Η ανακοίνωση των ΙΚΕΑ: "Οι εν λόγω διαταραχές θα συνεχίσουν να ισχύουν για μεγάλο μέρος του 2022"

Τι συμβαίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η ανακοίνωση των ΙΚΕΑ:

Στην αύξηση των τιμών για τα προϊόντα που πληρώνουν οι καταναλωτές θα προχωρήσει η αλυσίδα των καταστημάτων IKEA σε όλο τον κόσμο, μετά την σπουδαία ανακοίνωση που έκαναν. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της η IKEA International A/S, οι τιμές στα καταστήματα θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 9%, με διαβαθμίσεις ανάλογα το είδος των προϊόντων και τη χώρα όπου βρίσκονται τα καταστήματα του ομίλου.

Για αυτό το λόγω τα ΙΚΕΑ θα αυξήσουν τις τιμές του

Την απόφαση αυτή πήραν λόγω του αυξημένου κόστους από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η IKEA συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση στα κόστη μεταφορών και πρώτων υλών, χωρίς να διαφαίνεται ανάσχεση τους για το άμεσο μέλλον» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ομίλου Ingka, ιδιοκτήτη των ΙΚΕΑ, στην οποία προστίθεται ότι οι εν λόγω διαταραχές θα συνεχίσουν να ισχύουν για μεγάλο μέρος του 2022.

Τα μεγαλύτερα κόστη για τον όμιλο εντοπίζονται στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. O όμιλος Ingka σημειώνει πως οι προσιτές τιμές των προϊόντων παραμένουν θεμέλιος λίθος για την εταιρεία και πως θα κρατήσει το περιθώριο κέρδους όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Συγκινητική απόφαση από τα ΙΚΕΑ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS και σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας στηρίζει την Ελληνική κοινωνία. Στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που είδαν την καθημερινότητά τους, την περιουσία τους και τον τόπο τους να καταστρέφεται από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα, συμπορεύεται με την πολιτεία στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η ΙΚΕΑ προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) για την ενίσχυση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης.

Τα ΙΚΕΑ βοηθούν τους πυρόπληκτους

Δεσμεύεται να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές.

Ενισχύει ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Υποστηρίζει το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών με έμφαση στην Εύβοια και στηρίζει μέσω αυτής της συνεργασίας με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων στην Εύβοια και σε άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια.

TAGS