Οικονομικό αλλά και θαυματουργό - Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Η συνταγή που θα σώσει την τσέπη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Οικονομικό αλλά και θαυματουργό - Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων με μαγειρική σόδα και μηλόξυδο

Αν θέλετε να σώσετε λεφτά από την τσέπη σας, σταματήστε να αγοράζετε μαλακτικό ρούχων από το super market και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή με μηλόξυδο και μαγειρική σόδα!

Είναι τόσο τέλεια και πραγματικά θα κάνει τόσο απαλά τα ρούχα σας. Επίσης, είναι και η καλύτερη λύση για να μη βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας αφού είναι φτιαγμένο με φυσικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Χρειάζεστε μόνο:

  • 10 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 150 -200 ml ζεστό νερό
  • 800 ml ξύδι από μήλο
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο
  • ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρων

Εκτέλεση

  • Μέσα σε ένα δοχείο, αμαμειγνύουμε όλα τα υλικά. Μην φοβηθείτε που το μείγμα αρχικα θα αφρίσει ( αυτό οφείλεται στη σόδα). Μόλις κάτσει, το μετακομίζουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι με καπάκι κι είναι έτοιμο για χρήση. Μην ξεχνάτε να ανακινείτε καλά το μείγμα, πριν από κάθε χρήση.
  • Αρκεί 1/4 φλιτζανιού στο τελευταίο ξέβγαλμα ρούχων αν πρόκεται για πλύσιμο στο χέρι διαφορετικά το βάζετε στην θήκη που έχει το πλυντήριο.

Σε περίπτωση που τα ρούχα σας μυρίζουν τσίκνα, μπορείτε να ξεφορτωθείτε αυτήν την μυρωδιά χρησιμοποιώντας ξανά μαγειρική σόδα!

 Φτιάξτε μαλακτικό ρούχων με μαγειρική σόδα και μηλόξιδο

Σας έχουμε και το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το πλυντήριό σας

Μήπως τελευταία τα ρούχα σας μυρίζουν; Μήπως έχουν άσχημη μυρωδιά ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το πιο μυρωδάτο μαλακτικό; Τότε ίσως το πλυντήριό σας χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα με μαγειρική σόδα.

Αν ποτέ δεν έχετε καθαρίσετε το πλυντήριο μέχρι σήμερα, τότε ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Υποσχόμαστε όμως ότι κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε αξίζει τον κόπο. Αφού το κάνετε την πρώτη φορά, στην συνέχεια θα χρειαστεί λιγότερος κόπος για να το συντηρήσετε... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr