.