Συγκινητική απόφαση από τα ΙΚΕΑ - Η κίνηση που σκόρπισε χαμόγελα

Το ποσό που κατέθεσε για τους πυρόπληκτους

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκινητική απόφαση από τα ΙΚΕΑ - Η κίνηση που σκόρπισε χαμόγελα

Πολύ συγκινητική είναι η απόφαση που πήρε η αλυσίδα των ΙΚΕΑ, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν πολλά στρέμματα δάσους και σπίτια. Η κίνηση τους να καταθέσουν χρήματα για να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους σκόρπισε χαμόγελα. Ενώ, λίγες ημέρες πριν έγινε ανακοίνωση ανάκλησης σε είδη σερβιρίσματος.

Η ανακοίνωση της απόφασης των ΙΚΕΑ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας στηρίζει την Ελληνική κοινωνία. Στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που είδαν την καθημερινότητά τους, την περιουσία τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα, συμπορεύεται με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η ΙΚΕΑ προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης.

Τα ΙΚΕΑ βοηθούν τους πυρόπληκτους

Δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές.

Ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια και στηρίζει μέσω αυτής της συνεργασίας με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η ΙΚΕΑ επιβραβεύεται για την καινοτομία της κατακτώντας το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς 2021»

Η ΙΚΕΑ, εταιρία του Ομίλου FOURLIS, με πολυετή παρουσία σε κάθε ελληνικό σπίτι, βραβεύθηκε από τους καταναλωτές, αποσπώντας το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στον ομώνυμο θεσμό, για την κουρτίνα-φίλτρο αέρα GUNRID.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει περισσότερο τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν αέρα με ρύπους, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία τους.

Η ΙΚΕΑ, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, συνεργάστηκε με τη διεθνή πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, εμπλέκοντας παράλληλα το ευρύ δίκτυο προμηθευτών της, με στόχο να δημιουργήσουν από κοινού προϊόντα και καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Η δημιουργία της κουρτίνας GUNRID, το πρώτο από μία σειρά καινότομων προϊόντων που θα ακολουθήσουν, φέρνει την ΙΚΕΑ ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή την κατεύθυνση.

ΙΚΕΑ

Πρόκειται για μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα. Το ύφασμα της κουρτίνας διαθέτει μια ειδική επίστρωση από υλικό με βάση τα ορυκτά, που της επιτρέπει να εξουδετερώνει συστατικά που μολύνουν τον αέρα όπως η ακεταλδεΰδη, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον αέρα στο χώρο πιο καθαρό. Παράλληλα, πρόκειται για μια οικονομικά προσιτή και βιώσιμη λύση, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι φυσικό φως.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η Σταυρούλα Γεωργακαράκου, ΙΚΕΑ Range Manager Ελλάδος & Κύπρου: «Η κουρτίνα με φίλτρο αέρα GUNRID σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει μια προσιτή και αποτελεσματική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναπνεύσουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Την ίδια στιγμή, ελπίζουμε ότι η δημιουργία της θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, κινητοποιώντας περισσότερους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλαγές για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους – χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, ένα νέο ζευγάρι κουρτίνες που βοηθά να διατηρείται ο αέρας πιο καθαρός. Άλλωστε, είναι αυτές οι μικρές κινήσεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινή ζωή στο σπίτι».

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και πλέον διοργανώνεται σε πάνω από 45 χώρες. Στόχος είναι μέσα από το θεσμό να αναδεικνύονται νέα καινοτόμα προϊόντα της αγοράς και να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των επιχειρήσεων που δημιουργούν με γνώμονα την καινοτομία. Οι διακρίσεις προκύπτουν έπειτα από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Η πανελλήνια έρευνα για τα βραβεία του 2021 διεξήχθη από την εταιρία ερευνών IRI HELLAS σε 3.200 καταναλωτές.

TAGS