Θα κοιμάσαι σαν πουλάκι - Τα διακοσμητικά φυτά που προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Θα νιώθεις ξεκούραστος και ανανεωμένος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα κοιμάσαι σαν πουλάκι - Τα διακοσμητικά φυτά που προσφέρουν καλύτερο ύπνο

Αν είσαι λάτρης των φυτών και σου αρέσει να διακοσμείς το δωμάτιό σου με φυτά, σου έχουμε τα καλύτερα, τα οποία μάλιστα θα σου προσφέρουν ξεκούραση αλλά και καλό ύπνο, ενώ υπάρχουν και μερικά που διώχνουν το κακό μάτι.

Τα φυτά φιλτράρουν τον αέρα και οξυγονώνουν το σπίτι σας κι για αυτό η επιλογή του σωστού φυτού για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες φυτά για να επιλέξει κανείς, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρία πιο αποτελεσματικά στο να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

 Τα διακοσμητικά φυτά που συμβάλλουν στον καλόν ύπνο

Τα διακοσμητικά φυτά που συμβάλλουν στον καλόν ύπνο

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως ως άρωμα για σαπούνια, μαλακτικά ρούχων και σαμπουάν. Είναι επίσης ένα πολύ καλό μέσο καθαρισμού, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν εκεί, καθώς το φυτό της λεβάντας μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά της μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές και κατευναστικές επιδράσεις για τον οργανισμό.

Αλόη

Ένα ακόμα φυσικό θεραπευτικό φυτό που είναι γνωστό για την μείωση της φλεγμονής και για την θεραπεία σε ουλές και καμένο δέρμα, ενώ μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα. Ωστόσο, η αλόη μπορεί να βοηθήσει και στην εξάλειψη των ρυπογόνων χημικών ουσιών που υπάρχουν σε προϊόντα καθαρισμού. Ως εκ τούτου “φιλτράρει” τον αέρα στο δωμάτιο που είναι τοποθετημένη. Το απίστευτο είναι πως, όταν αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο δωμάτιο, το φυτό της λεβάντας θα αναπτύξει καφέ κηλίδες στα φύλλα του και με αυτό τον τρόπο σας “ενημερώνει” για την ποιότητα του αέρα που εισπνέετε.

Γιασεμί

Το πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit διεξήγαγε μια μελέτη η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσικό ενισχυτικό ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στην μείωση του άγχους και στην βελτίωση της διάθεσης όταν ξυπνάτε.

Τα φυτά που πρέπει να έχεις σπίτι το καλοκαίρι και φέρνουν δροσιά

Η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο και δυστυχώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα! Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα στο σπίτι τους το Youweekly.gr σου βρήκε έναν πολύ εύκολο τρόπο για να δροσιστείς!

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει πιο δροσερό ακόμη και με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν χρονοβόρα φροντίδα και το σημαντικότερο είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα, όπως το σφουγγάρι το νερό, χαρίζοντας δροσιά, φρεσκάδα και ομορφιά στον προσωπικό μας χώρο.

Φίκος

Αποτελεί ίσως το πιο γνωστό φυτό εσωτερικού χώρου και είναι το ιδανικότερο φυτό για την εσωτερική διακόσμηση με φαρδιά φύλλα, σκληρά και βαθυπράσινα. Χαρακτηριστικό αυτών των φυτών είναι η φυσική τάση που έχουν να ρίχνουν τα χαμηλότερα φύλλα τους, καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα.

Φτέρη Βοστώνης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φυτό που προέρχεται από τροπικά μέρη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης.

τι να κάνεις για να δροσιστείς αν δεν έχεις ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα

Αλόη

Ακόμη ένα γνωστό φυτό για τις πολλές ιδιότητες που έχει. Μια από αυτές είναι ότι απορροφά αρκετή από τη ζέστη σε έναν κλειστό χώρο. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.

Μπενζαμίνη

Είναι γνωστό και ως φίκος Μπέντζαμιν. Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρου. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα του και χαρίζει δροσιά στο χώρο που βρίσκεται.