Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Μαύρισαν τα πλακάκια του σπιτιού από την βρώμα; Η μαγειρική σόδα θα τα κάνει να αστράφτουν

Θα σας "σώσει"

Μαύρισαν τα πλακάκια του σπιτιού από την βρώμα; Η μαγειρική σόδα θα τα κάνει να αστράφτουν
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 05.04.2022 15:02
Από Youweekly Team

Τα πλακάκια του σπιτιού αν δεν τα καθαρίζεις συστηματικά και σωστά μπορούν να μαυρίσουν με την φθορά του χρόνου. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά.

Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου και θέλουμε να τον εξαφανίσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως; Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα.

Καθάρισε τα μαγειρική σόδα και λεμόνι

Κάποια σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι και η μαγειρική σόδα (η οποία εξαφανίζει και τα μυρμήγκια). Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα.

Πλακάκια μαγειρική σόδα

Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.

Δεν έχετε πλακάκια αλλά χαλιά;

Οι λεκέδες στα χαλιά είναι μεγάλος μπελάς... δεν καθαρίζονται εύκολα και ειδικά αν δεν ξέρετε μερικά μυστικά κόλπα σαν αυτά που οι γιαγιάδες ήξεραν καλύτερα απ' όλους. Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε την παρακάτω "συνταγή" καθαρισμού που θα την χρειαστείτε σίγουρα πολλά φορές.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι. Δείτε στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Καθαρίστε το πουρί από την λεκάνη με μαγειρική σόδα και λεμόνι - Κάντε την σαν καινούρια

Καθάρισε τα λίπη από την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα - Το πιο έξυπνο κόλπο

Share