Διώχνει την γρουσουζιά και το κακό μάτι - Το "ευλογημένο" φυτό που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας

Τρέξτε να το πάρετε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Διώχνει την γρουσουζιά και το κακό μάτι - Το

Είστε και εσείς από τους ανθρώπους που πιστεύουν στην γρουσουζιά, την γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι; Σας έχουμε την λύση να την αποβάλλετε μια και καλή από την ζωή σας και αυτή είναι ένα συγκεκριμένο φυτό!

Το "ευλογημένο" φυτό που πρέπει να έχετε στο μπαλκόνι σας

Ο λόγος για τον απήγανο όπου είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής. Το άρωμά του είναι πολύ έντονο και σε κάποιους μάλιστα άσχημο. Θεωρείται ότι απωθεί γάτες και σκυλιά αλλά και πολλοί το τοποθετούν έξω από την πόρτα τους για να μην μπαίνει στο σπίτι τους η γρουσουζιά, η αρνητική ενέργεια, ενώ υπάρχει κι ένα φυτό που κάνει πολύ καλό στην υγεία.

Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και αρκετό νερό αλλά με πολύ καλή στράγγιση του εδάφους. Να γίνεται έλεγχος καλά γιατί δύσκολα φαίνεται μια κάμπια η οποία επισκέπτεται συχνά τον απήγανο.

Αν δεν το δώσουμε σημασία μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να εξαφανιστεί όλος ο απήγανος. Πάντως γενικά είναι ένα πολύ όμορφο θαμνάκι ειδικά όταν ανθίζει σε κίτρινο χρώμα αρχές καλοκαιριού.

Αυτό είναι το

Αυτό είναι το

Τα φυτά που πρέπει να έχεις σπίτι το καλοκαίρι και φέρνουν δροσιά

Η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο και δυστυχώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα! Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα στο σπίτι τους το Youweekly.gr σου βρήκε έναν πολύ εύκολο τρόπο για να δροσιστείς!

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει πιο δροσερό ακόμη και με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν χρονοβόρα φροντίδα και το σημαντικότερο είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα, όπως το σφουγγάρι το νερό, χαρίζοντας δροσιά, φρεσκάδα και ομορφιά στον προσωπικό μας χώρο.

Φίκος

Αποτελεί ίσως το πιο γνωστό φυτό εσωτερικού χώρου και είναι το ιδανικότερο φυτό για την εσωτερική διακόσμηση με φαρδιά φύλλα, σκληρά και βαθυπράσινα. Χαρακτηριστικό αυτών των φυτών είναι η φυσική τάση που έχουν να ρίχνουν τα χαμηλότερα φύλλα τους, καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα.

Φτέρη Βοστώνης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φυτό που προέρχεται από τροπικά μέρη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης.

τι να κάνεις για να δροσιστείς αν δεν έχεις ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα

Αλόη

Ακόμη ένα γνωστό φυτό για τις πολλές ιδιότητες που έχει. Μια από αυτές είναι ότι απορροφά αρκετή από τη ζέστη σε έναν κλειστό χώρο. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.

Μπενζαμίνη

Είναι γνωστό και ως φίκος Μπέντζαμιν. Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρου. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα του και χαρίζει δροσιά στο χώρο που βρίσκεται.