Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Ξέμεινες από απορρυπαντικό; Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα

Εύκολη και οικονομική λύση

Ξέμεινες από απορρυπαντικό; Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 24.05.2022 18:57
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Πήγατε να βάλετε πλυντήριο και συνειδητοποιήσατε πως ξεμείνατε από απορρυπαντικό; Μην σκάτε! Αυτό το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα που θα βρείτε παρακάτω είναι η... σωτήρια λύση σας, ενώ μπορείτε να φτιάξετε με σόδα και μαλακτικό ρούχων.

Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα αντί απορρυπαντικού με μαγειρική σόδα

Αν έχετε έστω και λίγο απορρυπαντικό στο κουτί και απλά δεν λέει να βγει από εκεί μέσα, τότε προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακινήστε καλά. Φυσικά μπορείτε να το ενισχύσετε με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί ως ενισχυτικό του απορρυπαντικού και θα βοηθήσει να καθαρίσουν τα ρούχα σας πολύ καλά.

Αν δεν έχετε καθόλου απορρυπαντικό, χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κανονικό φορτίο.

Τα ρούχα σας θα είναι καθαρότερα από ό, τι φαντάζεστε με τη δράση της σόδας! Ως τελευταία λύση, αν δεν έχετε ούτε σόδα, προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού χλωρίνη στη θέση του απορρυπαντικού!

μαγειρική σόδα σόδα

Μπορείτε να φτιάξετε κι σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

Θαύματα κάνει το μείγμα που μπορείς να φτιάξεις με μαγειρική σόδα. Αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη πρόκειται να "λύσει" τα χέρια σε πολλές νοικοκυρές, ενώ σας έχουμε κι άλλα κόλπα με την μαγειρική σόδα για να μοσχομυρίζει το σπίτι.

Το ταψί σας έχει γίνει τόσο δύσκολο στο καθάρισμα, ωστόσο πριν σπεύσετε να αγοράσετε ειδικά καθαριστικά ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό εμπορίου που υπόσχεται την άμεση λάμψη των σκευών σας εμείς σας έχουμε τη λύση και κρύβεται απλά στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

 • Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)
 • Μαγειρική Σόδα
 • Μπουκάλι Ψεκασμού
 • Λαδόκολλα

Τα Βήματα που θα ακολουθήσουμε

 • Σκορπίστε γενναιόδωρα μαγειρική σόδα στο ταψί και κυρίως στα πολύ λερωμένα σημεία.
 • Ψεκάστε με ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), τα σημεία όπου έχετε ρίξει τη μαγειρική σόδα.Καθαρισμός ταψιού
 • Πιέστε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν πάστα.
 • Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες.
 • Σκουπίστε το ταψί, τρίβοντάς το με μία πετσέτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 • Εάν το ταψί εξακολουθεί να είναι λερωμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Το ταψί σας τώρα αστράφτει!

Μετά το πλύσιμο όμως τον πιάτων δεν μπορείτε με τίποτα να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας από την βρωμιά που έχει κολλήσει στα τοιχώματα; Αυτό το μείγμα επίσης με μαγειρική σόδα και λεμόνι, όπως και μερικά άλλα μυστικά θα τον κάνουν σαν καινούριο.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

Η Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post ότι της αρέσει να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ενώ προσθέτει και λίγο υγρό πιάτων προτού αρχίσει να τρίβει. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρωματοθεραπεία την ώρα που εκτελείται μια καθόλου διασκεδαστική δουλειά» σημειώνει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το μυστικό της γιαγιάς με μαγειρική σόδα για να μοσχοβολάνε τα ρούχα

Θα αλλάξει όψη το μπάνιο σας - Το κόλπο με τη μαγειρική σόδα για να γίνουν λαμπερά τα πλακάκια

Share