Είναι μόνο τρία αλλά κάνουν θαύματα - Τα φυτά που διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Θα απαλλαγείτε μια και καλή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Είναι μόνο τρία αλλά κάνουν θαύματα - Τα φυτά που διώχνουν μακριά τα κουνούπια

Το πρώτο πρόβλημα που έχουμε όλοι το καλοκαίρι είναι τα κουνούπια για αυτό και εμείς σας έχουμε τα 3 φυτά που τα διώχνουν και πρέπει οπωσδήποτε να τα έχουμε στο μπαλκόνι μας, τα οποία αν καταστραφούν μπορείτε να τα σώσετε στο άψε σβήσε. Ορισμένα έντονα μυρωδικά, βότανα και χόρτα μπορεί να λειτουργούν ως απωθητικά απλά επειδή τα κουνούπια δεν αρέσκονται στο άρωμά τους.

Τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Το πρώτο φυτό που πρέπει να σκεφτείς για να προσθέσεις στον κήπο σου είναι το citronella grass. Επίσης, γνωστό ως λεμονόχορτο, η σιτρονέλλα είναι ένα κοινό συστατικό που περιέχεται σε πολλά αντικουνουπικά σπρέι και αλοιφές, έχοντας μια ξεχωριστή, έντονη και κάπως λεμονάτη μυρωδιά.

Το φυτό Citronella είναι ένα φυτό χαμηλής συντήρησης που μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια ζεστή, ηλιόλουστη περιοχή. Δεν θα πρέπει να το μπερδέψεις με τα άλλα φυλλώδη πράσινα φυτά που μυρίζουν σαν λεμονόχορτο και χαρακτηρίζονται ως «φυτά citronella». Αυτά είναι στην πραγματικότητα μια ποικιλία γερανίου και δεν κάνουν πολλά όσον αφορά την απώθηση των κουνουπιών.

Η λεβάντα είναι άλλη μια καλή προσθήκη στον κήπο μας ενάντια στα κουνούπια. Αυτό το ζωντανό μωβ βότανο απωθεί επίσης τους σκώρους, τους ψύλλους, τις μύγες και τις αράχνες. Η λεβάντα θέλει πολύ ήλιο και σπάνιο πότισμα.

Οι κατιφές, που μεγαλώνουν ετησίως και απαιτούν λίγη συντήρηση, μπορεί επίσης να αποτρέψουν το πάρτι των κουνουπιών στην αυλή μας. Αυτά τα λουλούδια προσθέτουν μια πινελιά έντονου χρώματος στην βεράντα μας και φαίνονται όμορφα κοντά σε μια είσοδο.

Τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Τα φυτά που ΔΕΝ πρέπει να έχετε σπίτι σας

Υπάρχουν φυτά που διώχνουν την γρουσουζιά και το κακό μάτι (δείτε εδώ ένα από αυτά) αλλά υπάρχουν και φυτά που φέρνουν την δυστυχία κι από αυτά είναι που πρέπει όλοι να κρατάμε απόσταση, μικροί μεγάλοι αλλά κυρίως παιδιά και κατοικίδια.

Συνήθως, οι ετικέτες που έρχονται με τα φυτά σάς συμβουλεύουν για το πώς να τα φροντίζετε. Ωστόσο, δεν προειδοποιούν πάντα για τη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν. Όσοι τα αγοράζουν δεν έχουν την παραμικρή υποψία για την επικινδυνότητά τους.

Είναι επίσης πιθανό, ενώ περπατάτε στην εξοχή, να δείτε ένα όμορφο φυτό και να θελήσετε να το πάρετε σπίτι, αγνοώντας το αν είναι ή όχι επικίνδυνο. Κάποιες φορές, όμως, η ομορφιά αποτελεί παγίδα που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Ορτανσίες

Ορτανσίες

Οι ορτανσίες είναι πολύ δημοφιλή διακοσμητικά φυτά. Παρότι τα έντονα μπλε άνθη τους αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, είναι και το πιο επικίνδυνο μέρος τους.

Το μάσημα των ανθών τους μπορεί να προκαλέσει ανακοπή, χαμηλή πίεση, και υψηλό κίνδυνο να υποφέρετε από ζάλη. Τα φύλλα και τα στελέχη τους είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες επιπτώσεις, σε μικρότερη κλίμακα όμως. Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από την υδραζίνη, ένα στοιχείο της οικογένειας των κυανιδίων που βρίσκεται στο φυτό.

Βουκαμβίλια

βουκαμβίλια

Αυτό το αναρριχητικό φυτό είναι επικίνδυνο εξαιτίας της καρδιοτονικής δράσης του. Συναντάται συχνά στο εξωτερικό μέρος των σπιτιών, επειδή αναρριχάται στους τοίχους. Επίσης, έχει πολύχρωμα άνθη.

Τα άνθη, τα στελέχη, και οι σπόροι του, περιέχουν κυανογόνα και ολεανδρίνη, τοξικές ουσίες που επηρεάζουν την καρδιά. Αν καταπιείτε αυτό το φυτό ακούσια ή εκούσια, θα αρχίσετε να υποφέρετε από αρρυθμία και ταχυκαρδία, όπως επίσης από ζάλη, εμετό, και διάρροια λίγες ώρες μετά.

TAGS