Κόψτε ένα πορτοκάλι στη μέση, προσθέστε κανέλα και θα μυρίζει όλη την ημέρα το σπίτι σας

Κάντε το σπίτι σας να μοσχοβολάει με τον πιο φυσικό τρόπο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κόψτε ένα πορτοκάλι στη μέση, προσθέστε κανέλα και θα μυρίζει όλη την ημέρα το σπίτι σας

Θέλεις να μυρίζει το σπίτι σου όλη την ημέρα; Το μυστικό αυτό με το πορτοκάλι θα σας «σώσει». Κόψτε το στη μέση, προσθέστε κανέλα και θα μοσχοβολάνε όλοι οι χώροι.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όλη την ημέρα με πορτοκάλι και κανέλα

  • Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας στο κέντρο την άσπρη ψίχα, η οποία θα γίνει το φυτιλάκι που θα ανάψετε για να μυρίσει.
  • Γεμίστε την φλούδα με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του φυτιλιού και βάλτε μέσα σκόνη κανέλας.
  • Ανάψτε το φυτίλι και σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως από τη φλόγα θα αναδύονται σε όλο το σπίτι οι μυρωδιές του πορτοκαλιού και της κανέλας.
    Πορτοκάλι κανέλα αρωματικό κερί

Έχουμε ακόμη ένα μυστικό για την κανέλα. Πιείτε την κάθε ημέρα πριν πέσετε για ύπνο μαζί με λεμόνι και θα «σωθεί» το σώμα σας.

Μεγάλη προσοχή! Αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις!

Δώσε μεγάλη προσοχή καθώς αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις, ώστε να μην πέσεις στην "παγίδα"!

Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως υπάρχουν δύο ειδών κανέλες!

Η Κεϋλάνη και η Κασσία. Και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε αυτό; Γιατί η Κασσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό σας.

Το μεγάλο πρόβλημα με την κανέλα Κασσία είναι ότι έχει σημαντική περιεκτικότητα σε κουμαρίνη, μια αντιπηκτική ουσία που όμως είναι τοξική για το συκώτι σε μεγάλες ποσότητες και προκαλεί καρκίνο στα ζώα.

Ο αμερικανικός οργανισμός Food and Drug Administration έχει απαγορεύσει την κουμαρίνη ως αρωματικό πρόσθετο από το 1954 ενώ το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έθεσε το 1988 ως ανώτατο όριο περιεκτικότητας σε κουμαρίνη τα 2 mg ανά κιλό στα διάφορα τρόφιμα και αναψυκτικά.

Βάσει νεωτέρων στοιχείων, το 2008, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έθεσε ως μέγιστη συνιστώμενη Ανεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (TDI) το 0,1 mg κουμαρίνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ένα άνθρωπος 60 κιλών μπορεί να καταναλώνει μέχρι 6 mg κουμαρίνης την ημέρα.

Η Κασσία περιέχει κατά μέσο όρο 3 γραμμάρια κουμμαρίνης ανά κιλό (3 mg ανά γραμμάριο) ενώ έχουν βρεθεί και δείγματα που περιείχαν 10 γραμμάρια ανά κιλό. Συνεπώς με 2 γραμμάρια κασσία ένας άνθρωπος 60 κιλών έχει φτάσει στο ανώτατο όριο πρόσληψης κουμαρίνης, και μπορεί να το έχει ξεπεράσει.

Για να περιοριστεί η πρόσληψη κουμαρίνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε μια κατευθυντήρια γραμμή για τη μέγιστη περιεκτικότητά της στα τρόφιμα αρτοποιίας. Μέχρι 50 mg ανά κιλό στα εποχιακά και 15 mg ανά κιλό στα καθημερινά. Για τα επιδόρπια το όριο είναι 5 mg ανά κιλό. Είναι σαφές, ότι κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή.