«Βόμβα» από τα ΙΚΕΑ - Ανακοινώθηκε και αφορά όλους τους καταναλωτές

Θα χαροποιήσει πολλούς αυτή η είδηση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Βόμβα» από τα ΙΚΕΑ - Ανακοινώθηκε και αφορά όλους τους καταναλωτές

Μια «βόμβα» έσκασε από τα ΙΚΕΑ και αφορά όλους τους καταναλωτές τους. Η είδηση που ανακοινώθηκε είναι σημαντική και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς.

Αυτή είναι η ανακοίνωση από τα ΙΚΕΑ που αφορά όλους τους καταναλωτές

Βαρεθήκατε τη συρταριέρα που αγοράσατε από το Ikea; Ο σουηδικός κολοσσός του συναρμολογούμενου επίπλου, που προσπαθεί να μετατρέψει το μοντέλο του σε μοντέλο κυκλικής οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει μια πρωτόγνωρη εκστρατεία αγοράς επίπλων του για να μεταπωλήσει στη συνέχεια, με την ευκαιρία της Black Friday. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας “Buy Back Friday” όπως ονομάζεται, οι πελάτες θα λάβουν ένα κουπόνι αγοράς που θα καλύπτει έως το 50% της αρχικής τιμής του αντικειμένου που καταθέτουν, σύμφωνα με την Ingka, την εταιρία franchise η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το 90% των καταστημάτων του ομίλου παγκοσμίως.

Το εγχείρημα, που διεξάγεται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου σε 27 χώρες.

Πριν από λίγες μέρες βέβαια, έγινε γνωστή και μία κίνηση - έκπληξη από τα ΙΚΕΑ. Δείτε εδώ και θα πάθετε πλάκα.

“Κάθε τι που δεν μπορεί να μεταπωληθεί θα ανακυκλωθεί ή θα δοθεί σε πρωτοβουλίες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία της Covid-19”, διευκρινίζει ο όμιλος. Έως το 2021 το Ikea προβλέπει να εγκαταστήσει σε κάθε κατάστημά του, χώρους για τη επισκευή και τη μεταπώληση μεταχειρισμένων επίπλων, κάτι που γίνεται ήδη σε ορισμένα καταστήματα του ομίλου.

“Χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς εφαρμόζουν δοκιμαστικά αυτές τις υπηρεσίες αγοράς αλλά η ‘Buyback Friday’ θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε σε 27 χώρες”, δήλωσε ο Πολ Μιλς, εκπρόσωπος της Ingka. Για να απαντήσει στις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το μοντέλο του, που βασίζεται στην πώληση συναρμολογούμενων προϊόντων χαμηλού κόστους, οδηγεί στην υπερκατανάλωση και τη σπατάλη, το Ikea άρχισε να επισκευάζει και να ανασκευάζει τα προϊόντα που είχαν κάποια ζημιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σε κάθε κατάστημά του.

Ο σουηδικός κολοσσός, που απασχολεί περισσότερους από 217.000 εργαζόμενους και διαθέτει 500 και πλέον σημεία πώλησης για ετήσιο κύκλο εργασιών που περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύτηκε να γίνει ένας παράγοντας της κυκλικής οικονομίας έως το 2030. Θέλει να μειώσει το συνολικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα κατά 70% κατά μέσο όρο ανά προϊόν μέχρι τότε.

Σημαντική ανακοίνωση από τα IKEA - Ισχύει μέχρι 1/11

Μέσα από το επίσημο σαιτ της, η ΙΚΕΑ θέλησε να κάνει μία πολύ σημαντική ενημέρωση, η οποία σε κάθε περίπτωση αφορά όλους τους πελάτες της αλυσίδας. Η ενημέρωση αυτή ισχύει μέχρι και την 1/11, οπότε πρέπει να βιαστείτε!

Συγκεκριμένα, τα IKEA προσφέρουν δωρεάν μεταφορά επίπλων για αγορές άνω των 200€ στη ζώνη 1.

Όροι και Προϋποθέσεις για τη σημαντική ενημέρωση από τα IKEA που ισχύει μέχρι την 1/11

  • Ισχύει για αγορές αξίας 200€* και πάνω σε έπιπλα, έπιπλα κουζίνας & μπάνιου, ντουλάπες, στρώματα, και ηλεκτρικές συσκευές που θα πραγματοποιηθούν από 1/10/2020 μέχρι 1/11/2020 στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή για παραγγελίες που θα δοθούν στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ e-shop στις παραπάνω ημερομηνίες. (4/10, 11/10, 18/10, 25/10 ισχύει μόνο για το IKEA e-shop και το κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, 1/11 δεν ισχύει για τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ Ηράκλειο και Χανιά). *Υπολογίζεται στην τελική αξία των επίπλων, αφού αφαιρεθούν όλες οι εκπτώσεις και η αξία των υπηρεσιών.
  • Η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει για τις πόλεις των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Πάτρας, Κομοτηνής και Καλαμάτας για απλή μεταφορά στη Ζώνη 1.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Θεσσαλία και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος.
  • Για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα IKEA Ιωάννινα και το ΙΚΕΑ e-shop η Δωρεάν Μεταφορά ισχύει και για τις παρακάτω πόλεις: Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.
  • Δεν ισχύει για τις υπηρεσίες «Express Μεταφορά» και «Μεταφορά την επόμενη ημέρα».
  • Εξαιρούνται τα προϊόντα από το Τμήμα Ευκαιριών.
  • Για αγορές που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ και στο IKEA e-shop ημερομηνία αγοράς θεωρείται η ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας και όχι η ημερομηνία τιμολόγησης. Η ενέργεια ισχύει για παραγγελίες που καταχωρούνται εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για το οποίο ισχύει η προσφορά.
  • Η υπηρεσία μεταφοράς παρέχεται από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.
  • Σε περίπτωση επιστροφής μπορείτε να λάβετε μόνο πιστωτικό σημείωμα.
  • Για αγορές από το IKEA e-shop μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων εντός 40 ημερών.
  • Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν συνδυάζεται με άλλη ενέργεια ή προσφορά.
TAGS