ΙΚΕΑ: Πρώτη φορά θα κάνει κάτι τέτοιο την Black Friday - Ενημερωθείτε, σίγουρα σας αφορά

Ε-ε-έρχεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΙΚΕΑ: Πρώτη φορά θα κάνει κάτι τέτοιο την Black Friday - Ενημερωθείτε, σίγουρα σας αφορά

Η Black Friday είναι πολύ κοντά και η εταιρεία ΙΚΕΑ θα κάνει κάτι ανατρεπτικό που θα συμβεί πρώτη φορά στα χρονικά!

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας "Buy Back Friday" όπως ονομάζεται, οι πελάτες θα λάβουν ένα κουπόνι αγοράς που θα καλύπτει έως το 50% της αρχικής τιμής του αντικειμένου που καταθέτουν, σύμφωνα με την Ingka, την εταιρία franchise η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το 90% των καταστημάτων του ομίλου παγκοσμίως.

Το εγχείρημα, που διεξάγεται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου σε 27 χώρες.

"Κάθε τι που δεν μπορεί να μεταπωληθεί θα ανακυκλωθεί ή θα δοθεί σε πρωτοβουλίες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία της Covid-19", διευκρινίζει ο όμιλος.

Έως το 2021 το Ikea προβλέπει να εγκαταστήσει σε κάθε κατάστημά του, χώρους για τη επισκευή και τη μεταπώληση μεταχειρισμένων επίπλων, κάτι που γίνεται ήδη σε ορισμένα καταστήματα του ομίλου.

"Χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς εφαρμόζουν δοκιμαστικά αυτές τις υπηρεσίες αγοράς αλλά η 'Buyback Friday' θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε σε 27 χώρες", δήλωσε ο Πολ Μιλς, εκπρόσωπος της Ingka.

Για να απαντήσει στις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το μοντέλο του, που βασίζεται στην πώληση συναρμολογούμενων προϊόντων χαμηλού κόστους, οδηγεί στην υπερκατανάλωση και τη σπατάλη, το Ikea άρχισε να επισκευάζει και να ανασκευάζει τα προϊόντα που είχαν κάποια ζημιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σε κάθε κατάστημά του.

Ο σουηδικός κολοσσός, που απασχολεί περισσότερους από 217.000 εργαζόμενους και διαθέτει 500 και πλέον σημεία πώλησης για ετήσιο κύκλο εργασιών που περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύτηκε να γίνει ένας παράγοντας της κυκλικής οικονομίας έως το 2030. Θέλει να μειώσει το συνολικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα κατά 70% κατά μέσο όρο ανά προϊόν μέχρι τότε.

Διαβάστε, επίσης, εδώ τι συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ από την 1/10!

Black Friday: Μεγάλη προσοχή! Αναλυτικά τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές!

Η «Μαύρη Παρασκευή» είναι προ των πυλών και πλήθος κόσμου έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για την μεγάλη ημέρα! Οι απάτες όμως που γίνονται είναι πολλές και πρέπει να προσέχετε!

Τα στοιχεία από τη Black Friday, αποκάλυψαν ότι πέρυσι μόνο το 12% των αγοραστών έκαναν τις αγορές τους τη Black Friday αποκλειστικά σε φυσικά καταστήματα.

H αύξηση των εφαρμογών που αφορούν τον λιανοπωλητή και η πρόσβαση σε προσφορές αύξησε τις on line αγορές στατιστικά:

Το 56% προτιμά τις ηλεκτρονικές αγορές σε σύγκριση με τις αγορές εντός καταστήματος και το 55% προτιμά να χρησιμοποιεί smartphone για αγορές την περίοδο της Black Friday.

Στη νέα έκθεση της Kaspersky, αναφέρεται ο αυξημένος κίνδυνος για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς η πιθανότητα οικονομικών επιθέσεων phishing αυξάνεται κατά 24%.

Πρέπει να προσέχετε τα εξής:

  • Επενδύστε σε μια ισχυρή λύση ασφάλειας για να προστατεύσετε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για αγορές.
  • Δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τακτικά.
  • Διατηρήστε ενημερωμένα τα Windows και γενικότερα τις εφαρμογές.
  • Χρησιμοποιήστε μοναδικούς, πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό.
  • Χρησιμοποιήστε με ιδιαίτερη προσοχή τη φορητή σας συσκευή για ηλεκτρονικές αγορές. Συντομευμένες διευθύνσεις URL, που χρησιμοποιούνται συχνά επειδή είναι φιλικές στο τηλέφωνο, μπορούν να αποκρύψουν την αναδρομολογήση σε κάποιο επικίνδυνο site.
  • Εάν πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε μια συναλλαγή, απενεργοποιήστε το Wi-Fi και χρησιμοποιήστε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
  • Αποφύγετε τις αγορές σε ιστότοπους που φαίνονται ύποπτοι, ανεξάρτητα από το πόσο εντυπωσιακές είναι οι «ευκαιρίες» που προσφέρουν.
  • Μην κάνετε κλικ σε άγνωστα link που λαμβάνετε μέσω email ή μέσω μηνυμάτων κοινωνικής δικτύωσης ακόμη και από άτομα που γνωρίζετε, εκτός αν περιμένατε το μήνυμα.
  • Μειώστε το ποσό των χρημάτων που έχετε στην τράπεζα και τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σας ή χρησιμοποιήστε μια προπληρωμένη κάρτα για ηλεκτρονικές πληρωμές.
  • Περιορίστε τον αριθμό των συναλλαγών σας στην τραπεζική σας κάρτα.
  • Ενεργοποιήστε και πάντα χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (που επαληθεύονται από τη Visa, τη MasterCard κτλ.).

Πηγλη: Kaspersky