Σπουδαία είδηση για τα ΙΚΕΑ - "Σεισμός" στην αγορά

Τι συνέβη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σπουδαία είδηση για τα ΙΚΕΑ -

Μια σπουδαία είδηση έγινε γνωστή για τα ΙΚΕΑ, με την αλυσίδα να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες. Πρώτη απόπειρα θα γίνει στην πόλη Φιλαδέλφεια της Αμερικής και στη συνέχεια σε άλλες.

Συγκεκριμένα, πρόγραμμα αγοράς και πώλησης μεταχειρισμένων επίπλων στην αγορά των ΗΠΑ προωθεί τα IKEA, με τα γνωστά πολυκαταστήματα να ξεκινούν δοκιμαστικά την εφαρμογή του σχεδίου σε παράρτημα προαστίου της Φιλαδέλφεια, με στόχο την επέκταση του και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

Το πρόγραμμα προβλέπει πως οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να πωλούν τα ελαφρώς μεταχειρισμένα έπιπλα τους από τα IKEA, με αντίτιμο πίστωση από το κατάστημα. Στη συνέχεια, τα έπιπλα θα επαναπροωθούνται για πώληση, με τιμές έκπτωσης, διαθέσιμα για όλους τους πελάτες του καταστήματος.

Τα έπιπλα που είναι πλήρως συναρμολογημένα θα κοστολογούνται με βάση την κατάσταση τους, την ηλικία τους και τη λειτουργικότητα τους, με ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως οι συρταριέρες δεν θα επιλέγονται για το πρόγραμμα. Ενώ, λίγες ημέρες πριν έγινε ανακοίνωση ανάκλησης σε είδη σερβιρίσματος.

Συγκινητική απόφαση από τα ΙΚΕΑ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας στηρίζει την Ελληνική κοινωνία. Στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που είδαν την καθημερινότητά τους, την περιουσία τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα, συμπορεύεται με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η ΙΚΕΑ προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης.

Τα ΙΚΕΑ βοηθούν τους πυρόπληκτους

Δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές.

Ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια και στηρίζει μέσω αυτής της συνεργασίας με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

TAGS